Mulinete noi 2015

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Mulinete noi 2015

Mesaj de cristian.ene » 27 Apr 2016, 18:05

La capace am refeream care sunt de plastic si cel de al angrenaje este suport pentru 1 roller bearing +1 rulment. pentru pescuit de forta cu fire de 25lb-40lb nu mi se pare ca se poate compara cu un capac din aluminiu .Lucru valabil si la noul Zillion SV TW dar care are cel putin 3 avantaje care justifica diferenta de pret fata de Curado :jocuri mult mai mici , tambur si farna magnetica mult mai performante.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 27 Apr 2016, 18:12

Cum arata locasul unde intra roller bearingul http://www.tackletour.com/previewshimanocuradoilab.html

asemanator la noul Zillion SW TW

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Apr 2016, 09:34

Zillionul TWS 14/15 are metal acolo unde se sprijina rulentii(roler+normal)

https://angling-addiction.com/2015/06/3 ... a-zillion/

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 26 Iul 2016, 17:39

Intrebare referitoare la mulinetele shimano de spin, in special hagane.

Cautand caracteristicile pe situl shimano europa, la stradic FK de exemplu, am vazut ca se specifica materialul corpului ca fiind aluminiu +xtg7, corpul fiind cel cu angrenajele si capacul cel cu piciorul. Asa este? Parca aveam impresia ca e invers, paartea cu picioeul metalica.

La altele am bazut ca se specifica doar aluminiu, de exemplu biomaster sau twinpower, dar pe undeva pe aici am citit ca e tot plastic, in plus la biomaster sw e specificat hibrid. Cum e cu adevarat?

Acuma nu mai stiu care sunt metalice, care sunt de plastic ...

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 26 Iul 2016, 19:14

La stradic fk capacul cu piciorul e compozit, iar camera masinilor e aliaj de aluminiu. Compozitul ala e foarte rigid, nu iti dai seama care e una si care e alta.

Oricum la caracteristici fizico-mecanice, unele compozite de carbon stau mai bine decat metalele, mai ales la oboseala si la absorbtia socurilor mecanice.

Unii au o obsesie pentru metal dar aliajele astea de Aluminiu-Magneziu nu sunt Crom-Vanadiu, nici otel-carbon. Aluminiu la turnare ridica unele probleme care se resimte in pret. Atat doar ca e usor.
Materialele astea din carbon/polimer/epoxi au revolutinat totul, de la industria medicala la automotive si constructii.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Iul 2016, 06:29

Am o ultegra din ci 4 ..cand am cumparat-o de noua avea un mic joc la manivela.Atat. Specific Shimano.Inte timp i-am mai implantat un rulment in capat la wormshaft si 2 la knob.Are deja peste 2 ani si nu prea am menajat-o pescuind-o si cu jiguri usoare si cu woblere.Dupa timpul asta scurs nu am ce sa-i bag de vina..decat lipsa unui tambur de shimb.Pe mine ci 4 asta m-a convins..asa ca nu rea mai conteaza ca e de metal ori ba..Cele cu parti metalice sunt din duraluminiu un aliaj..nu e tot una cu aluminiu.Se aliaza de obicei cu magneziu si procesul de turnare@prelucrare e costisitor,de aici vine si pretul..Ce conteaza este cat de precisa este cota la rulmenti si in alte parti esentiale.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Iul 2016, 17:01

Spring scrie:
Unii au o obsesie pentru metal dar .
Cei mai tari is aia care vor full-metal si usoara , is favoritii mei :lol:

Singura tampenie ii ca la amandoua casele , unicele din punctu meu de vedere (pe locu trei ii Penn ) unele modele mai scumpe is mai proaste decat altele mai ieftine , de ex. Shimano Saragosa ii penibila fata de un Stradic , da mai scumpa !

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 30 Iul 2016, 18:25

penurile alea sunt niste gunoaie. dupa ce ca pun firul dampulea si fac peruci, partile de plastic sunt f fragile, degeaba avem carcasa si rotor din "metal" daca acele componente mici din plastic crapa

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Iul 2016, 18:41

Gogol scrie:penurile alea sunt niste gunoaie. dupa ce ca pun firul dampulea si fac peruci, partile de plastic sunt f fragile, degeaba avem carcasa si rotor din "metal" daca acele componente mici din plastic crapa
Gogol , ai pescuit un Spinnfisher !

Daca am un buget sub 150 , si tre sa ma duc in Delta Dunarii , io raman pe un Penn :wink:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 30 Iul 2016, 21:35

Ramai pe ce-ti place; eu am avut un pen de 150$ si era o panarama. Cred ca locul trei l-ar merita Abu.
O fi bun penul la stationar si pescuit greu, dar la spining nu a confirmat din pct meu de vedere.

Scrie răspuns