Mulinete Cormoran
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
Mulinete Cormoran
Pot spune ca sunt un fan al marcii si as vrea sa stiu care este mulineta cu cel mai bun raport calitate pret de la ei, pt spining bineinteles. Sau daca cineva are o mulineta Cormoran si este multumit de ea poate imi spune modelul si daca are timp poate si ce l-a impresionat la ea.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
Cormoran este un brand care a fost cumparat de Daiwa, deci sunt toate motivele ca sa fii multumit. Chiar daca nu au calitatea si tehnologia mulinetelor Daiwa, cei de la Cormoran folosesc in realizarea mulinetelor lor multe componente ale celor de la Daiwa, pentru motive economice (de cele mai multe ori, reduceri de scara). Eu am avut un Cormoran Concorde, cu 7 rulmenti, pe care l-am facut cadou pentru ca nu avea antiretur 0, insa mulineta functioneaza foarte bine si acum, cu fir textil pe ea (merg la pescuit cu fericitul care a primit-o). Am fost zilele astea la Arrow si am vazut o mulineta Cormoran care mi-a lasat o prima impresie foarte buna, era cu frana pe fata, cu maner ergonomic, similar celui de la Daiwa Capricorn, frana foarte buna, si un pret excelent (era in jur de 1550000 lei. Singurul degfect pe care i l-am gasit este ca era prea mica pentru gustul meu, ceva similar marimii 1500 de la Daiwa, dar cred ca exista si marimi mai mari. Din pacate, nu am retinut numele mulinetei, dar daca te duci la Arrow (eu am fosta la cel de la Sf. Gheorghe), sigur o sa o vezi.
Fir intins!
Fir intins!
-
- veteran
salut.am un cormoran chronos 7pi.a fost cap de serie in catalog in 2003.am dat pe el o caruta de bani 3 100 000 lei la arrow .totul e ok cu exceptia franei pe spate care lucreaza penibil.am trimis-o la reprezentanta arrow la bucuresti si carpaciul ala de depanator(nu retrag expresia )mi-a pus o saiba de plastic ordinar.
alaltaieri tot din cauza franei care lucreaza neprogresiv am pierdut un salau trofeu capital.cormoran nu mai este ce a fost.
alaltaieri tot din cauza franei care lucreaza neprogresiv am pierdut un salau trofeu capital.cormoran nu mai este ce a fost.
walleye
- Bogdan_Alex
- veteran
- george.
- junior
Eu am o mulineta Cormoran Cortec cu 2 rulmenti de vreo 5 ani ,am folosit-o non stop si nu are nimic nici acum.Bineinteles conteaza si faptul ca la vreo jumatate de an sa zic o desfaceam complet si o ungeam cu ulei de masina de cusut dupa care o stergeam si atat.Deci sunt super multumit de ea ,unde mai pui ca as mai vrea una dar din pacate nu se mai gaseste modelul asta.Am vazut unele pe piata le zice tot Cortec dar nu sunt la fel ca a mea.A mea este gri cu negru iar cele de pe piata de acum sunt rosii.Si parca nici finisajul nu e acelasi parca e mai prost.Deci se poate sa aiba dreptate copsin in privinta calitatii.Din pacate tot ce se fabrica in ziua de azi mai ieftin inseamna mai prost , nu mai sunt vremurile de alta data.
Cortec e o mulineta de clasa mai slaba . Nu am obiectii de facut la nici un fel de marca . Mulinete am doar gioarse ( nu amintesc firme ) . Frana e esentisial sa lucreze bine . Dar daca te pricepi poti sa aduci un peste mare la mal si cu deastea . Asta pana cand iti permite bugetul sa achizitionezi ceva adevarat ( de exemplu un Jim Hill ) . Am vazut ce inseamna o scula buna cand am primit o lanseta sportex de la un prieten si totodata un adevarat pescar . Exact la fel e si cu mulinetele .
-
- veteran
salut Bogdan.frana progresiva inseamna ca daca reprezinti grafic tensiunea in fir functie de tensiunea in arcul franei vei avea o ecuatie de gr I.explicatie pare complicata dar e adevarata .in principiu frana este un mecanism cu frictiune si trebuie sa lucreze liniar si nu dupa alta lege de obicei exponentiala.
la cormoran am desfacut mulineta si am constatat defecte de proiectare care nu le-am intalnit la alte firme(suprafata de frictiune prea mica +accesul vaselinei la discurile de frictiune)
salut Calone .spune-mi si mie cum dai afara cu o gioarsa, un calete de salau care sta 2 minute sub barca si nu sta o clipa locului cu permanente scuturari de cap.nu am avut niciodata salau mai violent ca asta si in final m-a rupt la 30.
la cormoran am desfacut mulineta si am constatat defecte de proiectare care nu le-am intalnit la alte firme(suprafata de frictiune prea mica +accesul vaselinei la discurile de frictiune)
salut Calone .spune-mi si mie cum dai afara cu o gioarsa, un calete de salau care sta 2 minute sub barca si nu sta o clipa locului cu permanente scuturari de cap.nu am avut niciodata salau mai violent ca asta si in final m-a rupt la 30.
walleye
Salaul ala al meu de 9 kile, prins in martie 2005, l-a adus la mal, pe lat, in max 5 minute. Dupa cateva plecari adevarate, care aproape ca mi-au intins batul pe lung. Dar eu il lucrez din maner. La mine frana nu pea conteaza decat in primele fractiuni de secunda dupa intepare. Pana decuplez antireversul.
Nu am avut pana acum onoarea de a avea in bat un salau care sa-mi rupa.
Nu am avut pana acum onoarea de a avea in bat un salau care sa-mi rupa.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Sa inteleg ca in timpul drill-ului renunti la frana???razvan m. scrie: Pana decuplez antireversul

Michael va recomanda Regulamentul forumului