Mulinete noi 2015

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Mulinete noi 2015

Mesaj de cristian.ene » 13 Mar 2016, 19:08

Daiwa SV105 este acum cea mai echilibrata oferta pentru o mulineta de putere / marime imediat sub Zillion SV si una din putinele cu angrenaje de bronz.

http://www.tackletour.com/reviewdaiwaalphassv.html atamburul SV de 14g si capacitatea realtiv mica de fir permite lanseuri bune si cu greutati de 5g. tamburul de SV105 are 14g adica este usor pentru uz general si greutati minime de 5g.

varianta normal 105SV cu raport 5.8 : 1 merge si la stiuca cu voblere jerk sau spinnerbaituri mai mici. pentru pescuit al salau sau avat este numai potrivita cu orice tip de fir mono, fluoro sau textile.

Este interesant de stiut daca modelul Alpha Air are aceleasi angrenaje de bronz(este mai usor cu 10g. Este un inlocuitor putin mai mare si mai puternic de Pixy cu raport de recupere de 5.8:1 :wink: . Si este probabil cel mai ieftin model care se descurca foarte bine bine cu greutati de la 3.5g in sus.

Modelul Alphas Air Jun's comments:
Alphas Air is finesse bait caster fine for saltwater. It offers great durability and superb casting ability for light rigs. Its spool weighs only at 9.7g, and with the least line line capacity, you may cast from 3.0g without any effort. For 2.0g rigs, distance will be reduced.

Sunt magazine care au preturi mai mici decat JapanTackle am folosit linkul pentru ca au descrierea cea mai complete a mulinetei :wink:

http://www.digitaka.com/list.php?category=2&item=ALPHAS

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Apr 2016, 22:21

A ajuns Zillionul SV TW 5.5 :1 si m-am psu pe desfacut sa gresez si la lamuresc cateva lucruri.S-a lasat greu de pus capacul la angrenaje.

Miercuri o sa ii fac testul sa vedem cata forta are pana atunci pe scurt plusuri si minusuri primele impresii

Plusuri

Mult mai usor(195g) decat cel original care acum mi se apare greu(250g)

Roata conducatoare are 4-5mm in plus la diametru si este din BRONZ :wink: dar profilul rotilor este modificat fata de

Ca performante de lansare tamburul SV cantareste gol doar 12.3g(10g fara rulment) si 16.7g cu un fir Gliss de 0.18mm .Practic cantareste putin mai mult cat un tambur tunat de Zillion PE Special si mai cu 1g putin decat unul de Tatula JDM.

http://japantackle.com/tuning-parts/spo ... daiwa.html

Probabil ca pescuieste bine cu orice de la 5-6g in sus.

Mai putin important dar totusi conteaza roata de reglare a franei magnetice este ascunsa si nu paote fi modificate setarile din greseala.

Desi are capac de Zaion la angrenaje jocul axial este mic in zona manivelei, radial nu are joc desi rulmentul este fixat in corpul de Zaion

TWS este mic si ingust si titanizat fara mici o problema asemanatoare cu prima generatie de Tatula

Aici se termina lista de plusuri cu mentiunea ca rotile de bronz au fost o supriza placuta si neplacuta pentru ca nu merg al fel de smooth ca cele de generatie veche

Ma deranjeza ca mersul angrenajelor nu se ridica la nivelul generatie 2004 desi este Hiper Digi gear.Nu merge deloc rau dar modelul PE sau cel standard merg perfect.

Ca volum este mai mare decat modelul 2004 desi este clar mai mic decat Talula.Este putin mai inalt si clar ceva mai lung.

Are mult plastic :piulita de stangere a presiunii pe rulmentul de manivela si support pt arcul de frana, rotile de transmitere a miscarii la wormshaft, star drag din zaion arata ieftin. Piesa unde se incastreza rulmentul cu bile+ rulmentul role este din Zaion(modelul 2015 JDM are metal,al fel star drag)http://japantackle.com/casting-reels/da ... w2015.html
dar pare solid.

Feelingul la mulinare si al soliditatii este total diferit de cel la Zillion OG si PE.

Axul manivelei este din aluminiu perforat pentru scaderea greutatii. si la desfacere avea deja o bavura la capatul filetului care a insemnat curatarea pentru a putea scoate discul de presiune pe discul de carbon.

Momentan pe scurt am o senzatie de prea mult plastic si Zaion dar cu siguranta mulineta pescuieste mai bine decat gneratia precedent.
raportat la pretul din 2004-2005 si o valoare de 300USD atunci este clar mai ieftina desi vine cu un tambur performant SV si rulmenti mai buni.

In wk revin cu un articol pe blog ,.

P

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Apr 2016, 23:21

Impresii comparative cu alte mulinete Daiwa si teste de casting pe tackletour forum despre Zillion SV TW http://forums.tackletour.com/viewtopic. ... W&start=30

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2016, 06:21

Ma deranjeza ca mersul angrenajelor nu se ridica la nivelul generatie 2004 desi este Hiper Digi gear.
Daca tu mai crezi in chhestii d-astea de marketing.
Rotile dintate au un mic grad ramas de la prelucrarea prin frezare.Daca vrei sa scapi de rontaitul ala enervant trebuiesc polishate cu atentie.Daca le pescuiesti asa cine stie cum se rodeaza una cu alta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 05 Apr 2016, 15:33

semlecangheorghe scrie:
Ma deranjeza ca mersul angrenajelor nu se ridica la nivelul generatie 2004 desi este Hiper Digi gear.
Daca tu mai crezi in chhestii d-astea de marketing.
Rotile dintate au un mic grad ramas de la prelucrarea prin frezare.Daca vrei sa scapi de rontaitul ala enervant trebuiesc polishate cu atentie.Daca le pescuiesti asa cine stie cum se rodeaza una cu alta..
Pai si cu ce le polishezi dinti aia mici ? Ai mai facut asa ceva ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Apr 2016, 17:22

Nu am fost in situatie deoarece la shimano ori abu nu exista aceasta problema.Dar stiu cine a facut asa ceva.Exista scule fine pentru polisaht .

.

Dan64
junior
junior

Mesaj de Dan64 » 05 Apr 2016, 17:53

semlecangheorghe scrie:Nu am fost in situatie deoarece la shimano ori abu nu exista aceasta problema.Dar stiu cine a facut asa ceva.Exista scule fine pentru polisaht .
Sunt gumitele pentru finisat si lustruit plombele dentare din mat. composite.Au diferite forme , marimi si grd. de abraziune. :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Apr 2016, 21:47

Am facut baie angrenajului in Zippo dar nu m-am uitat cu lupa la el :D . Este sigur ca nu sunt toate identice ,am pe un Zillion PE un angrenaj de Zillion 6.3 bron/ bronz care nu merge la fel de fin ca cel de pe modelul 7.1:1. Am avut ghinoin cu PE 6.3 angrenajele au venit cu niste bavuri enorme si le-a s schimbat imediat.Am primit unele originale imediat dar nu le-am ami schimbat.
Este sigur ca nu toate angrenajele merg la fel de smooth

Din ce am vazut la Daiwa

Zillion 100 6.3 si 7.1 incredibil de smooth si silentioase,al fel pe un PE 6.3 cumparat second de un prieten

Angrenaj de 6.3 ca piese de schimb nu e al fel de smooth ca cele din mulinetele originale dar e bun.

Tatula Arachnid facea zgomot in gol, noul proprietare zice ca Edi a facut ceva si nu mai fac zgomot.

Daiwa Sol 5.8 foarte silentios si smooth

Zillion SV TW merge bine dar nu la fel ca cele mai bune Zillion

Se pare ca exista si factori de amplificare sau atenuare a zgomotului angrenajelor in functie de ce material se foloseste la capacul unde sunt angrenajele.
Aluminiu este cel mai tacut, magneziu rezoneaza, zaionul sigur si el amplifica zgomotul angrenajelor.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Apr 2016, 07:15

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 10 Apr 2016, 09:59

Zillion SV TW arunca excellent si controleaza rotatia tamburului pe setarile 5.6,7.

Distanta de lansare este cel putin la fel de buna ca a generatiilor precedente cu tambur tunat(PE, PE Long Cast) dar controlul este mai bun.

Nu m-am impacat cu dimensiunea mulinetei care este clar mai mare decat OG Zillion adica apropiata de inaltimea Tatula dar mai ingust. Pentru cei care au palma mare este o mulineta foarte confortabila si mult mai usoara decat toate versinile de pana acum.

Modelul cu 5.5 : 1 este bun pentru reactive de orice fel.Am pescuit cu voblere minnow suspending si nu a fost prea lent cu 56-57cm pe tur de manivela.

Miercuri pe Sarulesti I-am facut testul de frana cu un somn de mai multe zeci de kg , frana functioneza ireprosabil.

Scrie răspuns