OCHELARI POLARIZANTI

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Apr 2010, 13:59

draqdevil scrie:Eu mi-am luat vineri Balzer si snt super-multumit de ei!
Mai multe detalii poti sa dai ?
.... chiar si pe privat ,daca nu vrei sa faci reclama .

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 05 Mai 2010, 18:41

Tot eu..... Ce parere aveti de julbo? Se pare ca au niste lentile destul de bune si photocromatice si polarizate.http://www.julbousa.com/lenses/
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 17 Mai 2010, 08:21

Vreau sa-mi cumpar o pereche de ochelari polarizanti pentru pescuit la spining din barca. Am gasit ceva la Metro , i-am testat dar nu mi-am putut da seama de calitate. Desi am facut testul afisajului de celular, nu am observat nici o diferenta fata de alti ochelari simpli de soare. Cum pot sa testez ca sa vad calitatea?Sau mai bine ziceti-mi ce marca si de unde pot sa-mi iau unii adevarati? Dispun de 100 lei.

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 17 Mai 2010, 09:04

Incearca la magazinele cu echipamente de pescuit!
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Mai 2010, 10:13

danone scrie:Vreau sa-mi cumpar o pereche de ochelari polarizanti pentru pescuit la spining din barca. Am gasit ceva la Metro , i-am testat dar nu mi-am putut da seama de calitate. Desi am facut testul afisajului de celular, nu am observat nici o diferenta fata de alti ochelari simpli de soare. Cum pot sa testez ca sa vad calitatea?Sau mai bine ziceti-mi ce marca si de unde pot sa-mi iau unii adevarati? Dispun de 100 lei.
mai este un test simplu de facut.
Cu o pereche de ochelari la ochi (presupus polarizati) iei alta pereche din rastel, si cu aia la ochi privesti prin lentilele celorlalti. Tii perechea calalta in pozitie normala apoi rasucesti la 90'; ar trebui ca la inersectia celor 2filtra polarizate, lentla sa se intunece complet...
oricum si testul cu displayu' telefonul e relevant.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Mai 2010, 11:09

danone scrie:Vreau sa-mi cumpar o pereche de ochelari polarizanti pentru pescuit la spining din barca. Am gasit ceva la Metro , i-am testat dar nu mi-am putut da seama de calitate. Desi am facut testul afisajului de celular, nu am observat nici o diferenta fata de alti ochelari simpli de soare. Cum pot sa testez ca sa vad calitatea?Sau mai bine ziceti-mi ce marca si de unde pot sa-mi iau unii adevarati? Dispun de 100 lei.

Mai bine incearca la un magazin cu articole de pescuit gasesti de la 50 ron pana la 200 ..... , daca il rogi frumos iti si schimba daca nu -ti place in 2-3 zile cu alt model cu conditia sa nu fie zgariata . Nu neaparat celmai scump e cel mai bun :lol:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 17 Mai 2010, 11:59

danone la 100 ron iei polaroid la reduceri (70-80)
ai grija ca bratele pliate sa nu cada pe interiorul lentilei,sa nu intre lumina pe sus frontal si pe langa lateral .
neaparat ia-ti toc .
walleye

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 17 Mai 2010, 12:33

De la metro nu cumpara decat iaurt si alte chestii de genul asta. Au calitate indoielnica.
Testul cu mobilul e relevant.
Inca o chestie care am uitat sa o spun in postul anterior. Fara cozoroc la sapca sau palarie eficienta la polarizanti e foarte mica pe soare puternic. Cu alte cuvine polarizarea astea e blocarea unor anumite frecvente dar depinde si de unghiul de incidenta a razelor de soare pe ochelari. Drept din fata e ok dar am observat ca la incidenta de raze in alte unghiuri (cand nu ai cozoroc) nu prea vezi mare lucru.
Sincer vara nu concept sa ma duc la pescuit fara ochelari de soare chiar cand nu e soare foarte puternic. Din cauza razelelor reflectare din apa (am si ochelari de vedere) ochi mi se irita si cam intr-o jumatate de ora zici ca am taiat ceapa.
the angler is catching xxx, not by the lure

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 17 Mai 2010, 13:23

fals .blocarea unor anumite frecvente insemna filtrare selectiva .
la nivel perceptie subiectiv umana ,lentila polarizanta reduce brightness si creste contrastul imaginii.sapa aici http://en.wikipedia.org/wiki/File:CircularPolarizer.jpg

si daca insisti
http://en.wikipedia.org/wiki/Polaroid
walleye

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Mai 2010, 13:26

adrian frunza scrie:fals .blocarea unor anumite frecvente insemna filtrare selectiva .
la nivel perceptie subiectiv umana ,lentila polarizanta reduce brightness si creste contrastul imaginii.sapa aici http://en.wikipedia.org/wiki/File:CircularPolarizer.jpg

si daca insisti
http://en.wikipedia.org/wiki/Polaroid

:lol:
Ok, zi atunci cum poti sa stii ca e bun sau nu ? .... ca de lipit se poate lipi orice pe el .... :?:

Scrie răspuns