parere lanseta shimano lesath act. 10-30 gr

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 26 Feb 2011, 13:54

Multumesc mult pt informatii Bogdan .Marturisesc ca am si eu un speed master de 2,40 act 5-25 gr ,pe care il folosesc ,si cu care am fost multumit de multe partide de pescuit ,dar tin sa -ti spun ca am pus mana pe un lesath(act 10 -30 gr),modelul cu maner de pluta (nu cel din piele),si am ramas profund impresionat de 'sensitivitatea 'lui .dar na ...cred ca exista lansete mai bune si mai sensitive ,si sunt dispus sa accept si alte pareri .multumesc inca o data pt bunavointa.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 26 Feb 2011, 14:09

Este clar ca Speedmasterul este sub Lesath...este si la aproape o treime de pret...eu am avut Speedmaster de 2.70 15-45g....si era OK pt banii aia(am apucat s-o iau de la Gipo cu vreo 400RON)...dar...avea o revenire ciudata in lanseu(parca nu „biciuiaâ€

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 26 Feb 2011, 22:06

Intr-adevar Daiwa steez e o lanseta f senzitiva ,dar are si ea 'chichitele' ei ,pe care un pescar inversunat (un tip de la wsb) le-a enumerat si pe care pe mine m-au lasat cu un gust amar (la cei aproape 500 de euro):inelele 2 si 3 desprinse usor din matisaj,manerul din nu stiu ce 'air foam' ros ,asta dupa nici 10 luni de folosinta ,lucruri care la asa un nivel nu prea ar trebui sa existe(parerea mea),plus ca vb de o alta plaja de lansete(scurte tipic americane),aici vorbeam de un bat de 2,40 si act 10 -30 de grame ,cat despre carbon am zis ca mi s-a parut senzitiv (si se si incarca bine ),pt ca am aruncat cu naluci sub puterea de aruncare si se comporta minunat(distanta aruncare f buna ,incarcare in lanseu iarasi buna ).mentionez ca pe batul respectiv era si o mulineta pe masura(stella 3000) ,si tot ansamblul asta mi s-a parut bine echilibrat ,pretabil la un pescuit cu vobler si cu oscilante.O Daiwa steez as gasi -o mult mai buna pt un jigging ,acolo unde informatia pretioasa ti-o da substratul ,si de unde si diferenta intre a prinde si a nu prinde .OK inca o data merci pt informatii (dealtfel f pretioase pt mine) ,pt ca nu i asa?numai discutand si intreband ,poti ajunge la un 'compromis'perfect.Multam inca o data!

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 26 Feb 2011, 22:14

Multumesc pt informatii adrignat ,f concis si la obiect .All the best!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2011, 22:40

Poate arunci o privire si pe la lansetele custom.
http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/r ... ul-custom/
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 26 Feb 2011, 22:46

Multam mult :wink: am citit mai demult articolul ,f interesant dealtfel ,dar poate ti s-a intamplat si tie ca de multe ori sa nu fii decis ,si sa asculti un pic parerea celorlalti cu 'shtate' vechi ,ca apoi sa iei decizia cea mai inteleapta .admir rod builder-ii ,dar eu unul sunt adeptul celor de serie!Neincepute! :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2011, 23:00

Asa-i, principalul este ca tu sa fii multumit, si sa prinzi peste cu lanseta ce ti-ai cumparat-o. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 26 Feb 2011, 23:30

Sa dea Dzeu !Acuma stii cum e !? Peste sa fie.....ca la cati pesti avem noi prin ape ...tare ma tem ca investitiile in scule sunt mai mult pt. colectie! :D

cristi bxl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi bxl » 27 Feb 2011, 11:26

Revenind ,poate este totusi cineva care chiar are lanseta respectiva in dotare si poate sa-mi zica parerea lui ,dupa ceva timp de folosinta.
Merci anticipat!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 27 Feb 2011, 11:29

Am 2 prieteni care au lanseta modelul nou (2.70/14-40 si 2.70/10-30) dar din pacate de prea putin timp.
Unuia chiar eu i-am adus-o in decembrie din Polonia la un pret de 260 de euro parca (era la reducere).
www.pentrupescuit.ro

Scrie răspuns