Mulinete noi 2015

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Mulinete noi 2015

Mesaj de cristian.ene » 20 Apr 2016, 23:43

Cosmin cu care am fost recent la Varlaam este unul din cei mai pasionati de pescuitul cu mulinete baitcast si lui ii apartine Alphas 105 SV cu care am lansat intr-o pauza de pescuit. Tot Cosmin mi-a aratat diferenta de performanta obtinuta cu un tambur SV pe un TDZ cu fir fluoro. Si 2 lansete Major Craft bune fiecare in felul ei.
Totul este sa apuci problema si sa iti asumi si ceva cheltuieli si posibil unele dezamagiri legate de achizitii discutabile.

Informatie exista despre orice in acest moment doar sa vrei sa o accesezi sau sa ceri o directie.problema ca exsita deja informatie redundata despre casting si mulinete chiar aici pe site.

Pe scurt cam toate forumurile locale sunt dominate de lene,suficienta si de atitudinea gandeste si cauta tu si ne spune ce si cum, un fel de ,,Mura-n gura,, actuala.

Cam toti pescarii buni si in general cei care au vrut sa invete ceva bine au fost doar directionati initial bine si apoi au cautat singuri informatii continuu si au exesat al naibii de mult, ceea ce nu mai vad macar meteoric la pescari noi care vor doar informatii de la altii gata procesate si nefiltrate de propriul intelect.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 21 Apr 2016, 08:29

Multumesc Cristi pt. info. Eu am inceput de curand treaba cu baitcastigul. Am achizitionat Shimano Curado I, pentru frana centrifugala, mi s a spus ca e cel mai usor de invatat cu o frana centrifugala. Pe drum este si un Abu Garcia Orra SX Winch ala are frana magnetica. Ca prima impresie Shimano imi place, este fluida, arata bine, are frame ul din aluminiu cu pinioane de alama. Am auzit despre ea lucruri bune pe la americani, e mult peste seria G care am inteles ca a fost slaba fata de seria E. Imi place ca au facut si ei posibila setarea franei din exterior are 6 pozitii, pentru pini tot trebuie sa intervi in interior sa desfaci capacul. O setare generala e cu 2 pini. Am aruncat cu ea niste spinerbaituri care nu sunt foarte aerodinamice cu o lanseta moderata si la primele lanseuri cu knobul destul de strans pt tambur am reusit sa arunc fara peruci 25 de metrii. am firul marcat si imi e usor sa stiu distanta. am incercat sa merg pe alte setari cu frana mai slabita si faceam peruci cand ma infingeam in lanseu. Nu stiu sa controlez inca tamburul cu degetul, insa va urma. Imi place mult baitcastingul, m a cucerit.
O sa incerc si o Daiwa cu siguranta, nu sunt axat doar pe o marca, am acasa muliente de spinning si Daiwa si Shimano si Dam, deci nu sunt fanatic cu un brand. Ceea ce ma enerveaza la culme este ca importatorul Daiwa are preturi mult mai mari decat alti distribuitori in alte tari. La fel si pt ABU. Va dau un exemplu Abu Garcia Orra Winch in USA este 100 USD, la noi eu am cumparat o cu 594 lei. Shimano Curado I in USA 179,99 USD eu am cumparat o din RO cu 711 lei, la un pret similar cu ce platesc si cei din afara.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Apr 2016, 08:52

La Daiwa e mai bine sa cumperi 'pe surse', in magazine sunt preturi aiurite si multe rebuturi...gen un Tatula type-r la Arrow...tractor de nou.
Care e diferenta pana la urma intre zillionul vechi type-r 7.1/1 si varianta noua? Variante netunate.
Lanseta e...trebuie sa-mi gasesc si o mulineta in curand, castingul imi place mult mai mult ca spinningul, dar e nevoie de putina indrumare la echipament.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 21 Apr 2016, 10:16

Eu as vrea daca tot dau ceva bani pe mulineta sa am si garantie. Asta e avantajul ca beneficiezi de garantie, insa unii importatori maresc nejustificat pretul si iti baga o garantie. Iar alt lucru ce ma deranjeaza este ca nu au service autorizat. Orice mulineta trebuie servisata daca vrei sa te tina, daca faci tu mentenanta pierzi garantia, daca nu o faci pierzi mulineta in timp. Ar fi normalitate ca toti importatorii oficiali sa ofere contra cost servicii de mentenanta pt. orice mulineta distribuita.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Apr 2016, 10:27

Ar fi normal. Ce e normal la noi?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 21 Apr 2016, 11:00

Alex din cate spui 25 m este o distanta mediocra pentru o lanseta moderata si un spinnerbait de peste 11-12g.Cu un Zillion ne tunat aruncam 30-35m fara efort cu un spinerbait cantarit de 11g. Cu cele noi SV distantele cresc la fel si controlul lanseului.

Shimano Cacutta14 este o mulineta excelenta ca fiabilitaate si arunca bine in cam toate situatiile cu mici probleme impotriva vantului.
Daiwa cu tambur SV sunt bune toate modele cele mai ok in clasa lor sunt SV103 pentru stiuca dar nu cu naluci prea mari,SV105 de fiente al stiuca si specii cu naluci mai mici,
Zillion SW TW 5.5:1 acopera cele mai multe aplicatii la stiuca. Tatual Type R cu tambur JDM a fost singura mulineta care m-a pacalit in anumite situatii cu vant sau cu unele naluci.
In acest moment consider mult mai buna o mulineta cu raport sub 6.3 la stiuca si minim marimea unui Zillion.

Daiwa direct din Japonia la preturi mult mai bune.

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 21 Apr 2016, 11:35

Au fost primele lanseuri din viata mea cu baitcasting, nu cred ca atata poate mulineta, nu le am inca cu setarile si cu aruncatul cu baitcasting. Ca sa nu fac peruci am setat cam pe maximum frana. 2 pini si 6 la setarea franei iar knobul destul de strans pe tambur. Cred ca daca o sa exersez o sa incep sa arunc bine cu mulineta, oricum stiu ca nu se pot compara cu cele magnetice.

qwe1qwe
senior
senior

Mesaj de qwe1qwe » 24 Apr 2016, 22:16

Din proprie experienta, care stiti cati metri de PP de 20 lbs intra pe Zilion SV TW?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Apr 2016, 22:21

0.30mm(12lbUS)-90m(100yds) oricum se recomanda in general sa nu umpli excesiv tamburul fie el SV sau altul :wink: https://www.youtube.com/watch?v=DoZ0ghlhMrk

PP este un fir total depasit absoable apa :!: si este extrem de abraziv.Apa adica greutate in plus deloc bine pe cast :idea: .

Daiwa SW TW este o super mulineta ca performante de casting dar mi-a lasat un gust amar de plastic si contabilitate ieftina cumulata in roti de plastic(spre wormshaft), ax central de aluminiu la manivela.
Este in randul produselor de consum perfect sa-l satisfaca de client cat mai ,,ieftin,, si sa-i ofere ,,mult ,, fara o faca in realitate.
Am avut aceeasi senzatie de ieftin intalnita la Shiamno Curado dar la un nivel de 300USD (Curado e plastic dar macar e sub 200USD).

in fine uite asa ajung sa cumpar un Calcuta Q14 201 desi nu imi ma omor duap sistemul SVS infinity dar macar mulineta isi merita banii.
Sfat : pstrati mulinetele de generatie veche de genul Zillion,Sol, Fuego, TDZ R R+ etc chestii din astea vor fi produse poate doar la preturi foarte mari.
A intrat si Daiwa in hora reducerii de preturi si a calitatii in dorinta de a concura Shimano la volumul vanzarilor. Din razboiul asta vom pierde doar noi :|
Singurele muliente cinstite ca materiale folosite vs nivelul de pretul de la Daiwa sunt acum:SV103, SV105 si noul Steez TWS restul pescuiesc bine dar sunt in trendul de reducere a pretului.

Astept noua generatie de Ryoga 100.

Ce poa te o jucarie Daiwa si o lanseta cu spiral https://www.youtube.com/watch?v=xs9Oqk7WU_s

alex.b
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex.b » 27 Apr 2016, 09:22

Shimano Curado I nu este plastic. are frame ul din aluminiu, alama la pinioane si ax, star drag din metal. Side plate ul este din plastic dar nu ma deranjeaza. Ce e foarte bine e ca au pus 2 rulmenti pe axul pinionului. asta zic eu ca e un pas mare. Poate ca frana lor centrifugala nu e cea mai buna insa e usor de inteles si fiabila. Are limitari pe vant si cu naluci care nu sunt aerodinamice. Dar sunt convins ca o sa o am multi ani aceasta mulineta, daca e sa o comparam cu una de spining va tine cu mult mai mult.

Scrie răspuns