Scuze ca nu am fost atent la amanunte pe care de altfel sunt clare cum este cel cu manivela, nasol ca si Cabela`s face publicitate mincinosa.
Din pacate se simte o modificare a standardului de calitate de cand au renuntat la blankurile XML produse de G.Loomis apoi la cele produse de St.Croix(PT, PT+) si la mulinetele Prodigy prima generatie si generatia ZX produsa de Daiwa.
Sunt inca multe produse realizate cu firme de top fire de fly produse de SA , fire de spinning, haine cu mmbrana Dry Plus Gore-Tex under wear Polartec si altele care au un raport calitate/ pret bun.
Este un trend general de scadere a calitatii a produselor cu preturi mici si medii cam toti producatorii importanti au migrat catre Asia dar cu toate acestea mai exista producatori care inca pastreza productia de blankuri in USA(Sage, Winston,Scott, St.Croix si altii) sau produc blankuri de calitate in Asia( Beulah, Phenix, TFO, Colmic) la preturi competitive sau premium (Loop,Hardy, Guideline).
Ma intorc la mulinete si imi doresc sa existe alterantive reale la Shimano sau Daiwa si spun am pentru ca am pescuit un sezon cu Abu Revo Premier 20.
In afara faptului ca nu era unsa din fabrica si are un surub de prindere intre picior si corpul unde se afla angrenajul nu am avut ce sa-i reprosez mulinetei pentru ca mergea fluid, avea forta si materialele sunt de calitate.Cu toate acestea unele solutii constructive nu sunt cele mai bune si nu sunt sigur ca as cumpara din nou chiar la 60% din pretul de lista.
Am pescuit cu Ryobi care sunt ok , Okuma sunt robuste dar au destule lipsuri, Pflueger mi se par fragile si modele de top lipsite de vlaga, Quntum Smoke discutabile si ca sa pun punctul de i nu as pescui cu o mulineta care nu stie sa se poarte cu un fir de peste 40-50$. si care il duce mai repede la uzura.
Din acelasi motiv nu montez alte inele decat Fuji si nu alte montaje decat KR, adica 2 lucruri simple : Fuji sau cele mai bune pastilele ceramice si distributia cea mai buna de inele(KR) care asigura si cea mai mica uzura a firului.
O mulineta cu probleme in managementul firului are impact direct asupra vietii oricarui fir daca nu va produce o peruca catastrofala uzura firului se va adauga un pic de la dimesiunea si calitatea galetului, calitatea tamburului, cum aseaza firul, cat de mult il rasuceste).
Standardele de precizie si avansul tehnologic oferie la mulinete de Daiwa/ Shimoano si la inele de Fuji nu pot fi egalate de competie si probabil nu vor exista competitori in curand chiar daca multi incerca cel putin in ograda mulinetelor. La capitolul inele exista doar Fuji si restul

lumea blankurilor este mult mai democratica.