Nehotarare in cazul textilului!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Nea Jean, ar trebuii sa sti ca si Power Pro ca si Berkley produc pt piata europeana.Exista si pp de 0.15 pecum si Berkley de 0.15.Jean Scurtu scrie:Nu cred ca exista POWR PRO de 0,15mm.,POWER PRO se face de la 15lb. in sus si cel de 15lb. e cu mult mai gros decat 0,15mm.fishi scrie:Am luat POWER PRO DE 0.15mm ,nu va spun pretul
Fireline de 6lb. facut de Berkley(si nu in China sau nu stiu ce alta tara ci in U.S.A.) are inscriptionat diametrul de 0,15mm.si daca doar vizual il compari cu cel mai subtire POWER PRO vei veda ca POWER PRO de 15lb.(cel mai subtire)e mult mai gros decat FIRELINE DE 6LB.
Jean Scurtu
PP se produce de la 8 lb in sus pt piata SUA.
Probabil ca ar trebui sa stiu daca as trai in Romania,dar traind aici vezi bine ca nu sunt la curent cu noutatile din Romania sau Europa,dar si atunci mi-as pune intrebarea daca nu cumva e "made in China" si nici asta nu ar fii important ci daca este aceeasi calitate ca la firele "made in U.S.A.
Mihai o sa-i sun pe cei ce fac POWER PRO sa vad care e realitatea ca si pe mine m-ar interesa sa incerc si alte fire textile mai subtiri.
Am mai scris ca am cumparat un fir textil facut de CLIMAX si anume un microbraid(match /stip line)facut in Germania ce avea inscriptionat 0,06mm si rezistenta 8,7kg. si cand l-am primit din Anglia de unde l-am cumparat cu peste $30 rola de 100m.am avut o surpriza f. mare ,era mult mai gros ca FIRELINE de 4lb. si mai slab ca rezistenta decat FIRELINE de 8LB.
De asemenea am primit ,trimis de Adelin o rola 100m.(cca.$23) de WHIPLASH PRO DE 0.06mm. si rezistenta 10,6kg. si aceeasi surpriza mult mai gros ca FIRELINE de 4 sau 6lb.Probabil ca rezistenta era cea scrisa pe rola,nu am fost curios s-o verific.
Asa ca da-mi voie sa nu mai cred ce scrie pe rolele de textil ce se vand in Europa,ca vad ca inscriptiunile sunt departe de adevar si doar facute sa atraga cumparatori.
Jean Scurtu
Mihai o sa-i sun pe cei ce fac POWER PRO sa vad care e realitatea ca si pe mine m-ar interesa sa incerc si alte fire textile mai subtiri.
Am mai scris ca am cumparat un fir textil facut de CLIMAX si anume un microbraid(match /stip line)facut in Germania ce avea inscriptionat 0,06mm si rezistenta 8,7kg. si cand l-am primit din Anglia de unde l-am cumparat cu peste $30 rola de 100m.am avut o surpriza f. mare ,era mult mai gros ca FIRELINE de 4lb. si mai slab ca rezistenta decat FIRELINE de 8LB.
De asemenea am primit ,trimis de Adelin o rola 100m.(cca.$23) de WHIPLASH PRO DE 0.06mm. si rezistenta 10,6kg. si aceeasi surpriza mult mai gros ca FIRELINE de 4 sau 6lb.Probabil ca rezistenta era cea scrisa pe rola,nu am fost curios s-o verific.
Asa ca da-mi voie sa nu mai cred ce scrie pe rolele de textil ce se vand in Europa,ca vad ca inscriptiunile sunt departe de adevar si doar facute sa atraga cumparatori.
Jean Scurtu
-
- veteran
Power Pro (pe Cabela`s este si de 8 lbs.)
Tuf Line XP
deci Tuf Line XP se face de la 15 lbs in sus. Power Pro se face si sub 15 lbs.
O problema este ca, asa cum mai zicea cinevai, pe rolele cumparate de aici sau Ungaria, etc, de exemplu pe cele de Fireline, sau Power Pro, la acelasi diametru de fir, e trecuta alta rezistenta, adica mult mai mare. Sunt trecute cumva pt. ochiul europenilor...
Tuf Line XP
deci Tuf Line XP se face de la 15 lbs in sus. Power Pro se face si sub 15 lbs.
O problema este ca, asa cum mai zicea cinevai, pe rolele cumparate de aici sau Ungaria, etc, de exemplu pe cele de Fireline, sau Power Pro, la acelasi diametru de fir, e trecuta alta rezistenta, adica mult mai mare. Sunt trecute cumva pt. ochiul europenilor...

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Mihai,mihai.f scrie:Rolele de pp sint made in usa.Daca va uitati atent in cutia fiecarei role o sa vedeti o hirtiuta pe care sint scrise caracteristicile.E, acolo o sa vedeti si dimensiunile si rezistenta scrise pt Europa.
Eu am spus ca nu mai cred nimic din ce scrie pe rolele ce se vand in Europa.Crezi ca e atat de greu sa scrie "made in U.S.A.,LA FEL CUM SCRIE PE O ROLA GERMANA 0,06mm. cumparata din Anglia cand de fapt realitatea e alta???Daca in ROMANIA se poate intampla ,credeam ca in Germania sau Anglia nu se poate intampla asa ceva insa m-am inselat.
Daca retin bine chiar cei ce fac originalul POWER PRO atrag atentia ca exista POWER PRO ,contrafacut ,care de fapt nu e POWER PRO.
Dar m-as bucura sincer sa existe si POWER PRO DE 0,15mm,l-as incerca si eu desi POWER PRO se rasuceste pe varful batului mult mai usor ca FIRELINE(si-ti dai seama ce bucurie cand pescuiesti cu bat de 3-5m.)
Mihai pe rolele de POWER PRO ce ti le-am trimis scria diametrul in mm.,ca sincer sa fiu nu retin sa fii vazut scris diametrul in mm.
Ce pot sa spun e ca de exemplu si pe rola de WHIPLASH PRO trimisa de Adelin scrie ca diametrul e 0,06mm.si ca e "Made & Printed in U.S.A" si poate ca e adevarat ,dar eu care am pescuit destul in concursuri de stationar cu fire de 0.08mm.,0,06mmm.,pot sa-ti spun cu certitudine ca acest fir e mai gros ca un fir de 0,15mm.,nu sa fie de 0.06mm.!!!!!!!
Tot pe cutia rolei de WIHPLASH PRO mai scria "Made in U.S.A.from imported Micro Dyneema fibers" si poate ca si asta spune ceva.
Pe rola de FIRELINE de 6lb. scrie 0,15mm.,iar daca compari cel mai subtire POWER PRO ce se fabrica aici,cel de 8lb. cu FIRELINE de 6lb. se vede usor ,fara sa fi nevoit sa folosesti micrometrul,ca e mai gros.
In tabelul orientativ dat de CABELA'S scrie ca POWER PRO de 10lb. are diametrul de 0,13mm.,deci automat cel de 8lb. ar trebuie sa fie si mai subtire......PE CINE SA MAI CREZI???
Jean Scurtu
-
- veteran
Am mai spus pe acest forum ca daca pescuiti cu fire textile de la 8lb. in sus inclusiv) sa pescuiti cu POWER PRO,iar de la 15 lb.(inclusiv) in sus sa pescuiti cu TUF LINE.
Desi pescuiesc in continuare cu FIRELINE DE 4LB.,ce pana acum nu m-a dezamagit,peste 8lb., v-am recomandat alte fire ce sunt mai bune....
Poate imi recomandati un fir textil mai subtitre ca FIRELINE de 4lb. si atunci voi schimba ,daca va fii mai bun,pana atunci raman la FIRELINE.
Jean Scurtu
Desi pescuiesc in continuare cu FIRELINE DE 4LB.,ce pana acum nu m-a dezamagit,peste 8lb., v-am recomandat alte fire ce sunt mai bune....
Poate imi recomandati un fir textil mai subtitre ca FIRELINE de 4lb. si atunci voi schimba ,daca va fii mai bun,pana atunci raman la FIRELINE.
Jean Scurtu