Gyorg, fara nicio suparare, dar chiar n-ai dreptate ...
Vanquish-ul are un tambur mai lat sau egal cu cel de Stella, este mai ieftin decat Stella in Japonia(in catalogul Shimano US nu apare) si Stella FE/2010 are si ea port de ungere „rapid” al galetului(daca nu ma crezi pot face poze):
Stella:
http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/1619
Vanquish:
http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2815
Stella C3000 are pretul de catalog 75.000YEN, pe cand Vanquish C3000 are pretul de catalog 53.000YEN.
Dimensiunile tamburului la aceeasi marime sunt apropiate - tarmburul de Vanquish este un pic mai lat(sau egal) dar mai „scurt” decat al Stellei
Stella 2500 - 46.5mm/17mm Vanquish 2500 - 46.5mm/14.5mm
Stella 4000 - 49mm/19mm Vanquish 2500 - 51mm/17mm
King, de putin timp sunt fericitul posesor al unui Vanquish 4000. Singura comparatie pe care o poti face este cu Stella 2010/FE.
Eu am luat un Vanquish SH, deci primul lucru care l-am facut este sa-l desfac. Angrenajele din corp par a fi identice cu cele din Stella 2010 cu doua exceptii:
-pinionul principal - cel de la Stella 2010 este placat cu un strat galben(asemanator bronzului), Vanquish-ul il are argintiu.
-wormshaftul Stellei are o garnitura in capatul dinspre rotor, wormshaftul Vanquish-lui nu numai ca nu are acea garnitura, dar nu are nici „locasul” necesar
S-ar putea ca si melcul sa fie diferit la un capat ...
In rest, cred ca piesele se pot schimba intre ele

... nu sunt 100% sigur pt ca n-am pus piesele una langa alta(n-am desfacut si Stella simultan) si nici nu le-am masurat ...
Rotorul si tamburul sunt diferite fata de Stella 2010 - Vanquish-lui ii lipseste rulmentul care intra in „piulita” care tine rotorul(un rulment destul de important) si Stella are un rulment suplimentar in galet. Tamburul este si el diferit - Vanquishul il are un pic mai lat dar cu o „cursa” mai scurta.
Manerele sunt diferite.
La „rece” se misca asemanator ... dar daca dai jos manerul si invarti numai rotorul, Stella se misca clar mai fin ... rulmentul din piulita care „tine” rotorul face diferenta ... sunt curios daca se potriveste ansamblul piulita-rulment de Stella pe un Vanquish ...
Sa stii ca e o mulineta f buna, care, in opinia mea isi merita banii ... mai ales ca au fost ceva oferte prin Japonia in toamna asta - 2000/2000S resigilat costa 12.5-13.5 meleoane adus in Romania si niste monstre 2500HGS (modelul Limited Edition cu knobul metalic) au fost 360$-380$ fara transport

datorita acelor oferte au fost si ceva Vanquish-uri la preturi bunisoare pe-aici