Numarul nalucilor si importanta lor...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 25 Ian 2007, 14:22

Mi se ridica paru'n cap citind aici ... :oops:
Na cu ce ma laud eu :
10-12 oscilante
5-6 rotative
2-3 cicade, spinnerbait
20-30 de zgarciuri, 10-15 jiguri
1 ( !) vobler :lol:

Cand se subtiaza prea tare colectia ca le las in apa, mai cumpar cateva din cele care mi s-au parut mai prinzatoare sau care cred ca ar putea fi prinzatoare. :idea:

In ultima iesire am vazut cea mai impresionanta colectie de naluci la un amic cu care am fost: O cutie mare care de-abia incapea in portbagaj...cca 80x40x60 cm cu muuuuuulte sertarase si cutiute in ea, in care traiau sute de jeliboane si jiguri... nu stiu cate sute, poate sareau mia...dar...multe frate....cred ca sunt destule magazine care nu au atatea pe stoc :lol:

Si lovitura de gratie, proprietarul se plangea ca nu are cu ce pescui ca nu luase la el si tablele, numai zgarciurile :lol:

PS: Sa stiti ca pe afara asta e considerata o boala in toata regula, cu nume stiintific si tot ce vrei, si in faza terminala ajungi sa dai mii de euro pe naluci "istorice" care lipsesc din colectie :? Subiectii jura ca intra in sevraj daca in ultimele cateva zile nu si-au cumparat nici o naluca si se duc teleghidati la orice magazin sa-si ia doza. SI NU GLUMESC :P Bineinteles, la pescuit nu mai merg ca nu au timp, sunt ocupati sa caute naluci :lol:
If you hang around lure collectors for very long, you are going to hear one of us mention the drug related feeling..."I need a fix". If we lure collectors can't find something to buy or add to the collection on a regular basis, we tend to get withdrawal symptoms: hyperactivity, edginess, yearning for stimulation to the lure seeking part of the brain. More than likely this is a pre-historic left-over from the hunting and gathering instinct. A distinct, powerful lower brain function, not unlike sex.

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 25 Ian 2007, 15:15

..........not unlike sex.............=........negarea negatiei..........=.............afirmatie......

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Ian 2007, 11:19

ce-aveti mah cu Sir Caca?

Din lipsa de timp pentru pescuit, se dedica activitatilor conexe, cum ar fi printre altele, cumparatul uneltelor de pescuit!

Sincer se fiu, daca trec doo saptamani si nu ajung pe garla, seara, incep sa ma joc si eu cu mulinetele, ascut jigurile, sau mai caut sa achizitionez ceva de la Cabelas.

In consecinta:

am peste 200 de voblere (succese am inregistrat doar cu vreo 10-15 modele).
Da nu le-am incercat inca pe toate...Am cumparat in special marimi uzuale 5-9 cm.
Dupa ce m-am uitat in trusa lui Razvan am hotarat sa-mi iau si mai mari. :D

Jeliboane: am cutia de la cutorul cu microunde plina de pungi cu jeliboane (stoc).
Merg la peste cu altele, tinute in alte cutii (vreo 2-300 de plastice).

Relevant este ca, pe malul garlei, daca nu sunt in barca, plec de la masina cu 15-20 de jeliboan in borsera, 3-4 voblere si tot atatea table.

Jiguri - probabil vreo 1000 (plus cam tot atatea carlige neturnate).

Linguri - in special de la Berti, dar si Gipo, Cristi'Puscarie, etc....

cam asta!
near the beer

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 26 Ian 2007, 17:04

AxA scrie: PS: Sa stiti ca pe afara asta e considerata o boala in toata regula, cu nume stiintific si tot ce vrei, si in faza terminala ajungi sa dai mii de euro pe naluci "istorice" care lipsesc din colectie :? Subiectii jura ca intra in sevraj daca in ultimele cateva zile nu si-au cumparat nici o naluca si se duc teleghidati la orice magazin sa-si ia doza. SI NU GLUMESC :P Bineinteles, la pescuit nu mai merg ca nu au timp, sunt ocupati sa caute naluci :lol:
If you hang around lure collectors for very long, you are going to hear one of us mention the drug related feeling..."I need a fix". If we lure collectors can't find something to buy or add to the collection on a regular basis, we tend to get withdrawal symptoms: hyperactivity, edginess, yearning for stimulation to the lure seeking part of the brain. More than likely this is a pre-historic left-over from the hunting and gathering instinct. A distinct, powerful lower brain function, not unlike sex.
Zic astia ceva, din pacate in afara de chinezarii nu prea gasesc prin zona mea chestii noi.
Oricum in ultimele 4-5 luni am luat-o mai finut, anul trecu pe vremea asta ieseam dupa un "shopping spree" cu cateva pungi de naluci decorticate (curatate de cutii si cartoane pe care stateau cu nesimtire etichetele cu preturile), decorticatul era obligatoriu daca nu imi doream sa dorm in garaj/beci "ex-nevasta".
Ei, asta e, acum investitiile sunt in avocati nu in naluci.
Dar trec3e si asta si ma dau eu pe brazda.

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 26 Ian 2007, 23:26

Sir Caca!
Din alea'alea'alea'alea...4 mii,care-s mai "prinzatoare la Apa ?

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 27 Ian 2007, 07:24

tomy scrie:Sir Caca!
Din alea'alea'alea'alea...4 mii,care-s mai "prinzatoare la Apa ?
Jointed, Floating, Popper (doar vara),Shad rap, Hornet,Husky Jerk,Husky jerk Jointed, Tail dancer, deep tail dancer (pe balastiere adanci), Predatek (nu am gasit alte woblere care sa mearga atat de adanc). Culorile G, S, GSR
Rotativele in functie de dimensiune mai mult decat de producator (atata vreme cat n-au defecte). Singurul peste la care chiar am vazut preferinta clara de culoare la rotative este cleanul. Preferatele mele sunt Abu Reflex, Musky Killer (mai rar intra peste fiind cam maricele) si Rublex Celta si Aglia 3 (am lovit la bibanei pe asta in prostie)
Oscilantele dupa parerea mea merg toate atata vreme cat le-ai prins miscarea. Preferatele mele sunt Rublex Orkla, Abu Favorit, Abu Slandan, Abu Toby (nu imi place mie fiind prea ingusta dar declansaza atacuri multe), Kuusamo Professor,Timber Doodle (hibrid de oscilanta cu twister pentru somn, imita broasca perfect), Cyclops, Abu Atom si in primul rand Rublex Eira (am reusit sa-mi fac rost doar de 2 bucati).
Efect bun are si Blue Fox Minnow Spoon (nu se mai produce de cativa ani, este o combinatie de wobler cu rotativa).
Cicadele preferate sunt ASP de la Gamakatsu-Spro (Foarte bune pentru avat).
Shaduri Storm xxx care imita salaul la forma (imi cer scuze dar nu mai tin minte exact denumirea) la culoarea RH am avut detasat cele mai bune rezultate in anul precedent. Combinatia de shad cu wobler joined scoasa anul trecut iar este excelenta (nu gasesti naluca cu recuperare mai lenta) pentru ape reci unde pestii sunt inceti.
Gume facute acasa folosesc Spro si Jenzi.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Ian 2007, 12:52

Sir Caca scrie:
AxA scrie: Ei, asta e, acum investitiile sunt in avocati nu in naluci.
Dar trec3e si asta si ma dau eu pe brazda.

Pai nu tre sa ne luam si noi cate 4000 de giugele? :lol: :lol:
near the beer

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Ian 2007, 15:06

Sire , Tormentoru ala sinking de la Abu nu l-ai incercat , sau macar floating-u , la stiuca .
Apropos , nu ai pierdut tu cumva la Apa un fire-tiger de 12cm cu barbeta rabatabila , acum vreo 9 ani ( nu scria absolut nimic pe el , lucru care m-a mirat destul ) ? L-am vindut pe o mica avere la un fanatic ( dupa ce am pescuit cu el si nu am prins nimic ) , da intodeauna m-am intrebat a cui putea fi .

Fir Intins!!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Ian 2007, 18:52

Cum in aceasta dupa masa era soare si frumos am decis sa fac niste poze cu nalucile mele.
Am reusit sa scot cam toate voblerele, dar cand am terminat am mai gasit cateva ascunse intr-o cutie uitata. Nu conteaza. Plasticele si tinichele (oscilante, spinnere, buzz baits, rotative) le fotografiez alta data ca s-a facut aproape noapte.
Deci iata-mi voblerele si cateva cicade, ma rog ce am scos la gramada din cutii.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Si ce am cumparat saptamana trecuta dar pe care inca nu le-am utilizat.

Imagine
Imagine

Am avut multe gripuri. Cumparasem tot ce puteam gasi pentru a face un studiu comparativ. Am inceput sa dau din ele pentru ca utilizez numai Boga, cel mai scump, dar nu e scump de geaba. Deci au ramas mai putine decat au fost.
Imagine

Tudor

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Ian 2007, 19:32

huh ... :shock:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns