MeHigh scrie:
Cinci la mana pun pariu pe cat vrei tu ca o sa fi de aceasi parere odata ce pui mana pe cele doua muline! (nu am intalnit pe nimeni care sa prefere Stella odata ce a incercat Saltiga ( expedition sau dogfight practic difera culoarea)
Dreptate si fratie
Ai dreptate , si io zic ca astea-s capetele de serie , da lumea crede ca pescuitu la bibi cu combo de 1000 parai ii culmea pescuitului , si musai capu de serie ii acolo , in stilu lor , uita cat people traieste pe coasta la nivel mondial
Din pacate Daiwa nu face Saltigas mai mici , ca sa pot compara . Si 2 , un Stella 20 000 FA pot sa-l cumpar cu 250-300 mai ieftin decit un Saltiga Dogfight . Chiar si asta nou SW pot sa-l iau mai ieftin cu vreo 150 euro .
Daca invirti o Saltiga esti perdut

Insa senzatia aia misto dispare cind iesi din lumea Saltiga , orice altceva de la Daiwa nu-i la fel

!
Pt. spinning normal am un FA 5000 luat acum 3 ani , si care o trecut de tona de peste banuiesc , am pescuit foarte mult cu el . Nu l-am desfacut niciodata , am curatat si uns din nou galetu , cam de 10-12 ori pe an .
Franele nu mai tin la fel , ar trebui sa umblu pe la tamburi , o sa moara insa pescuind

Nu o vind !
Un SW 5000 luat anu trecut pt. viteza , la fel niciodata desfacut , la galet doar de vreo 2-3 ori .
Iar Saltiga 4500 H acum 3 ani jumate , am pescuit mai putin cu ea , jigging cu 100 gr. de pe mal , popping cu 70-80 grame viteza sau softuri mari . Nici macar la galet nu am umblat in tot timpu asta !
Un Caldia Kix Custom 4000 luat pt. gear ratio lent pt. jigging light dar si spin l-am vindut la second dupa 3 partide , lansam prea putin de pe el si nu ma impacam deloc cu manivela , nu aveam deloc fluiditate in miscare cind invirteam , niciodata nu m-am asteptat la o senzatie din asta intr-un mulinel .
Pe linga astea am distrus cu Capricorn 4500 J cu care pescuiam marginal , neffind titular decit la inceput cind l-am luat , un TP 5000 si ala distrus galetu si un 6000 la fel pus pe butuci . Astea noi care vin cica ar fi alta mincare de peste ! Am apucat sa prind peste cu ele , insa le-am pescuit prea greu , trebuia sa dau cu naluci mai mici , pe viitor mai vedem , dupa ce cedeaza FA ii posibil un TP nou daca scot model mai lent , la viteza ramin cu Stella SW
Saltiga banuiesc ca o supravietuiasca la toate
Pt. pescuit light la calmar , sepie sau daca as da la bibi un Stradic 2500 ii arhisuficient , fitza chiar