Pareri Shimano Vanquish C3000

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Pareri Shimano Vanquish C3000

Mesaj de kingofbeasts » 07 Dec 2013, 21:32

Caut o mulineta de jig cu care sa inlocuiesc Twin Power-ul C3000 MG si m-as cam opri la asta . As vrea ceva pareri de la cei ce au folosit-o deja daca se poate cu sublinierea unor plusuri si minusuri ca sa stiu la ce sa ma astept. In principiu ma intereseaza sa nu dea inapoi la frig, sa nu-mi sara picapul pe lanseu sa nu mi se agate firul de knobul tamburului sa nu maraie, fasaie sau sa scoata altfel de sunete ciudate dupa ce ia apa si dupa ceva uzura si de asemenea sa nu aiba jocuri dupa o utilizare mai intensiva . Din descriere ar avea aceeasi forta cu Stella C3000 dar e cu 30 de grame mai usoara (asta fiind si motivul pentru care as opta pt Vanquish)
Deci care aveti Vanquish de macar un sezon sau ati vazut una mai uzata ce-mi puteti spune ?
:respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Pareri Shimano Vanquish C3000

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2013, 22:13

n-are nimeni Vanquish sau cei care au n-au nimic de zis despre ea? :roll:

crystianoo
veteran
veteran

Mesaj de crystianoo » 09 Dec 2013, 10:15

daca vrei sa dai banii pe vanquish mai bine mai pune putin si cumpara o stella :D
Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Dec 2013, 10:58

crystianoo scrie:daca vrei sa dai banii pe vanquish mai bine mai pune putin si cumpara o stella :D
e si un motiv pentru care spui asta??

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Dec 2013, 18:09

o sa-i descopar singur dezavantajele in masura in care ele exista (desi sper sa nu fie cazul) .
multumesc, se poate inchide

ps. daca e cineva interesat de un Twin Power MG C3000 sa-mi dea de veste pe mp.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 09 Dec 2013, 22:55

Eu am un vanquish 3000 din sezonul asta. Ce pot sa scot in evidenta, comparativ cu stella sau twin power:
- drag de 3000 pe dim si corp de 2000
- mai usoara
- maner custom dintr-o bucata. La alte mulinete trebuie sa-mi comand separat si ma costa peste 50usd.
- orificiu exterior de ungere la rulmentul de la galet
- tambur mai mic in dim ca la stella, fapt ce ma ajuta la recuperarea lingurei

De remarcat ca in state sau in japonia, vanquish este mai scumpa decat stella, iar la noi este mai ieftin decat stella!

Eu sunt foarte multumit, comparativ vu cele doua stelle pe care le am: FD si FE!
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Dec 2013, 00:47

:respekt:
in cazul asta abia astept sa ajunga si a mea :wink:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 10 Dec 2013, 00:56

Gyorg, fara nicio suparare, dar chiar n-ai dreptate ...

Vanquish-ul are un tambur mai lat sau egal cu cel de Stella, este mai ieftin decat Stella in Japonia(in catalogul Shimano US nu apare) si Stella FE/2010 are si ea port de ungere „rapid” al galetului(daca nu ma crezi pot face poze):

Stella:
http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/1619

Vanquish:
http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2815

Stella C3000 are pretul de catalog 75.000YEN, pe cand Vanquish C3000 are pretul de catalog 53.000YEN.

Dimensiunile tamburului la aceeasi marime sunt apropiate - tarmburul de Vanquish este un pic mai lat(sau egal) dar mai „scurt” decat al Stellei

Stella 2500 - 46.5mm/17mm Vanquish 2500 - 46.5mm/14.5mm
Stella 4000 - 49mm/19mm Vanquish 2500 - 51mm/17mm

King, de putin timp sunt fericitul posesor al unui Vanquish 4000. Singura comparatie pe care o poti face este cu Stella 2010/FE.

Eu am luat un Vanquish SH, deci primul lucru care l-am facut este sa-l desfac. Angrenajele din corp par a fi identice cu cele din Stella 2010 cu doua exceptii:

-pinionul principal - cel de la Stella 2010 este placat cu un strat galben(asemanator bronzului), Vanquish-ul il are argintiu.
-wormshaftul Stellei are o garnitura in capatul dinspre rotor, wormshaftul Vanquish-lui nu numai ca nu are acea garnitura, dar nu are nici „locasul” necesar

S-ar putea ca si melcul sa fie diferit la un capat ...

In rest, cred ca piesele se pot schimba intre ele :) ... nu sunt 100% sigur pt ca n-am pus piesele una langa alta(n-am desfacut si Stella simultan) si nici nu le-am masurat ...

Rotorul si tamburul sunt diferite fata de Stella 2010 - Vanquish-lui ii lipseste rulmentul care intra in „piulita” care tine rotorul(un rulment destul de important) si Stella are un rulment suplimentar in galet. Tamburul este si el diferit - Vanquishul il are un pic mai lat dar cu o „cursa” mai scurta.

Manerele sunt diferite.

La „rece” se misca asemanator ... dar daca dai jos manerul si invarti numai rotorul, Stella se misca clar mai fin ... rulmentul din piulita care „tine” rotorul face diferenta ... sunt curios daca se potriveste ansamblul piulita-rulment de Stella pe un Vanquish ...

Sa stii ca e o mulineta f buna, care, in opinia mea isi merita banii ... mai ales ca au fost ceva oferte prin Japonia in toamna asta - 2000/2000S resigilat costa 12.5-13.5 meleoane adus in Romania si niste monstre 2500HGS (modelul Limited Edition cu knobul metalic) au fost 360$-380$ fara transport :) datorita acelor oferte au fost si ceva Vanquish-uri la preturi bunisoare pe-aici :wink: :roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Dec 2013, 09:28

bogdan82 scrie: rulmentul din piulita care „tine” rotorul face diferenta ... sunt curios daca se potriveste ansamblul piulita-rulment de Stella pe un Vanquish ...
daca afli ceva sigur la capitolul asta te rog sa-mi dai de veste si mie ca poate-i fac un upgrade.

In alta ordine de idei, stiam ca Vanquisul nu-i Stella inca de la inceput deci nu ma asteptam sa primesc mai mult decat platesc. Tot ce vreau e o mulineta care sa-mi tihneasca in pescuit pentru ca in momentul de fata, Morethan-ul maraie, Quick 2000 FD-ul de la D.A.M scapa inapoi pe frig (dar ramane mulineta cu cel mai lin mers din cate am pipait) iar Twin Power-ul , pe langa culoarea cu care nu ma impac, are prostul obicei sa-mi arunce cate un vobler din cand in cand punandu-mi picapul pe lanseu. N-am vrut Stella ca-i mai grea si ca deocamdata nu-mi place cum arata :oops: poate daca-i vor schimba lookul sau daca vor scoate si o marime mai mica de Stella SW ma gandesc la un upgrade dar pana atunci mai e.
Vanquisul limited edition mi-a facut si mie cu ochiul pentru simplu fapt ca are tamburul si manivela negre dar alea-s piese si se pot comanda si separat (ca tambur de rezerva tot imi trebuie).

black mamba
junior
junior

Mesaj de black mamba » 10 Dec 2013, 10:27

kingofbeasts scrie:
bogdan82 scrie: sau daca vor scoate si o marime mai mica de Stella SW ma gandesc la un upgrade dar pana atunci mai e.
.
Never Stella SW in marime mica, Salt Water inseamna pesti calumea. Ar fi tentant ce-i drept o Stella SW de 2500-3000,
de 4000 exista.

Scrie răspuns