Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Iul 2010, 17:09

Merci, Adiwolf!

Preturile sunt peste tot mai in regula decat in Romania. Cel mai bun provider ramane ebay, in situatia in care stii exact ce piesa iti trebuie si codul acesteia. Spre exemplu, am gasit elice Solas la 52 $ pe ebay (in state), in timp ce la noi am fost nevoit sa achit rotunda suma de 420 lei grei pt o elice care sa se potriveasca, dar de o marca sa zicem mai......putin cunoscuta, coreeana.
Aceasta situatie nu se va mai repeta. Sper ca mult-trambitata criza sa rezolve multe din situatiile de genul asta.

@mafiosso>
daca as fi din nou in situatia ta, as alege un motor in 2 timpi, in stare buna. Este evident mai ieftin, mai usor la aceeasi putere, mai usor de transportat. Uzura si consumul sunt nesemnificative la puterea asta de 2-4 cp, folosit de 3 ori pe an.
In ceea ce priveste cumparatul de motoare din zona Tulcea, nici eu nu as recomanda. Totusi, cred ca riscul ca un motor de 3 cp sa fi fost exploatat intensiv de vreun localnic, asa incat sa faca 200 de ore pe an poate fi ignorata. Sa fim seriosi! daca vorbeam de ceva de la 10 cp, 50.....etc, atunci e posibil sa fi fost folosit la un pescuit sau plimbat turisti. Cu 3 cp, cel mult sa fi trecut Dunarea, la nevasta vecinului.
:D

Ca fapt divers, urmaresc anunturile de pe www.probarca.ro. Mi se pare cea mai bogata piata in materie. Pe sitele asta, cele mai multe anunturi de vanzare motoare din Tulcea (la modul zeci de motoare) le da un nene care indica la modalitate de contact un ID de tipul....teiubescblonduto@draci_laci :lol:

Este evident ca nici cei mai versati dintre comercianti nu pot ramane nemiscati in fata eternului feminin. Cred totusi ca modalitatea asta de contact da o nota destul de proasta cu privire la profesionalismul autorului. In fine.....
near the beer

mdascalu
junior
junior

Mesaj de mdascalu » 06 Iul 2010, 21:09

Apropo de elice, avand motorul second (df 2,5) si intr-o dorinta de a-l aduce la starea initiala, am comandat de la nmmarine.ro o noua elice. Elicea vine....., prompt ce e drept, dar in loc de 188 x 132 (A510), primesc 188 x 115 (A480)( Made in Japan). Uitandu-ma in documentatia pe ce cu multa bunavointa adiwolf mi-a pus-o la dispozitie, vad cu stupoare ca se potriveste la motorul din 2006, care, banuiesc avea alte rapoarte in grup. Sincer, nu m-am gandit ca producatorul a realizat pentru un motor asa mic diferiti pasi pentru elice. Acum ce se va intampla cu motorul meu? Care e diferenta de viteza pe care o v-a inregistra? Care va fi efectul noii elice?
P.S. Va rog frumos pe tot cei care aveti acelasi motor sa va uitati pe palele elicei si sa spune-ti (daca se poate) acel raport.
Cu stima,
mdascalu

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 07 Iul 2010, 16:11

mdascalu scrie:Apropo de elice, avand motorul second (df 2,5) si intr-o dorinta de a-l aduce la starea initiala, am comandat de la nmmarine.ro o noua elice. Elicea vine....., prompt ce e drept, dar in loc de 188 x 132 (A510), primesc 188 x 115 (A480)( Made in Japan). Uitandu-ma in documentatia pe ce cu multa bunavointa adiwolf mi-a pus-o la dispozitie, vad cu stupoare ca se potriveste la motorul din 2006, care, banuiesc avea alte rapoarte in grup. Sincer, nu m-am gandit ca producatorul a realizat pentru un motor asa mic diferiti pasi pentru elice. Acum ce se va intampla cu motorul meu? Care e diferenta de viteza pe care o v-a inregistra? Care va fi efectul noii elice?
P.S. Va rog frumos pe tot cei care aveti acelasi motor sa va uitati pe palele elicei si sa spune-ti (daca se poate) acel raport.
Cu stima,
mdascalu
Eu as fi cerut ceva discount pentru piesa adusa gresit, dar m-as fi bucurat in sinea mea pentru elicea ai cu pas mai mic.
E mai buna la trolling- mergi mai incet, si la turatie o sa aiba mai mult cuplu...
Cum nu poti sa planezi oricum cu motorul ala, nu o sa faca diferenta la top end.

Nu cred ca motorul are alte rapoarte in "grup".
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 08 Iul 2010, 07:58

eu am un mariner de 2,5 cp pe o barca de aluminiu de 3,5 mt si-s mai mult decat multumit. costa 700 euro la reprezentanta si am si 5 ani garantie la el, asa ca nu as recomanda un second. suzuki e chiar mai ieftin si parca are tot 5 ani garantie.

pe barca mea merge cu cca 15 km/h cu 2 persoane la bord, iar daca-s singur ajung la aproape 20 km/h. intr-o zi de plimbare (cel putin 4 ore de mers) imi consuma vreo 2 litri de benzina, deci neglijabil.

sambata am fost in delta si chiar am remorcat alte 2 barci de aluminiu de la murighiol pana la uzlina, asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme in privinta puterii.

mdascalu
junior
junior

Mesaj de mdascalu » 08 Iul 2010, 12:38

Am verificat ieri pe un lac din apropiere. Cu elicea veche barca ajunge undeva intre 12 - 13 km/h, iar cu cea noua doar pe la 7 km/h. Am sunat la firma si au spus ca vor cauta o elice cu specificatiile mele si cand vine sa le-o trimit pe asta inapoi.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Iul 2010, 14:59

romica, aia aproape 20 km/h, singur in barca, sigur nu erau calare pe vreun val mai naravas? sau vreo viitura? Mai contribuia si ......raul ...ramul? :D
near the beer

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 08 Iul 2010, 16:00

Dupa studii amanuntite, barca + motorul meu de 2.5cp cu barca umflata ranga, pe lac fara vant atinge 11km/h...

In barca se gasesc urmatoarele: 1om (100kg)+ ancora (8kg) +cateva bagaje... sa zicem inca 30kg. binenteles totul super echilibrat, eu in centrul barcii iar un salau mai mare il tin in brate :D
Pe Dunare in functie de cote si viteza curentului, urca impotriva curentului cu 8-10km/h si la vale 12-14km/h
Bine, rau nu stiu..dar astea sunt faptele... motorul la 3/4 acceleratie.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 08 Iul 2010, 19:28

nu eram singur in barca cu gps-ul in brate si nu aveam curent puternic in zona aia ca eram dupa un cot. oscila intre 18 si 19 km/h. cu doi oameni am prins 16 km/h

daca vii vreodata pe la tulcea, poti sa ma cauti si facem o proba ca sa te convingi.

salmonico
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmonico » 09 Iul 2010, 08:43

Am cumparat un Suzuki DF 2,5 S, dupa un tur de 11 ore, folosit doar la trena, pot spune ca e o bijuterie de motor....Consum ? cu rezervorul plin (1 litru) am facut 11 ore la relanti (e in rodaj) si a mai ramas un pic de benzina .... Si pot spune ca e cel mai ieftin motor de pe piata.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 09 Iul 2010, 10:45

asta da eficienta! :lol: Sub 100 de g la ora. Ce sa zic, stratul de ozon e in siguranta. Da era si mai in siguranta daca iti luai 2 vasle de tei. Scadea si colesterolul....revolutie, nu alta! :lol:

Acum serios vorbind, nu mi se pare ok sa faci rodajul la relanti. La masina e o vorba "cum o inveti asa o ai". E ceva adevar in asta. Dupa unii experti :D , se fac jocurile (rodajul) la o anumita turatie si ....cam asa i se formeaza personalitatea.

Pe de alta parte, in cele doua carti tehnice de motoare ce mi-au trecut prin mana scrie negru-pe-alb ca in perioada de rodaj sa variezi turatia frecvent, fara a depasi 3/4 din cea maxima.

@Romica:

intr-o pneumatica Kingfisher de 2,70 cu motor Honda BF de 2,3 cp, nu am trecut de 10 km/h.
In Laguna aia de 480 cu 15 cp, cred ca am ajuns pe la 25 km/h. E drept, nu am cercetat bine treaba un unghiul.

Barcile ale ale tale stau bine cu hidrodinamicitatea. Adica Paco, cu acelasi motor ca si wsb-ii, le-a luat fata bine de tot la Argova.
Da chiar viteza dubla...mi se pare cam mult.

In fine, aprecieri subiective....
near the beer

Scrie răspuns