Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
salmonico
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmonico » 09 Iul 2010, 13:09

asa este, trebuie schimbata viteza din 15 in 15 minute, la rodaj, ceea ce am si facut, doar ca cea mai mare parte a timpului a fost la relanti....

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 10 Iul 2010, 16:04

Pt Romica sau cine mai stie.....
Am posibilitatea sa inchiriez o barca de fibra in delta la vreo 3m-3,5m si voiam motorasul de 2,5 ca sa cresc autonomia... Nu stiu sa va dau vreun model sau ceva echivalent, are fundul plat dar la rame se misca destul de bine chiar si contra curentului. Cam ce viteza credeti ca obtin cu 2 oameni si fo 20kg de bagaj?
Nu stiu greutatea barcii, o apreciez pe la 70-80 kg...
RX6 & Daiwa SS owner!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Iul 2010, 21:18

acelasi lucru l-am facut in delta in 2007.
adica am inchiriat lotca pescareasca si am pus un Suzuki de 2.5cp pe ea, iar de lotca am mai legat inca una
deci, doua lotci, 5oameni cu bagaje si un singur motoras
deplasari decente, in jurul Milei 23, dar a mers, adica mergeam de la Mila la Stipoc fara probleme
in alta zi nu am mai putut inchiria lotca si am fost serviti cu o barca de fibra, mare cat China in care incapeam toti 5 cu bagaje cu tot
surpriza a fost destul de mare sa constatam ca barca cu motorul de 2.5cp se misca surprinzator de bine
nu stiu ce viteza aveam, dar ne deplasam suficient de repede pt ce doream noi - eram la pescuit si admirat Delta nu la concursuri de viteza :wink:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 10 Iul 2010, 23:28

Ms Adi, insa tipul de la care inchiriez a zis ca e cam mic motorul - poate ca e si obisnuit cu 100cp ai lui - iar experienta mea in materie e nula...
Vrea sa stiu viteza care o pot obtine in amonte, daca ajung macar la 8km/h in configuratia mentionata nu mai ezit.
Ms anticipat
RX6 & Daiwa SS owner!

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 11 Iul 2010, 13:20

@costica_fishing
barcile din aluminiu sunt superioare celor de fibra din punct de vedere al performantelor. la aceleasi dimensiuni si cu aceeasi motorizare o sa ai o viteza maxima cu 20-50% mai mare. si mai sunt alte avantaje pe care le observi cand mergi prima data. eu sunt fan aluminiu si toate cele 3 barci pe care le am sunt din aluminiu.

barcile pneumatice in schimb sunt cele mai lente, viteza lor fiind mult inferioara celor de fibra, dar castiga la capitolele stabilitate, capacitate si posibilitati de transport. fiecare barca are avantajele si dezavantajele ei, iar barca perfecta e in functie de ce asteptari ai de la ea.

barca din care a dat paco, aceeasi din care a pescuit si cristi bunghez la sarulesti, are un pescaj de 7 cm si de aia merge bine cu motoare mici. cu motor minn kota de 40 lbs am prins 6 km/h, cu torqeedo 801 putin peste 7 si cu 1003 in jur de 9km/h. in regim de competitie trebuie sa fii cu cativa metri inaintea celorlalti ca sa te ancorezi primul pe loc. :wink:

@fanelul
cu motor de 2,5 cp o sa fii multumit daca il pui pe o barca de fibra, dar ti-as recomanda una pana in 4 mt, desi merge si pe alea mai mari. totul depinde de ce gasesti la fata locului, dar oricum mergi de cateva ori mai repede decat daca dai la vasle.

mafiosso
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mafiosso » 23 Iul 2010, 16:08

Pentru un motor Suzuki de 2.5 ce trebuie sa imi spuna omul ca sa imi dau seama daca e cu cizma scurta sau lunga?
Am vb cu cineva are 2 dar nu se pricepe si nu stiu ce sa il pun sa imi zica.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Iul 2010, 16:39

mafiosso scrie:Pentru un motor Suzuki de 2.5 ce trebuie sa imi spuna omul ca sa imi dau seama daca e cu cizma scurta sau lunga?
Am vb cu cineva are 2 dar nu se pricepe si nu stiu ce sa il pun sa imi zica.
Cizma scurta are381 mm ceea lunga peste 600 mm .... in inchi e 15-20-25 scurt -mediu -lung .... cizma scurta e ptr barci decupate si ape de mica adancime ,peste o anumita viteza poate sa intra valul de pupa daca incetinesti brusc ... cizma lunga e preferat in ape mai adanci unde n-ai riscul de a lovi fundul apei ..... daca ai posibilitatea de a procura un motor chiar si imprumut nu ezita ... motorul nu se oboseste .... si nu transpira ... :wink:
Indiferent de motor sa nu uitati ramele,vaslele ca nu se stie niciodata cand ai nevoie de ele ....

mafiosso
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mafiosso » 23 Iul 2010, 16:50

df2.5 00252f spune ceva despre lungimea cizmei?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Iul 2010, 17:00

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 23 Iul 2010, 17:20

cizmele sunt de 4 feluri: scurta (15" - 381 mm), lunga (20" - 508 mm), extra-lunga (25" - 635 mm) si extra-extra-lunga (30" - 762 mm).

motoarele de 2,5 cp au cizma scurta, la restul apar si anumite variatii in functie de destinatie

Scrie răspuns