Mulinete noi 2014
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Mulinete noi 2014
O Daiwa Caldia produsa pentru Cabela`s la un pret prietenos pacat ca nu au variante lente
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... type%3DGNU
Re: Mulinete noi 2014
N-are nicio treaba cu Caldia...e o varianta a lui Ballistic cu nume de Cabelas. Nu e Real Four adevarat, manerul trece prin corp si se insurubeaza in partea cealalalta, nu are MagSeal, e apreciabil mai grea.cristian.ene scrie:O Daiwa Caldia produsa pentru Cabela`s la un pret prietenos pacat ca nu au variante lente
Insa se pare ca are 2 rulmenti in plus fata de ballistic(nu sunt crbb) si nu dispune de tambur de rezerva,dar s-ar potrivi tamburii de la Daiwa Lexa,pentru cine vrea unul de rezerva.
Cred totusi ca merita sa dai +50$ si sa iei totusi ballisticul.
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing
Nici Ballistic nu vine cu tambur de rezerva. Si sunt mai grele (scrie si pe cutie) decat ce apare pe daiwa.com, cu diferentze de la o 1oz in sus. Sunt si vopsite prost, cu doua nuantze diferite de negru, una pe rotor si alta pe corp.StefanG scrie:Insa se pare ca are 2 rulmenti in plus fata de ballistic(nu sunt crbb) si nu dispune de tambur de rezerva,dar s-ar potrivi tamburii de la Daiwa Lexa,pentru cine vrea unul de rezerva.
Ma rog, eu n-am avut nicio inclinatzie sa-mi cumpar mulinete direct din Japonia, dar am luat deja trei (doua Luvias si o Caldia) din toamna pana acum. Asta pt. ca pe piatza americana, in afara de Certate HA si Steez, Daiwa vinde ciurucuri (in comparatzie cu ce vinde in Japonia). Chiar si Certate HA nu e la nivelul 2013 Certate de pe piatza japoneze (varianta americana e mai scumpa, cu toate ca are 8crbb fatza de 10crbb cum are cea japoneza). La fel cu Steez EX, are 12 rulmentzi dar numai 7 sunt crbb (Exist are numai crbb). Plus ca in USA nu se ofera decat 2508 si 3012 la Steez EX, si numai 2000, 2500 si 3000 la Certate HA. Nu exista nimic in America din puzderia de marimi 1003, 2004, 2506, 2510 etc pe care le intalnesti la aproape toata gama Real Four din Japonia.
Bun, si dupa aia, cum cobori sub Certate HA (mulineta la $400+ in USA) urmatoarele sunt, in ordine descrescatoare, Ballistic, Procyon si Lexa care au tamburi Real Four (numai marimi 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, nimic cu 4, 6, 8, sau 12 in coada, bineinteles) dar nu sunt Real Four (nici pe departe). Au manerul ala care intra prin corp si se insurubeaza pe partea cealalalta, niciuna n-are MagSeal, vopsite prost, mai grele decat scrie pe daiwa.com, si care ARATA DIFERIT IN REALITATE decat ce apare pe site. De exemplu, pe daiwa.com procyonul si ballistic apar in poza cum c-ar avea REAL FOUR, REAL ENGINE, ZAION BODY pe corp in jurul manerului. Ei bine, in realitate nu scrie decat ZAION BODY, DIGIGEAR (m-am jucat in magazin cu toate modelele asea). Au si altfel de suruburi, nu cele in stea care apar in poze pe site. E ca si cum ar fi pozat niste prototipuri, apoi au construit cu totul altceva in serie. Eu am fost socat de toate discrepantzele astea (am vizitat si un BassPro si un Cabelas intre timp, si le-am zis ca fac "false advertising" cand spun ca, de exemplu, procyon 2000sh are numai 7.6oz, ca are 8.5 in realitate...eu au specs de la Daiwa din catalog, dar pe cutie scrie greutatea reala, adica 8.5oz) si am scris o scrisoare la Daiwa (vezi text mai jos), la care n-am primit niciun raspuns. E ca si cum consumatorii americani sunt tratatzi cu dispretz (si adevarul e ca si cam merita, nu prea au discernamant). Pana in 2011 aveau Fuego A, care era facuta in Tailanda si in afara de vopsea e o mulineta super OK, Real Four, practic aceeasi cu Luvias din Japonia, numai alte culori (aha, si bineinteles, numai marimi care sar din 500 in 500, fara 4, 6, 8, 10 sau 12 in coada, ca astea de finetze n-au cautare la americani

In concluzie, parerea mea este ca in USA daca nu esti dispus sa sari la Certate sau Steez (cu toate ca nici astea nu's la nivelul variantelor japoneze), si vrei un Real Four de nivelul Luvias sau ceva ma jos (Aegis, Caldia) n-ai optziuni reale. Asa ca, dupa cum aflu pe diverse forumuri din USA) impatimitzii sportului care mai au si pretentzii de scule de finetze, cam cumpara din Japonia. Digitaka, jpangler, plat, astea's sites din Japonia care au pretzuri foarte misto ($180 Caldia, $200 Aegis, $240-$260 pt. Luvias, $350 Certate, $600-700 Exist) si nu platim nici vama (se pare ca posta prin EMS e in sigurantza cand e pachetul mic...e alta poveste cu lansetele, acolo te cam lovesc la vama, mai ales alea dintr-o bucata).
Scrisoarea catre Daiwa:
"Hello,
I am writing this e-mail to make you aware that the specifications you have on some spinning reels that you sell in the USA are way off on your website compared to the actual weight (measured by us, the consumers, and inscribed by you on the retail box).
For example, I bought an Aird 2500sh online a while ago: your USA website gives 8.8oz, the actual weight is 9.2oz (it even says so on the box). I read that other consumers who bought the Ballistic online had a truly unpleasant surprise (+12oz instead of +10oz, an almost 2oz difference).
Just the other day I was about to purchase a Procyon 2000sh online; its advertised 7.6oz weight is ideal for my Light action rod I was going to purchase the reel for. However, as I checked the actual box at a retailer I had the unpleasant surprise to see that the actual weight of the reel is 8.5oz. Considering Light applications, the difference is significant, and as a consequence I will NOT purchase the reel. I used to own an Exceler 2000 which was a great reel, but too heavy for a nice Light action rod. I am now disappointed to find out that, in spite of your website specifications, new higher-end models such as Procyon, Ballistic are just as heavy as the old Exceler.
I used to be a Daiwa fan (have had at least 7 Daiwa spinning reels), but this disturbing practice of grossly understating the actual reel weights on your website is completely off-putting. I am getting the same feedback from many disappointed consumers.
Thank you for your attention to this matter,
A."
Ce rau imi pareaditud scrie:Nici Ballistic nu vine cu tambur de rezerva. Si sunt mai grele (scrie si pe cutie) decat ce apare pe daiwa.com, cu diferentze de la o 1oz in sus. Sunt si vopsite prost, cu doua nuantze diferite de negru, una pe rotor si alta pe corp.StefanG scrie:Insa se pare ca are 2 rulmenti in plus fata de ballistic(nu sunt crbb) si nu dispune de tambur de rezerva,dar s-ar potrivi tamburii de la Daiwa Lexa,pentru cine vrea unul de rezerva.
Ma rog, eu n-am avut nicio inclinatzie sa-mi cumpar mulinete direct din Japonia, dar am luat deja trei (doua Luvias si o Caldia) din toamna pana acum. Asta pt. ca pe piatza americana, in afara de Certate HA si Steez, Daiwa vinde ciurucuri (in comparatzie cu ce vinde in Japonia). Chiar si Certate HA nu e la nivelul 2013 Certate de pe piatza japoneze (varianta americana e mai scumpa, cu toate ca are 8crbb fatza de 10crbb cum are cea japoneza). La fel cu Steez EX, are 12 rulmentzi dar numai 7 sunt crbb (Exist are numai crbb). Plus ca in USA nu se ofera decat 2508 si 3012 la Steez EX, si numai 2000, 2500 si 3000 la Certate HA. Nu exista nimic in America din puzderia de marimi 1003, 2004, 2506, 2510 etc pe care le intalnesti la aproape toata gama Real Four din Japonia.
Bun, si dupa aia, cum cobori sub Certate HA (mulineta la $400+ in USA) urmatoarele sunt, in ordine descrescatoare, Ballistic, Procyon si Lexa care au tamburi Real Four (numai marimi 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, nimic cu 4, 6, 8, sau 12 in coada, bineinteles) dar nu sunt Real Four (nici pe departe). Au manerul ala care intra prin corp si se insurubeaza pe partea cealalalta, niciuna n-are MagSeal, vopsite prost, mai grele decat scrie pe daiwa.com, si care ARATA DIFERIT IN REALITATE decat ce apare pe site. De exemplu, pe daiwa.com procyonul si ballistic apar in poza cum c-ar avea REAL FOUR, REAL ENGINE, ZAION BODY pe corp in jurul manerului. Ei bine, in realitate nu scrie decat ZAION BODY, DIGIGEAR (m-am jucat in magazin cu toate modelele asea). Au si altfel de suruburi, nu cele in stea care apar in poze pe site. E ca si cum ar fi pozat niste prototipuri, apoi au construit cu totul altceva in serie. Eu am fost socat de toate discrepantzele astea (am vizitat si un BassPro si un Cabelas intre timp, si le-am zis ca fac "false advertising" cand spun ca, de exemplu, procyon 2000sh are numai 7.6oz, ca are 8.5 in realitate...eu au specs de la Daiwa din catalog, dar pe cutie scrie greutatea reala, adica 8.5oz) si am scris o scrisoare la Daiwa (vezi text mai jos), la care n-am primit niciun raspuns. E ca si cum consumatorii americani sunt tratatzi cu dispretz (si adevarul e ca si cam merita, nu prea au discernamant). Pana in 2011 aveau Fuego A, care era facuta in Tailanda si in afara de vopsea e o mulineta super OK, Real Four, practic aceeasi cu Luvias din Japonia, numai alte culori (aha, si bineinteles, numai marimi care sar din 500 in 500, fara 4, 6, 8, 10 sau 12 in coada, ca astea de finetze n-au cautare la americani) si pe care o gaseai pe la $250 cu discount (cu cat poti aduce un Luvias acum direct din Japonia). Dar in 2012 cand a aparut Luviasul asta cu air rotor, Fuego a fost discontinued de pe piatza USA. Nu mai vorbesc de Caldia, Aegis, Freams (chiar si Freams, care are maner insurubat prin corp, e peste procyon sau ballistic), astea n-au avut niciodata variante in USA.
In concluzie, parerea mea este ca in USA daca nu esti dispus sa sari la Certate sau Steez (cu toate ca nici astea nu's la nivelul variantelor japoneze), si vrei un Real Four de nivelul Luvias sau ceva ma jos (Aegis, Caldia) n-ai optziuni reale. Asa ca, dupa cum aflu pe diverse forumuri din USA) impatimitzii sportului care mai au si pretentzii de scule de finetze, cam cumpara din Japonia. Digitaka, jpangler, plat, astea's sites din Japonia care au pretzuri foarte misto ($180 Caldia, $200 Aegis, $240-$260 pt. Luvias, $350 Certate, $600-700 Exist) si nu platim nici vama (se pare ca posta prin EMS e in sigurantza cand e pachetul mic...e alta poveste cu lansetele, acolo te cam lovesc la vama, mai ales alea dintr-o bucata).
Scrisoarea catre Daiwa:
"Hello,
I am writing this e-mail to make you aware that the specifications you have on some spinning reels that you sell in the USA are way off on your website compared to the actual weight (measured by us, the consumers, and inscribed by you on the retail box).
For example, I bought an Aird 2500sh online a while ago: your USA website gives 8.8oz, the actual weight is 9.2oz (it even says so on the box). I read that other consumers who bought the Ballistic online had a truly unpleasant surprise (+12oz instead of +10oz, an almost 2oz difference).
Just the other day I was about to purchase a Procyon 2000sh online; its advertised 7.6oz weight is ideal for my Light action rod I was going to purchase the reel for. However, as I checked the actual box at a retailer I had the unpleasant surprise to see that the actual weight of the reel is 8.5oz. Considering Light applications, the difference is significant, and as a consequence I will NOT purchase the reel. I used to own an Exceler 2000 which was a great reel, but too heavy for a nice Light action rod. I am now disappointed to find out that, in spite of your website specifications, new higher-end models such as Procyon, Ballistic are just as heavy as the old Exceler.
I used to be a Daiwa fan (have had at least 7 Daiwa spinning reels), but this disturbing practice of grossly understating the actual reel weights on your website is completely off-putting. I am getting the same feedback from many disappointed consumers.
Thank you for your attention to this matter,
A."

Scuze mestere , da mi se parea prea buna

Nu vreau sa se inteleaga gresit, cum ca m-as plange asa fara motiv, ca n-am de lucru (sau ca mi-e prea bineSF scrie:
Ce rau imi pare....
![]()
![]()
Scuze mestere , da mi se parea prea buna

Noroc ca "finutzul" de mine

- George1985
- veteran
Interesanta chestie @Aditud!
Eu ma uit pe catalogul oficial Daiwa Europa 2014 si vad un praf de mulinete pt spining aruncate acolo.
Practic, ai mulinete ieftine sau scumpe!
Gama intre 600-1100ron e aproape disparuta!
Aici ar fi Lexa...dupa spusele tale o scot din ecuatie pana la prima intalnire!
Shimano stau mult mai bine aici, eu cred ca in zona respectiva de pret se orienteaza cei mai multi.
La Daiwa cumperi Exceler S sau Caldia! Intre ele nimic (de cumparat), oficial!
Daca arunc un ochi la Daiwa Australia, imi vine sa ma mut acolo
Mare Prostie strategia de piata, cu diferentele care se fac
Eu ma uit pe catalogul oficial Daiwa Europa 2014 si vad un praf de mulinete pt spining aruncate acolo.
Practic, ai mulinete ieftine sau scumpe!
Gama intre 600-1100ron e aproape disparuta!
Aici ar fi Lexa...dupa spusele tale o scot din ecuatie pana la prima intalnire!
Shimano stau mult mai bine aici, eu cred ca in zona respectiva de pret se orienteaza cei mai multi.
Daca arunc un ochi la Daiwa Australia, imi vine sa ma mut acolo

Mare Prostie strategia de piata, cu diferentele care se fac

Dintre cele doua precizate mai sus,aleg Stradicul CI4+George1985 scrie: Shimano stau mult mai bine aici, eu cred ca in zona respectiva de pret se orienteaza cei mai multi.

Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing
Eu cred ca orice mulineta in jur de 500 de lei isi face treaba excelent.
Am shimano, daiwa si mi-am luat un abu orra S cu 100$ si sa mor eu de am gasit preo diferenta in placerea de a pescui. Mai ales ca la tzac am aceeasi senzatie de imi tremura mainile si ma k..ak pe mine de la adrenalina si de la entuziasm.
De as avea mai multi bani as pescui doar cu stella sau hyper exist dar la fel cum merg cu loganul oriunde la pescuit cred ca pot pescui si cu excelleru' foarte bune. Acuma cred ca e vorba si de necesitate, daca pescuiesti mult + competitii si alea alea ... normal ca o japoneza te misca la inima dar daca pescuiesti in medie de 2-3 ori pe luna maxim, asa ca mine, orice mulineta de pe piata din sua sau europa intre 300 si 500 de lei imi ajunge.
Am shimano, daiwa si mi-am luat un abu orra S cu 100$ si sa mor eu de am gasit preo diferenta in placerea de a pescui. Mai ales ca la tzac am aceeasi senzatie de imi tremura mainile si ma k..ak pe mine de la adrenalina si de la entuziasm.
De as avea mai multi bani as pescui doar cu stella sau hyper exist dar la fel cum merg cu loganul oriunde la pescuit cred ca pot pescui si cu excelleru' foarte bune. Acuma cred ca e vorba si de necesitate, daca pescuiesti mult + competitii si alea alea ... normal ca o japoneza te misca la inima dar daca pescuiesti in medie de 2-3 ori pe luna maxim, asa ca mine, orice mulineta de pe piata din sua sau europa intre 300 si 500 de lei imi ajunge.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!