Nehotarare in cazul textilului!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 17 Mar 2006, 12:03

Nea Jean , in tara nu prea se pescuieste cu ata de 4 lb si nu stim mare lucru despre textila asa subtiri.
Ati vorbit mai devreme de calitatea indoielnica a firelor, cum e cu rola aia de FireLine ?Groasa cit una de 15 lb si rezistenta la 1 lb.Deci inseamna ca exista si la dvs lucruri "facute", nu?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Mar 2006, 12:08

Am primit chiar akuma Tuf Line XP Yellow 15 lb, si e o nebunie de fir! Super realizat! 270m la un super-pret, avand in vedere faptul ca prin oras pe la mine 1 rola de textil de 100m Cormoran sau alte firme depaseste putin 800 000 lei!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 17 Mar 2006, 12:14

Am luat la cunostinte de calitatea Tuf Line XP de ceva timp.Pret bun si calitate.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mar 2006, 12:31

[quote="Jean Scurtu"]Am mai spus pe acest forum ca daca pescuiti cu fire textile de la 8lb. in sus inclusiv) sa pescuiti cu POWER PRO,iar de la 15 lb.(inclusiv) in sus sa pescuiti cu TUF LINE.

[/quote]

Ai spus chiar pe acest topic ca power pro sub 15 lbs nu se face . Si nu odata . In cea ce priveste fire-line , daca vrei pot sa-ti trimit vreo 3metri dintr-o rola inscriptionata cu 0,12mm si 6,8 kg ca sa o verifici si sa poti compara. Ii mult mai subtire decit thermicbraid-u inscriptionat 0,13 mm , adica mult mai subtire decit ii diferenta pe hirtie , 0,01mm .
Daca bine imi aduc aminte Dan a sustinut acum vreo doi ani cauza power-pro-ului , insa cum nu repeta lucru asta in fiecare mesaj , se pare ca nu a avut mult succes , In aceasi perioada am vazut intr-un numar ( am doua ) din vestita revista , acolo la rubrica aia cu cititori cum unul dintre baieti ii raspundea la un cititor o intrebare legata de un bat iar la sfirsit , in mod de afirmatie gratuita , desi omul nu a intrebat despre asa ceva , ii recomanda un fir , Climax , dupa care spune ca el da cu Fire-line , da ii o alegere personala . Sic.
Inchid aici ca numa ma enervez .

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Mar 2006, 12:39

mai, eu cand am luat prima rola de Tuf Line XP am luat-o la recomandarea lui nea` Jean. Asa ca eu ii multumesc pe aceasta cale.
Si este foarte adevarat ca intr-un mesaj chiar zicea ca pt. textile subtiri e bun fireline, apoi pana in 15 lbs Power Pro iar de la 15 in sus, Tuf Line XP.
La urma urmei, fiecare are proferitele lui si le poate recomanda.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Mar 2006, 12:44

Da, initial si mie mi-a spus nea' Jean ca Tuf Line e no. 1!

M-am mai consultat cu niste amici, si mi-au spus acelasi lucru1

Astept sa-l pun la treaba sa vad cum se simte cu el! :wink:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Mar 2006, 12:47

@SF,

Din pacate gresesti,nu am afirmat niciodata ca POWER PRO nu se face sub 15lb.,am facut aceasta afirmatie despre TUF LINE.
Cum puteam sa spun asa ceva cand pe un tambur de rezerva al mulinetei DAIWA SS TOURNAMENT 700 am POWER PRO de 8lb.????

@Mihai,

Sincer sa fiu nu stiu ce a fost cu rola aceea de FIRELINE DE 10LB.flame -green si te asigur ca a fost luata de la Berkley,eu inca nu am avut probleme cu rezistenta firului FIRELINE ai am spus ca o rola cu peste 10.000m. m-a tinut vreo 6-7 ani,am dat in stanga si-n dreapta gratis fir si dupa cei 6-7 ani era la fel de tare ca si la inceput.
S-ar putea ca firele flame -green ,din cauza vopsirii sa fie mai slabe ca cele fumurii,nu stiu ca pescuiesc numai cu fumuriu.

Jean Scurtu

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 17 Mar 2006, 13:12

de ce numai cu fumuriu nea' jean?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Mar 2006, 17:33

[quote="Jean Scurtu".,POWER PRO se face de la 15lb. in sus si cel de 15lb.

Jean Scurtu[/quote]

Mda , asta am scris-o eu . Cu mina mea .

Fir Intins!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Mar 2006, 18:05

ei, le mai incurca si nea jean, asta e acuma :lol:

Scrie răspuns