Noua ,,steluta" de la Shimano
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ma refer la ce ne intereseaza pe marea majoritate aici pe forum: mulinete de spinning in apa dulce. Nu intru in discutii despre alte stiluri de pescuit (crap, stationar etc) sau pescuit in apa sarata, ca acolo nu stiu cum stau lucrurile.
Cand vorbesc de capii de serie ale celor doua mari fime, ma refer la oferta lor de pe piata europeana si cea americana. Astea ne sint mai familiare. Ce o fi prin Japonia, Asia, Australia, nu stiu si nu prea ma intereseaza.
http://xxx.shimano.com/publish/content ... nning.html
http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx
Cand vorbesc de capii de serie ale celor doua mari fime, ma refer la oferta lor de pe piata europeana si cea americana. Astea ne sint mai familiare. Ce o fi prin Japonia, Asia, Australia, nu stiu si nu prea ma intereseaza.
http://xxx.shimano.com/publish/content ... nning.html
http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Shimano pare sa aiba un management mai ingrijit. Cele 2 "aripi" (US si EU) nu par atat de rupte una de cealalta. La Daiwa parca sunt certati! Daca va uitati la site-urile Daiwa.com si Daiwa.de nu seamana nimic de colo dincolo. Din ce am cautat pana acum, de exemplu, doar Team Daiwa Advantage are sora in Daiwa Caldia (pe site-ul .de, "CALIDA"
) mai putin nr de rulmenti.
Folosesc Daiwa SS si nu m-as aventura la achizitii scumpe nici de la unul nici de la altul. De ce? Cele fabricate pt EU sunt 80% marketing si restul inginerie, cele pt US sunt 75%inginerie dar datorita distantelor ajung la preturi prohibitive.
Asa ca prefer sa dau cu ce am
si de restul banilor merg la peste!!
Evident, daca mi-ar aduce Mos Craciun o steluta de asta nu m-as supara dar nu mai cred in Mosul!
Ramane sa deschid cataloagele si sa oftez....

Folosesc Daiwa SS si nu m-as aventura la achizitii scumpe nici de la unul nici de la altul. De ce? Cele fabricate pt EU sunt 80% marketing si restul inginerie, cele pt US sunt 75%inginerie dar datorita distantelor ajung la preturi prohibitive.
Asa ca prefer sa dau cu ce am

Evident, daca mi-ar aduce Mos Craciun o steluta de asta nu m-as supara dar nu mai cred in Mosul!
Ramane sa deschid cataloagele si sa oftez....
RX6 & Daiwa SS owner!
Am avut posibilitatea de a compara la pescuit Stella 20000 si Daiwa Dogfight la aceasi clasa - la jigging ,pt astea sunt facute Stella si Saltiga, ele fiind capetele de serie la heavy jigging.
Cu mana pe inima va spun ca mi-a placut Daiwa mult mai mult! Stella mergea extrem de usor, dar Daiwa mergea muuuuult mai lin. Era diferenta intre apa si ulei! Nu stiu cum sa explic, dar senzatia de imponderabilitae de la Dawia e colosala. Iar in sarcina Daiwa se comporta mai bine. Nu e diferenta mare , dar o simti. Franele mi s-au parut bestiale la ambele, fara sa simt diferenta intre ele.
Cu mana pe inima va spun ca mi-a placut Daiwa mult mai mult! Stella mergea extrem de usor, dar Daiwa mergea muuuuult mai lin. Era diferenta intre apa si ulei! Nu stiu cum sa explic, dar senzatia de imponderabilitae de la Dawia e colosala. Iar in sarcina Daiwa se comporta mai bine. Nu e diferenta mare , dar o simti. Franele mi s-au parut bestiale la ambele, fara sa simt diferenta intre ele.
Daiwa merge pe sistemul turneelor de tenis..
Cap de serie nr 1...Steez...Alt cap de serie...Saltiga....Dupa aia pt JDM e nebunie..un capacel rosu...cap de serie Ito...o manivela indoita altcumfel.
cap de serie I'ze Factory....un TDZ vopsit ozeneistic...cap de serie Megabass...E ca un magazin de suveniruri.. 

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
razvan.m a scris:
Diferenta aceea de 150-200 USD dintre capul de serie de la Shimano - Stella si capul de serie de la Daiwa - Steeez cred ca spune totul. Daca Daiwa Steez ar fi atat de grozava n-ar mai cumpara nimeni Stella.
Diferenta aceea e doar pe piata americana unde nu exista decat un model de steez. Mai degraba as spune ca pretul pt. stella e mult ridicat pe piata americana. Eu am fost in Japonia si am vazut preturile din magazinele cele mai aprovizionate cu ambele firme. Cele mai apropiate preturi fata de realitatea din magazinele japoneze sunt pe www.japanprofishing.com.
Pe piata japoneza treaba cu diferenta de pret e exact invers. Adica o stella e cam 56000 yeni (560USD) iar daiwa are modele care ajung si la 80000 de yeni (exist hyper branzino custom; exist native custom; exist steez custom) iar steez-ul simplu e la acelasi pret cu stella. Dar nu cred ca pretul reflecta intotdeauna ceea ce ne dorim noi de la o mulineta. De ex.: cand am intrebat un vanzator ce imi recomanda pt un pescuit in agatatura nu mi s-au recomandat cele mai scumpe ci un model(certate hiper custom 52000yeni)care era aproape ca si stella de scump pe care l-am vazut desfacut in care nu exista nimic din plastic, ba chiar toate elementele erau facute din aliaje mai rezistente ; de aici si pretul asa mare fata de un certate normal care era cam 34000 de yeni.
Cat despre ce spun pescarii si vanzatorii prin magazine in japonia. Ups, aici trebuie sa ma opresc ca sa nu starnesc iar un val de glume intre sustinatorii ambelor firme. Mie personal imi plac amandoua cu exceptia ca la daiwa sunt mai multe modele care imi fac cu ochiul fata de shimano care e putin mai saraca in modele.
Diferenta aceea de 150-200 USD dintre capul de serie de la Shimano - Stella si capul de serie de la Daiwa - Steeez cred ca spune totul. Daca Daiwa Steez ar fi atat de grozava n-ar mai cumpara nimeni Stella.
Diferenta aceea e doar pe piata americana unde nu exista decat un model de steez. Mai degraba as spune ca pretul pt. stella e mult ridicat pe piata americana. Eu am fost in Japonia si am vazut preturile din magazinele cele mai aprovizionate cu ambele firme. Cele mai apropiate preturi fata de realitatea din magazinele japoneze sunt pe www.japanprofishing.com.
Pe piata japoneza treaba cu diferenta de pret e exact invers. Adica o stella e cam 56000 yeni (560USD) iar daiwa are modele care ajung si la 80000 de yeni (exist hyper branzino custom; exist native custom; exist steez custom) iar steez-ul simplu e la acelasi pret cu stella. Dar nu cred ca pretul reflecta intotdeauna ceea ce ne dorim noi de la o mulineta. De ex.: cand am intrebat un vanzator ce imi recomanda pt un pescuit in agatatura nu mi s-au recomandat cele mai scumpe ci un model(certate hiper custom 52000yeni)care era aproape ca si stella de scump pe care l-am vazut desfacut in care nu exista nimic din plastic, ba chiar toate elementele erau facute din aliaje mai rezistente ; de aici si pretul asa mare fata de un certate normal care era cam 34000 de yeni.
Cat despre ce spun pescarii si vanzatorii prin magazine in japonia. Ups, aici trebuie sa ma opresc ca sa nu starnesc iar un val de glume intre sustinatorii ambelor firme. Mie personal imi plac amandoua cu exceptia ca la daiwa sunt mai multe modele care imi fac cu ochiul fata de shimano care e putin mai saraca in modele.
La daiwa, Steez-ul nu este cea mai buna, doar cea mai usoara, recomandata pt aplicatii light. Saltiga e cea mai robusta (si cea mai grea) si diferitele combinatii ,,custom'' (exist-branzino, certate hp, infinity Q xp, etc). In general, se vede care mulineta este mai puternica dupa valoarea franei maxime date de producator dar acest criteriu este valabil doar pt diferitele modele ale aceluiasi producator.
-
- veteran
Da, a. vazut la cineva pe Olt cum pescuia cu un Morethan 3000...fabuloasa n-am ce zice...dar cot la cot dadea si cu o Stella 3000...Morethan e forta pura si merge ft. bine, dar Stella e Stella si aducea din curenti jig-urile de 30-50 de gr. fara sa "maraie" ca o Daiwapupu scrie:Ei da ...la obiect , apropo, a incercat cineva si un Morethan Branzino sau mai bine zis ati vazut cum e construit?
Numai bine...

Una peste alta...Morethan e o super inginerie de mulineta, dar e si o carutza de lovele...Stella e si ea acolo sus cu pretul, dar parca e altceva...acel altceva al silentiozitatii si fluiditatii duse la extrem

Noua Stella e absolut breath taking...cel putin pe mine asa m-a lasat

faina mah stelutza, ce sa zic
daca ar avea totusi si marimea de 2000 accesibila si pt noi astia europenii... ar fi si mai faina. si daca ar fi si la pretul la daiwa... n-ar mai fi stella.
imi aduce aminte de o chestie foarte tare care am vazut-o pe net mai demult. http://intelligentics.ro/forum/showthread.php?tid=20
ca si comparatie cu linku de mai sus... stella e, normal, Bentley
DAR ! exista si un "dar"... Daiwa e precum Mercedes tata !

ca si comparatie cu linku de mai sus... stella e, normal, Bentley