parere lanseta shimano lesath act. 10-30 gr

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 27 Feb 2011, 11:39

Foarte bun pretul ,avand in vedere ca media e undeva pe la 400 de euro .Se pare ca nu prea am noroc sa primesc review -uri despre batzul asta :lol:

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 27 Feb 2011, 13:39

la banii aia iti iei cam ce vrei.
de la st croix legend elite salmon&steelhead trecand prin g loomis salmon&steelhead,daiwa shogun,shogun thistle spine,tournament si ajungand pana pe la illex ashura elements rider.
lesath-ul e o lanseta usurica,dar nu cea mai....senzitiva,dar nu cea mai...echilibrata,dar nu cea mai.
poate e cea mai frumoasa :lol: da si asta e in ochii privitorului.

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 27 Feb 2011, 14:25

Adrignat ,pt mine Lesath ,nu e cea mai frumoasa lanseta .Asta e clar .Daca ma atrage insa ceva la' frumuseatea' ei sunt:inelele Fuji Titanium ,biofibrele si carbonul xt400(cam ce -i mai bun la ora actuala la shimano),mandrina fuji deasemenea ,nu 'look'-ul ei care fie vorba intre noi nu arata rau ,dar am vazut si lansete mai 'cosmetizate'.
A-ti alege o lanseta dupa frumusete(la banii astia) e un lucru total eronat .Tot timpul m-am ghidat dupa zicala 'built to last' si de multe ori aceasta zicala justifica si pretul.Ca mai sunt si exceptii ,cu atat mai bine ,asta intareste regula ca sa zic asa,dar de obicei un lucru bine facut si rezistent se 'vede'si in pret.M-ar fi interesat parerea cuiva care a folosit-o pt a vedea calitatea si fiabiltatea ei ,dar din pacate probabil prea putini au folosit-o ,si de aici si lipsa datelor concludente.Oricum eu inca mai astept parerile 'user'ilor de LESATH 2.40 ,ACT 10-30 gr.
Multam anticipat!

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Feb 2011, 00:10

parere despre lesath 2,40 15-40 (mh)

putere reala 7-21 g, actiune moderat -fast, senzitivitate peste medie.
am simtit nevoia sa-l modific pe al meu astfel :
-inelele modificate (diametru, asezare - cand a aparut in 2008, cel mai mare fuji titanium sic era de 20, cam putin pt plecare la 2,4);
-mandrina modificata (injumatatit foregrip-ul - partea de deasupra mulinetei, prea lunga, nu ajungeam la blanc)

un bat pe care se cer multi bani, in parte pt dotari (blanc, inele, mandrina, tub carbon, husa deosebita), in parte nejustificati, performantele batului fiind egalate si de alte bete de ~ 100 euro , la dotari similare ~ 200 e .

in mare imi pare un bat fain pt voblere, pt linguri si merge si la jiguri mici-medii (5-14g+naluca).
Eu l-am pescuit la biban/stiuca/salau.
Daca il gasesti sub 6-700 lei e ok, mai sus ar trebui sa cauti alt bat .

PS shimano lesath pt asia are lungimea pana in 2 m si puterea pana in 20g;
americanii si japonezii nu concep pescuitul la rapitor fara barca si de aceea au altfel de bete (o barca ii costa salariul pe o luna)

eddiero
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eddiero » 28 Feb 2011, 10:04

Cu banii pe Lesath iti iei 3 bete beton cu care dai la toate tipurile de pesti rapitori.De ex un Berkeley Pulse e doar 370 ron si e beton la shalau,si mai sunt multe altele...Mai cauta p'aici si o sa faci si economii :bere:
Fishermen are born honest, but they get over it.

stradic
veteran
veteran

Lesath

Mesaj de stradic » 28 Feb 2011, 11:09

Omul vrea o pare concreta,din partea celui care intradevar are aceasta lanseta. Credca de alte indrumari s-a saturat! :evil:
rapala the best vobler in the world

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 28 Feb 2011, 13:13

andripopa cred ca review-ul tau se refera la modelul vechi cu manerul de pluta, right ?
www.pentrupescuit.ro

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 28 Feb 2011, 13:55

andripopa; Merci mult de informatii.Banuiesc ca ai facut acele modificari ,pt a simti blank-ul mai bine si a pescui cu succes la salau,asa-i?Bat separat pt salau am (din fericire :D ),iar actiunea 10-30gr o 'urmaream' pt .pescuitul cu voblere si linguri oscilante la stiuca . Faptul ca l-ai facut mai versatil ,e super si te admir pt asta!Multumesc mult pt review ,si da! eram interesat chiar de modelul acesta 2008 (cu maner de pluta),pt ca modelul nou are piele pe maner si e un pic mai greu.Multam!

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 28 Feb 2011, 15:18

Daca mai sunteti si altii care pescuiti cu LESATH-ul,mai astept pareri.Merci anticipat!

Scrie răspuns