Noua ,,steluta" de la Shimano

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 24 Ian 2010, 22:15

Jedi scrie:Discutiile astea ar trebui purtate de proprietarii respectivelor jucarii ,care au dat mai multi ani cu ele si au si scos marfa serioasa din apa. Sau si mai interesant....daca e cineva si cu Stella si Steez, ce a putut realiza cu una si nu a putut cu cealalta..Calitati ca fluiditate de apa vs fluiditate de ulei , vopsea mai sobra sau forma mai agresiva, suruburi cu cruce vs suruburi cu imbus.. :lol: astea tin de trairile fiecaruia in momentul respectiv.....In schimb la Altima vs Camry si Accord va puteti baza pe mine :D
Nissan Altima :respekt:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 25 Ian 2010, 01:57

Lasa-ma sa ghicesc Aditud.....2,5 automata ? :D ...ca iuropienii nu prea sar la V6 de 3,5... :P
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 25 Ian 2010, 06:24

Jedi, cand o sa jiguiesti la peste 100 de m cu jiguri de la 350 de grame in sus, mulinand jumate de zi cat poti de repede si cealalta jumatate luptandu-te cu cateva animale, nu o sa consideri avantajele pe care ti le ofera o mulineta niste lucruri subiective! Cea mai mica diferenta de confort se amplifica enorm facand un pescar sa fie distrus la finalul zilei sau numai obosit. Deja cand vorbesti de mulinete de top , nu o sa gasesti ceva gresit, sau diferente enorme intre ele.
Doi la mana eu am comparat capetele de serie la jigging ( ala marin care nu are nici in clin nici in maneca cu cel de apa dulce), si repet Stella e facuta pt asta(adica jigging)!
Trei la mana am pescuit cu fiecare cate o jumatate a aceleasi zi - culmea ca Dogfight-ul l-am avut al doilea, cand eram deja obosit.
Patru la mana asta m-a facut sa cumpar un dogfight.
Cinci la mana pun pariu pe cat vrei tu ca o sa fi de aceasi parere odata ce pui mana pe cele doua muline! (nu am intalnit pe nimeni care sa prefere Stella odata ce a incercat Saltiga ( expedition sau dogfight practic difera culoarea)
Dreptate si fratie

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 25 Ian 2010, 10:37

Deci sa inteleg ca razboiul Shimano - Daiwa nu se termina niciodata?! :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 25 Ian 2010, 13:11

Cand v-a disparea concurenta si polemica devenim plafonati :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 25 Ian 2010, 13:11

Nu se termina :lol: dar raman proprietarii sa discute.. :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Ian 2010, 13:17

MeHigh scrie: Cinci la mana pun pariu pe cat vrei tu ca o sa fi de aceasi parere odata ce pui mana pe cele doua muline! (nu am intalnit pe nimeni care sa prefere Stella odata ce a incercat Saltiga ( expedition sau dogfight practic difera culoarea)
Dreptate si fratie
Ai dreptate , si io zic ca astea-s capetele de serie , da lumea crede ca pescuitu la bibi cu combo de 1000 parai ii culmea pescuitului , si musai capu de serie ii acolo , in stilu lor , uita cat people traieste pe coasta la nivel mondial :)

Din pacate Daiwa nu face Saltigas mai mici , ca sa pot compara . Si 2 , un Stella 20 000 FA pot sa-l cumpar cu 250-300 mai ieftin decit un Saltiga Dogfight . Chiar si asta nou SW pot sa-l iau mai ieftin cu vreo 150 euro .
Daca invirti o Saltiga esti perdut :lol: Insa senzatia aia misto dispare cind iesi din lumea Saltiga , orice altceva de la Daiwa nu-i la fel :lol: !

Pt. spinning normal am un FA 5000 luat acum 3 ani , si care o trecut de tona de peste banuiesc , am pescuit foarte mult cu el . Nu l-am desfacut niciodata , am curatat si uns din nou galetu , cam de 10-12 ori pe an .
Franele nu mai tin la fel , ar trebui sa umblu pe la tamburi , o sa moara insa pescuind :lol: Nu o vind !
Un SW 5000 luat anu trecut pt. viteza , la fel niciodata desfacut , la galet doar de vreo 2-3 ori .

Iar Saltiga 4500 H acum 3 ani jumate , am pescuit mai putin cu ea , jigging cu 100 gr. de pe mal , popping cu 70-80 grame viteza sau softuri mari . Nici macar la galet nu am umblat in tot timpu asta !

Un Caldia Kix Custom 4000 luat pt. gear ratio lent pt. jigging light dar si spin l-am vindut la second dupa 3 partide , lansam prea putin de pe el si nu ma impacam deloc cu manivela , nu aveam deloc fluiditate in miscare cind invirteam , niciodata nu m-am asteptat la o senzatie din asta intr-un mulinel .

Pe linga astea am distrus cu Capricorn 4500 J cu care pescuiam marginal , neffind titular decit la inceput cind l-am luat , un TP 5000 si ala distrus galetu si un 6000 la fel pus pe butuci . Astea noi care vin cica ar fi alta mincare de peste ! Am apucat sa prind peste cu ele , insa le-am pescuit prea greu , trebuia sa dau cu naluci mai mici , pe viitor mai vedem , dupa ce cedeaza FA ii posibil un TP nou daca scot model mai lent , la viteza ramin cu Stella SW :)

Saltiga banuiesc ca o supravietuiasca la toate :)

Pt. pescuit light la calmar , sepie sau daca as da la bibi un Stradic 2500 ii arhisuficient , fitza chiar :lol:

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 25 Ian 2010, 15:55

Jedi scrie:Lasa-ma sa ghicesc Aditud.....2,5 automata ? :D ...ca iuropienii nu prea sar la V6 de 3,5... :P
2.5 S MANUALA, ca vrem noi sa conducem masina, si nu invers :wink:
Aia de 3.5 ar fi impotriva firii mele ecologiste!

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 25 Ian 2010, 18:13

Salut. Razvan a postat lincul asta:
http://xxx.shimano.com/publish/content ... nning.html
Eu vin si va intreb pe voi mulinetele:
Symetre RJ precum si Spirex RG sunt mulinete de spinning sau nu ?
Daca nu sunt de spinning argumentati care e motivul ?
Numai bine. Mircea13

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Ian 2010, 20:03

Aoleuuu SF...dai tu cu Stradic din ala "gay" la peste? :twisted: Sau dupa ce-l cumperi il vopsesti ca sa nu-ti ia ochii cand luceste in soare? :twisted:

Scrie răspuns