ochelari polarizati
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Am modelul Sea Striker Bad Baracuda de aproape 3 ani si i-am scapat pe jos de 150 de ori... i-am azvirlit prin casa si masina de inca 150 de ori...Nu se zgaraie lentilele si nu se rup ramele nici de-al naibii, parca stiu ca vreau sa-mi iau altii...I-am curatat de nenumarate ori cu jet de abur fierbinte si sint ca noi...Nu credeam ca exista ocheti de soare asa ieftini si rezistenti.
Prietene, eu port ochelari de vedere cu toate tratamentele, antireflex, heliomatic... si nu ma costa 1000 de lei, maxim 400 unde jumatate din pret sunt ramele. Cred ca ai luat teapa.tito scrie:Pai in primul rand este vorba despre protejarea vederii de razele uv.Cine vrea sa devina orb, ii recomand ochelari ieftini ,made in China, care nu sunt altceva decat un plastic de o calitate indoielnica, care iti deschide pupila lasand ultra violetele sa-ti faca ochii praf. Abia dupa aceea vorbim despre ce se vede sub apa. Eu am dat pe ochelari 450 ron ,luati de la un magazin din Anglia, in Romania costa peste 1000 ron. Am avut si eu Rapala, Baltzer care imi provocau ameteli si vedeam "stele verzi" dupa ce ii scoteam de la ochi.Eu zic ca propria sanatate primeaza.
Chiar, mai am nevoie de polarizati daca am heliomatici?
Pai nu prea are nicio legatura polarizarea cu lentila fotocromatica/heliomata...care se inchide la culoare de regula 60-83% si nu este polarizata, adica nu elimina reflexiile de pe suprafete (apa, sosea etc) doar sunt niste lentile mai inchise... orioce ochelar de soare face aceiasi treaba ca si lentila heliomata...Zuckala scrie:Chiar, mai am nevoie de polarizati daca am heliomatici?
Lentilele polarizate in plus elimina o mare parte din reflexiile de ep suprafete, respectiv, soarele pe suprafata apei, sosea uda... zapada...
totusi daca vrei sa cheltui mai mult de 1000lei doar pe lentile, vezi ca Hoya (un producator japonez) a scos lentile fotocromatice +polarizare

spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Am uitat sa spun ca am si antireflex, asta ajuta?ovidiu scrie:Pai nu prea are nicio legatura polarizarea cu lentila fotocromatica/heliomata...care se inchide la culoare de regula 60-83% si nu este polarizata, adica nu elimina reflexiile de pe suprafete (apa, sosea etc) doar sunt niste lentile mai inchise... orioce ochelar de soare face aceiasi treaba ca si lentila heliomata...Zuckala scrie:Chiar, mai am nevoie de polarizati daca am heliomatici?
Lentilele polarizate in plus elimina o mare parte din reflexiile de ep suprafete, respectiv, soarele pe suprafata apei, sosea uda... zapada...
ajuta, dar a nu se confunda efectul de polarizare cu tratamentul antireflex, care are rolul de e elimina din reflexii parazite pe suprafata lentilelor, multe venite din iluminatul artificial...
Eu unul abia astept lentilele polarizate transparente, ca sa sofez noaptea indiferent ca diversi soferi pe contrasens conduc cu faza lunga
Eu unul abia astept lentilele polarizate transparente, ca sa sofez noaptea indiferent ca diversi soferi pe contrasens conduc cu faza lunga

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Multumesc pentru raspunsuri ovidiu, oare ochelari de vedere polarizati exista?ovidiu scrie:ajuta, dar a nu se confunda efectul de polarizare cu tratamentul antireflex, care are rolul de e elimina din reflexii parazite pe suprafata lentilelor, multe venite din iluminatul artificial...