Mulinete noi 2014

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Re: Mulinete noi 2014

Mesaj de geppetto » 10 Mar 2014, 21:55

stefanflorin scrie:Eu de ex. in momentul de fata sunt in impas, intentionez sa imi iau un Biomaster, dar pe partea cealalta ma gandesc ca de banii aia imi iau 2 zaubere (mulineta care nu m-a dezamagit catusi de putin) si garantat voi fi mai castigat, dar parca as face o schimbare :|
Am eu Biomaster de aproape un an. Pentru mine a ajuns ca Okuma aia albastră fără rulmenți din copilărie și o să aibe aceeași soartă - o să o pescuiesc până crapă. Nu-mi trebuie Stella, Branzino sau Van Staal, și-așa Biomaster mi se pare exagerat de scumpă dar banii au fost dați deja. Cred că după ce prinzi drag de un lucru uiți că a fost 100 sau 2000 de lei, ții la el și aia e. La fel si cu lanseta, am una pe care o folosesc și un mănunchi care stau și șomează.

Dar ca să fim on-topic, o mulinetă interesantă apărută defapt acum un an, a ajuns în 2014 și în magazinele de la noi:

http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 38218.html

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 10 Mar 2014, 22:04

Si eu am luat recent un Biomaster 2500FB .Cred ca isi merita banii pe undeva ... Desi l-am trecut ca a doua mulineta.Prima este o Daiwa(mai) proaspat achizitionata. Chestie de gust... :headbash:

George ,am avut ani de zile un Avenger-Okuma care si acum "lucreaza" la un prieten .Cadou.Am schimbat cred doua role la ea ,nu am gresat angrenajul niciodata (vezi ...rolele in galet!),am tras de ea de m-am urat! Am prins pesti frumosi cu ea. Insa ...nu cred ca mi-as mai lua inca odata.De fapt sunt sigur! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 10 Mar 2014, 22:09

Eu inca mai am Avengerul 20 (are 10 ani sigur), il folosesc pe match :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Mar 2014, 02:11

Scuze ca nu am fost atent la amanunte pe care de altfel sunt clare cum este cel cu manivela, nasol ca si Cabela`s face publicitate mincinosa.

Din pacate se simte o modificare a standardului de calitate de cand au renuntat la blankurile XML produse de G.Loomis apoi la cele produse de St.Croix(PT, PT+) si la mulinetele Prodigy prima generatie si generatia ZX produsa de Daiwa.
Sunt inca multe produse realizate cu firme de top fire de fly produse de SA , fire de spinning, haine cu mmbrana Dry Plus Gore-Tex under wear Polartec si altele care au un raport calitate/ pret bun.

Este un trend general de scadere a calitatii a produselor cu preturi mici si medii cam toti producatorii importanti au migrat catre Asia dar cu toate acestea mai exista producatori care inca pastreza productia de blankuri in USA(Sage, Winston,Scott, St.Croix si altii) sau produc blankuri de calitate in Asia( Beulah, Phenix, TFO, Colmic) la preturi competitive sau premium (Loop,Hardy, Guideline).
Ma intorc la mulinete si imi doresc sa existe alterantive reale la Shimano sau Daiwa si spun am pentru ca am pescuit un sezon cu Abu Revo Premier 20.
In afara faptului ca nu era unsa din fabrica si are un surub de prindere intre picior si corpul unde se afla angrenajul nu am avut ce sa-i reprosez mulinetei pentru ca mergea fluid, avea forta si materialele sunt de calitate.Cu toate acestea unele solutii constructive nu sunt cele mai bune si nu sunt sigur ca as cumpara din nou chiar la 60% din pretul de lista.
Am pescuit cu Ryobi care sunt ok , Okuma sunt robuste dar au destule lipsuri, Pflueger mi se par fragile si modele de top lipsite de vlaga, Quntum Smoke discutabile si ca sa pun punctul de i nu as pescui cu o mulineta care nu stie sa se poarte cu un fir de peste 40-50$. si care il duce mai repede la uzura.

Din acelasi motiv nu montez alte inele decat Fuji si nu alte montaje decat KR, adica 2 lucruri simple : Fuji sau cele mai bune pastilele ceramice si distributia cea mai buna de inele(KR) care asigura si cea mai mica uzura a firului.

O mulineta cu probleme in managementul firului are impact direct asupra vietii oricarui fir daca nu va produce o peruca catastrofala uzura firului se va adauga un pic de la dimesiunea si calitatea galetului, calitatea tamburului, cum aseaza firul, cat de mult il rasuceste).
Standardele de precizie si avansul tehnologic oferie la mulinete de Daiwa/ Shimoano si la inele de Fuji nu pot fi egalate de competie si probabil nu vor exista competitori in curand chiar daca multi incerca cel putin in ograda mulinetelor. La capitolul inele exista doar Fuji si restul 8) lumea blankurilor este mult mai democratica.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Mar 2014, 10:29

cristian.ene scrie:
O mulineta cu probleme in managementul firului are impact direct asupra vietii oricarui fir daca nu va produce o peruca catastrofala uzura firului se va adauga un pic de la dimesiunea si calitatea galetului, calitatea tamburului, cum aseaza firul, cat de mult il rasuceste).
Standardele de precizie si avansul tehnologic oferie la mulinete de Daiwa/ Shimoano si la inele de Fuji nu pot fi egalate de competie si probabil nu vor exista competitori in curand chiar daca multi incerca cel putin in ograda mulinetelor.
Foarte corect !
Am mai spus de cateva ori , prima problema la un mosor ii galetu , in Romania insa se cer mosoare fullmetal , sa nu aiba jocuri , in situatia in care pestii is care is ,si nalucile in consecinta , nici macar in conditii de fresh water nu avem speciile si marimile care sa corespunda pretentiilor de aici , sincer , daca stii ca mai sant si alti pesti pe lumea asta , pe Amazon , Africa sau Asia , cand intri aici ai impresia ca esti in jurassic fishing park :) , cei mai tari pesti din lume inoata pe Olt . Dupa aia , la o citire mai atenta ies la iveala firele de 8 si 10 lb :)

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 11 Mar 2014, 11:10

SF scrie:
Foarte corect !
Am mai spus de cateva ori , prima problema la un mosor ii galetu , in Romania insa se cer mosoare fullmetal , sa nu aiba jocuri , in situatia in care pestii is care is ,si nalucile in consecinta , nici macar in conditii de fresh water nu avem speciile si marimile care sa corespunda pretentiilor de aici , sincer , daca stii ca mai sant si alti pesti pe lumea asta , pe Amazon , Africa sau Asia , cand intri aici ai impresia ca esti in jurassic fishing park :) , cei mai tari pesti din lume inoata pe Olt . Dupa aia , la o citire mai atenta ies la iveala firele de 8 si 10 lb :)
Excelent SF-ule, postarea asta as pune-o la "sticky" :)
Iar aia cu jurassic fishing park a fost totala :lol:
Asa e la noi, pesti...pizda... ( ca nu pot sa scriu p**a) dar scule ultimul racnet, mai ales puternice :lol:

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 11 Mar 2014, 11:49

Sorine, am observat un lucru interesant: cu cat merg la pescuit mai putin cu atat imi cumpar mai multe scule. Am avut o perioada de vreo trei ani in care am mers f mult la pescuit si in acea perioada nu mi-am cumparat decat consumabile.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 11 Mar 2014, 12:30

dragos_g scrie:Sorine, am observat un lucru interesant: cu cat merg la pescuit mai putin cu atat imi cumpar mai multe scule. Am avut o perioada de vreo trei ani in care am mers f mult la pescuit si in acea perioada nu mi-am cumparat decat consumabile.
:lol: Dragos, du-te la pescuit, si daca poti sa mai si stai pe acolo vreo 2-3 luni :D
Si eu fac la fel, sa stii ;)
La tine e putin mai rau ca tu si cumperi scule scumpe tare :)

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 11 Mar 2014, 12:35

Gata, plec la pescuit!!!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 11 Mar 2014, 13:56

Apropo de galet, mai cunoasteti mulinetele cu galet ceramic?
Erau foarte bune acele "role" ceramice.
Nu aveau nevoie de intretinere regulata, de rulmenti, nu se taiau, firum nu avea probleme cu ele.
Acum sunt care mai de care mai titanizate si cu 200 de rulmenti sub galet... :wallbash:

Scrie răspuns