discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SF
- veteran

razvan m. scrie:Diferenta aceea de 150-200 USD dintre capul de serie de la Shimano - Stella si capul de serie de la Daiwa - Steez
La asta un link , sa vad si io diferenta asta

-
razvan m.
- veteran

-
Diferenta e intre actuala Stella model 2007 si Steez. La Stella din 2010 nu am gasit la ce pret va fi.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
ovidiu
- veteran

-
razvan m. scrie:Diferenta e intre actuala Stella model 2007 si Steez. La Stella din 2010 nu am gasit la ce pret va fi.
am gasit pe un site pe afara un zvon 82.000 yeni
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
vali stratonov
- veteran

ovidiu scrie:razvan m. scrie:Diferenta e intre actuala Stella model 2007 si Steez. La Stella din 2010 nu am gasit la ce pret va fi.
am gasit pe un site pe afara un zvon 82.000 yeni
Pt fanii Shimano pretul asta e piece of cake.....

Va doresc viziunare placuta ...

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
SF
- veteran

razvan m. scrie:Diferenta e intre actuala Stella model 2007 si Steez. La Stella din 2010 nu am gasit la ce pret va fi.
Pai da link la ala vechi , sau zi cit ii un Steez unde faci tu cumparaturi !
-
razvan m.
- veteran

-
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
SF
- veteran

Pot sa cumpar o Stella 4000 FD la 395 euro , din care mai scad

, la 3 minute de mers pe jos de unde locuiesc , si asta aici in Europa !
Au avut si numere mai mici da au trecut , erau si mai ieftine !
Normal ca ma intrebam unde as putea da de un Steez cu 150-200 dolari mai ieftin !
-
aditud
- senior

SILAEV VLAD scrie:razvan.m a scris:
Diferenta aceea de 150-200 USD dintre capul de serie de la Shimano - Stella si capul de serie de la Daiwa - Steeez cred ca spune totul. Daca Daiwa Steez ar fi atat de grozava n-ar mai cumpara nimeni Stella.
Diferenta aceea e doar pe piata americana unde nu exista decat un model de steez. Mai degraba as spune ca pretul pt. stella e mult ridicat pe piata americana. Eu am fost in Japonia si am vazut preturile din magazinele cele mai aprovizionate cu ambele firme. Cele mai apropiate preturi fata de realitatea din magazinele japoneze sunt pe
www.japanprofishing.com.
Pe piata japoneza treaba cu diferenta de pret e exact invers. Adica o stella e cam 56000 yeni (560USD) iar daiwa are modele care ajung si la 80000 de yeni (exist hyper branzino custom; exist native custom; exist steez custom) iar steez-ul simplu e la acelasi pret cu stella. Dar nu cred ca pretul reflecta intotdeauna ceea ce ne dorim noi de la o mulineta. De ex.: cand am intrebat un vanzator ce imi recomanda pt un pescuit in agatatura nu mi s-au recomandat cele mai scumpe ci un model(certate hiper custom 52000yeni)care era aproape ca si stella de scump pe care l-am vazut desfacut in care nu exista nimic din plastic, ba chiar toate elementele erau facute din aliaje mai rezistente ; de aici si pretul asa mare fata de un certate normal care era cam 34000 de yeni.
Cat despre ce spun pescarii si vanzatorii prin magazine in japonia. Ups, aici trebuie sa ma opresc ca sa nu starnesc iar un val de glume intre sustinatorii ambelor firme. Mie personal imi plac amandoua cu exceptia ca la daiwa sunt mai multe modele care imi fac cu ochiul fata de shimano care e putin mai saraca in modele.
Eu nu voi fi secretos ca tine!
La finele lui Februarie voi petrece o saptamana in Kyoto si Osaka. Fiti convinsi ca timpul in care nu voi lucra (vizita de lucru

) mi-l voi petrece in magazinele de scule (nevasta isi face iluzii ca voi vizita, face poze etc

). De asemenea, voi intervieva intensiv pe toti vanzatorii din aceste magazine si voi afla (in afara cazului in care baietii sunt "politically correct" si nu-si dau cu parerea) cam care e pulsul competitiei in Japonia intre Daiwa si Shimano.
Aici in US lumea se trezeste incet-incet: sunt din ce in ce mai multe comentarii pe Cabelas sau Bassproshops in care lumea scrie ca Daiwa isi face banii, pe cand Shimano mai putin...dar exista inca o inertie la preturi, la fel ca la masini (un Nissan Altima bate orice Honda sau Toyota dar astea-s mai scumpe pentru ca au un renume croit in timp, si acum profita de o anumita inertie a pietei).
-
vali stratonov
- veteran

Colegu eu iti zic de pe acum raspunsul delerilor japonezi ...Daiwa number 1 in Japan........
Sper sa fi corect cu raspunsul primit si il astept cu nerabdare ....
P.S. Acesta e ultimul meu post din anul acesta pe tema Shimano versus Daiwa ...
Va doresc fiecaruia indiferent ce fan sunteti sa aveti partide memorabile indiferent cu ce pescuiti

Fire intinse.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Jedi
- veteran

Discutiile astea ar trebui purtate de proprietarii respectivelor jucarii ,care au dat mai multi ani cu ele si au si scos marfa serioasa din apa. Sau si mai interesant....daca e cineva si cu Stella si Steez, ce a putut realiza cu una si nu a putut cu cealalta..Calitati ca fluiditate de apa vs fluiditate de ulei , vopsea mai sobra sau forma mai agresiva, suruburi cu cruce vs suruburi cu imbus..

astea tin de trairile fiecaruia in momentul respectiv.....In schimb la Altima vs Camry si Accord va puteti baza pe mine

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.