Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vlad21

Mesaj de vlad21 » 02 Iun 2008, 14:10

mihaif99 scrie:
Ce ulei recomanda Suzuki, pentru motor? (300 grame cred)
Dar pentru cizma?

Multumesc
\

salut Mihai ref la ulei iti raspund cand ajung acasa.. sa ma uit in manual
(nu am retinut)

totusi ramasesem dator cu un feedback dupa ce am pus motoru pe apa
Portabote12" + zook 6cp.. am prins max 18km/h 2 personae
sub rezeva ca inca sunt in rodaj... si nu am dat tare in el si ma rog dupa cum se vede in poze cei din barca nu au mers tocmai corect..:D sper sa prinda si mai mult
cateva poze am pus pe blog http://www.xxx.ro/snagov-rodaj-suzuki-6cp/

altfel sunt mai mult decat incantat atat de barca cat si de motor!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Iun 2008, 16:09

vlad21 scrie: Portabote12" + zook 6cp.. am prins max 18km/h 2 personae
sub rezeva ca inca sunt in rodaj... si nu am dat tare in el si ma rog dupa cum se vede in poze cei din barca nu au mers tocmai corect..:D sper sa prinda si mai mult

altfel sunt mai mult decat incantat atat de barca cat si de motor!
Frumoase pozele, bravo!
Eu nu am apucat inca sa testez motorul, cat de curand vin si eu cu impresii despre motor.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 02 Iun 2008, 17:45

vlad21 scrie: Portabote12" + zook 6cp.. am prins max 18km/h 2 personae
:-) Excelent! Pare sa fie o potrivire perfecta intre motor si barca.
Mi se pare mie sau barca e in planaj (lisare)? Daca e asa (planaj), cam acolo e viteza maxima 18-20 km/h.
Mie mi se pare ca stati destul de corect in barca. In timp, o sa va dati seama de distributia ideala a greutatii.
Daca nu ai facut-o deja, trebuie sa ajustat corect trimming-ul motorului, pt ca barca sa stea corect (orizontal) si sa intre usor in planaj.

Imi place! Felicitari. Acum trebuie folosita din plin!

vlad21

Mesaj de vlad21 » 12 Iun 2008, 11:01

mihaif99 scrie:
Ce ulei recomanda Suzuki, pentru motor? (300 grame cred)
Dar pentru cizma?

Multumesc
Mihai nu am uitat si am cautat prin manuale si origina si cel din ro si nu e decat genuien suzuki...
dar... poate asta poate fi de folos
http://www.suzukimarine.com/_m/accessor ... micals.pdf

mihaif99 scrie:
Smile Excelent! Pare sa fie o potrivire perfecta intre motor si barca.
Mi se pare mie sau barca e in planaj (lisare)? Daca e asa (planaj), cam acolo e viteza maxima 18-20 km/h.

Multumesc

Cat despre combinatia Bote - Zook 6cp:D .... este mai mult decat incantatoare
am trecut si testul de navigare pe Dunare - Sulina ...
http://www.xxx.ro/portabote-in-delta-dunarii/
iar ca solutie portabila de delta este exact ce mi-am dorit!

multumesc inca odata pt sfaturi... si support
v :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Iun 2008, 08:06

pentru cine vrea noutati, am fost pe Dunare si am testat combo-ul, barca 3m + suzuki 2.5cp, merge perfect, nici nu speram, impotriva curentului la 3/4acceleratie atinge 15km/h (atat arata pe gps) iar daca merg pe langa mal, 4-5m distanta, chiar mi se pare ca zbor, oricum imi face vantul freza frumos... mai ales cand e cald e tare placut. :D

Cu alte cuvinte sunt f multumit, am si prins cateva taieturi de stiuca (cand in sfarsit am gasit o struna nu mi-a mai dat una!) si un strapazan sub kilogram, plus o ruptura la crap -deci este frumos la Dunare... :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

vlad21

Mesaj de vlad21 » 23 Iun 2008, 09:31

salut Ovidiu... si multumesc de feedback

chiar ma gandeam cat ai mai rabdat.... pana ai scris
ca si viteza.. mi se pare super bine... si de asemenea si "activitatea de invidiat " :D

pt dunare.. banuiesc ca PG via APS?

thx
vlad

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Iun 2008, 09:47

vlad21 scrie:salut Ovidiu... si multumesc de feedback

chiar ma gandeam cat ai mai rabdat.... pana ai scris
ca si viteza.. mi se pare super bine... si de asemenea si "activitatea de invidiat " :D

pt dunare.. banuiesc ca PG via APS?

thx
vlad
Am avut oarece probleme in familie si nu am putut sa ajung la pescuit.

Activitatea slaba, asta e! ne mai straduim!

Permisul de la APS.

Nu m-a intrebat nimeni nimic pe la frontiera... nici de permis de pescuit nici de barca nici de navigator... nimic...liniste si pace; am oferit consiliere la 4 pescari care opreau masinile sa ma admire sa comande motoare, trebuia sa cer un onorariu :lol:

oricum sunt multumit! chiar foarte! iar consumul motorului... care consum? incep sa cred ca nu consuma :lol:

vlad21

Mesaj de vlad21 » 23 Iun 2008, 09:51

lool
si eu am recomandat firma de motoare... pana acum cand am patit o mica prb: am pierdut cheia/siguranta de motor.. si am zis.. ok hai sa nu improvizez ceva ca e prea nou :)

... si ma duc.. la reprezentanta.. si cer o cheie de suzuki 6cp.. si primesc un johnson original... cu mentiunea ca e acelasi lucru

ajung pe balta.. si dupa multe trageri de sfoara.. observ ca totusi pe cheie se mai putea apasa putin.. ca sa aiba acelas efect ca cea originala

nu-mi pare rau de bani 49 ron (ca o sa-l schimb).. dar drumul pana acolo ma omoara... si nici macar nu am reusit sa fac 20 ore.. sa zic ca ajung si la revizie:))

o sa-mi fac si eu permis APS.. ca am inteles ca e interesat @ dunare.. macar ca si peisaj:D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Iun 2008, 10:03

vlad21 scrie:am patit o mica prb: am pierdut cheia/siguranta de motor.. si am zis.. ok hai sa nu improvizez ceva ca e prea nou :)

... si ma duc.. la reprezentanta.. si cer o cheie de suzuki 6cp.. si primesc un johnson original... cu mentiunea ca e acelasi lucru

ajung pe balta.. si dupa multe trageri de sfoara.. observ ca totusi pe cheie se mai putea apasa putin.. ca sa aiba acelas efect ca cea originala

tot de-ale incepatorilor: :lol: odata trag de coarda de siguranta si opresc motorul, si las coarda cu cheia jos pe podeaua barcii, coarda cade in cei 3cm dintre placa de tego si oglinda motorului si nu observ, ridic ancora curentul ma duce la vale, deja eram la vreo 4km de masina, trag vreo 10 sfori, de regula o ia din prima, nimic! :shock: ce-o avea??? mi-am batut capul ceva timp pana imi dau seama ca nu are cheia in pozitie

asa ca mare grija... :lol: :lol:

Andrei2008
utilizator nou
utilizator nou

Porta-Bote 4.28 + Suzuki 6 CP

Mesaj de Andrei2008 » 23 Iun 2008, 11:41

Salut tuturor.
Sint nou pe acest forum si am citeva intrebari legate de Porta-Bote.... Ma adresez in special lui vlad21 si mihaif99.

Deci, scurt si la obiect:

1) Am cumparat de curind o Porta-Bote de 4.28 cu un Suzuki 4T 6CP

2) Sint fff.incepator in ale barcilor... (n-am avut niciodata, n-am condus niciodata, si nici nu prea am mers cu barca mult la viata mea).

3) Nu le-am luat de noi, le-am cumparat de la prietenul unui prieten: adika e destul de putin probabil sa-fi luat tzeapa cu ceva, dar nu si imposibil :D .

4) Motorul are 9 luni vechime, si cica ar avea maxim 30 ore; zic eu 50 in realitate. Motorul sub capac arata f bine, chiar zici ca e nou, dar oricum nu ma pricep.

5) Cel care mi-a vindut are barca un an, si a luat-o de la cineva care o avea de inca un an. Deci in total 2 ani declarati. Dar barca arata cam obosit (zgariata, picioarele de scaune cam strimbate si unele nu mai pica chiar exact pe muchiile barcii), zic eu ca poate are vreo 3-4 ani in realitate

In wekendul ce tocmai a trecut (21-22 iunie) i-am facut botezul in Delta, si incepator fiind (singurele mele cunostinte sint teoretice din ce am citit pe net) nu am nici o baza de comparatie, asa ca am o serie de intrebari in minte:
1) Barca nu prea planeaza ... :cry: : cu 2 persoane (85 + 55 = 140 kg) si bagaje 15 – 20 kg (cu tot cu benzina) dispuse astfel: eu pe banca din spate linga motor si pasagerul pe banca a doua (de la pupa spre spate)

2) Cu ambii pasageri pe banca din spate si bagaje de vreo 11 – 15, parca parca planeaza; zic “parca pt ca eu nu stiu exact cum sa-mi dau seama dc planeaza sau nu ? Intr-adevar, se ridica la pupa in sus si apoi se ridica si spatele, DAR nu foarte mult: adika trebuie sa fii atent sa observi miscarea asta. De asemena in fata barcii parca sar mai putzini stropi dupa acest posibil planaj. Deci astea sint simptomele dupa care am dedus ca ar plana, DAR cu toate acestea barca NU MERGE MAI REPEDE ?? (sau daca merge, diferent e insesizabila !?). Intrebarea este daca asta e planaj sau nu, si daca la planaj se merge cam cu aceeasi viteza ca la deplasament ? De asemenea ca sa ajung la acest hai sa-i zicem planaj tb sa turez motorul la maxim; e normal ?

3) Minerul motorului vibreaza foarte tare, incit dupa ce tzin mina pe el jume de ora o ora, cind iau mina de pe el inca simt vibratia in palma. E normal ?

4) Jetul de apa de racire nu prea e foarte “consistent”; practic nu e un jet ci e ca o pulverizare de apa.... E normal si asta ?

5) Capacul motorului se incinge destul de tare... Asat mi se pare destul de logic, mai ales ca se incinge si de la soare, dar va intreb si pe voi

6) Am facut o masuratoare de viteza (in varianta planaj) si anume: pe o distanta de 11 km masurata pe Google Earth, am facut 50 minute cu opriri in total de cam 10 minute; rezulta o viteza de 12Km / (50min – 10min) * 60min = 16.5 km/h. E corect calculul asta ? tzinind cont ca pe Google Earth am facut masuratoare de-a dreptul, fara sa tzin cont ca pe cursul apei nu mergeam perfect drept: mai ma dadeam deoparte ca treceau barci sau ocoleam zone cu plante sa nu agatz elicea. Viteza asta de 16 Km/h e viteza de planaj sau nu ?

7) E normal sa se agatze plante de elice asa usor ? Uneori trebuia din 5 in 5 minute sa curatz elicea ?

Cam astea sint intrebarile mele, si v-as multumi tare mult daca m-ati lamuri putin. Ce ma macina cel mai tare e dc e normala viteza asta, sau dc nu cumva e problema a barci si/sau motorului? Adica daca le-as fi luat noi, tot asa ar fi fost ? Sint cumva diverse smecherii, reglaje, etc de care tb tzinut cont asfel incit sa poti obtine o viteza mai mare ?

Scrie răspuns