Mulinete Cormoran

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 05 Iul 2005, 19:28

Adriane pai cum poate sa ti stea pestele sub barca ???
inseamna ca ai avut lanseta de 20 cm. :shock: Mai ales din barca sa nu il scoti ....

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Iul 2005, 19:53

Cand forteaza ii dau fir "din maner" Da, dupa simt. Bine nici frana nu-i stransa cu patentul. Dar nici prea destransa. In drill nu umblu la ea. Nu am de ce.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Iul 2005, 19:57

razvan m. scrie:Cand forteaza ii dau fir "din maner" Da, dupa simt..
Nu e pacat sa folosesti aceasta metoda rudimentara,cad poti face un reglaj bun al franei inainte de a incepe pescuitul si daca nu apar cazuri deosebite(agatari,capturi capitale) nu ai ce umbla la ea in timpul drill-ului. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Iul 2005, 20:16

Vorbeam de pescuit la salau, cand dai de cele mai multe ori in agatatura, cu frana destul de stransa.
Normal ca nu dau cu frana stransa cand pescuiesc la avat cu monofilament.
Oricum, intotdeauna cand am in bat un peste mai marisor, sa zicem peste kil, desafc antireturul.
Acuma, sti cum e si la pescuit, chestie de gust... Nu doresc sa dovedesc cuiva ca asa trebuie procedat. Asa imi place mie si metoda mea nu m-a facut sa pierd pesti.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 05 Iul 2005, 21:07

Michael scrie:
razvan m. scrie:Cand forteaza ii dau fir "din maner" Da, dupa simt..
Nu e pacat sa folosesti aceasta metoda rudimentara,cad poti face un reglaj bun al franei inainte de a incepe pescuitul si daca nu apar cazuri deosebite(agatari,capturi capitale) nu ai ce umbla la ea in timpul drill-ului. :roll:
Michael,

Interventia ta dovedeste cat te pricepi la pescuit,nu te supara ca iti spun asta.
Cand voi vedea pesti ca lumea prinsi de tine si expusi in Galeria Foto,cel putin 20% din cei expusi de Razvan,poate imi voi schimba parerea putin despre priceperea ta.

Razvan procedeaza exact cum trebuie mai ales ca a specificat ca pescuieste in zona cu agatatori si initial trebuie sa forteze pestele sa-l scoata de acolo si abia apoi decupleaza antirevers-ul.

Eu procedez la fel cu diferenta ca nu prea pescuiesc in zone cu multe agatatori si reglez mulineta la rezistenta firului iar daca se intampla sa-mi intre un peste mare decuplez si eu anti returul si dau fir cand e cazul mulinand invers.
In plus,cel putin eu in timpul drill-ului,tin batul cu varful cat mai sus ca sa evit eventuale agatatori ce de cele mai multe ori sunt pe fundul apei.

Dar ca sa procedezi ca Razvan trebuie sa ai multa stapanire de sine ,nu sa faci pe tine cand agati un peste mare si nu mai stii ce sa faci,dar si aceasta stapanire de sine o acumulezi de-a lungul anilor in urma experientelor avute.

Iti mai pot spune ca si multiplii campioni mondiali(englezul ALAN SCOTTHORNE de exemplu) procedaza la fel, decupland anti revers-ul si mulinand invers cand e cazul ,desi are reglata frana mulinetei perfect....

Michael iti mai spun ceva,cand in lupta cu un peste auzi ca firul incepe sa "suiere" trebuie sa faci ceva,daca nu urmeaza inevitabil ruptura.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Iul 2005, 21:18

Jean:cu tot respectul iti spun ca priceperea mea nu are de-a face cu pozele din galerie,pur si simplu nu am inca camera digitala.Si de prins,am tot prins,sa stii.De fapt eu nu trebuie sa dau socoteala nimanui cat peste prind,eu pescuiesc de placere.Si nu "fac pe mine" in caz ca agat vreun peste mai mare,nu sunt genul care se pierde cu firea :!:
Eu am zis cum procedez,oricum nu voi pescui renuntand la frana.Si nu cred ca asta ma face nepriceput :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 05 Iul 2005, 23:50

Michael,

Ai spus ca e o metoda rudimentara si daca erai un pescar bun nu spuneai nimic,trebuia sa stii procedura cu decuplarea anti reversului si sa realizezi ca e cea mai buna procedura ca altfel nu ar folosi-o si campionii mondiali.
Tu poti crede ce vrei,poti pescuii cum iti place tie , poti fi un pescar bun sau mai putin bun si nici asta nu are importanta,dar sa numesti rudimentara folosirea decuplarii antirevers-ului si mulinarea inversa cand e cazul dovedeste necunoastere,nepricepere.

Nu ai nevoie de digital ca sa postezi poze,se poate posta si poze facute cu aparatul cu film si intradevar poti fii un pescar f. bun care prinde pesti frumosi dar nu vrea sa puna pozele pe site si nu e nimic rau in asta.

Insa citind o gramada de postari de-ale tale(si esti printre cei care spre lauda ta are f. multe postari) mi-am format parerea mea despre priceperea ta ca pescar(pot gresii insa).
Sper ca intre timp ai reusit sa prinzi peste si la jig,iar daca nu ,cred ca Razvan va fii atat de bun sa te invete cum s-o faci ca nu e mare filozofie.

Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau,nu e nimic personal,doar vreau sa-ti spun prieteneste ca mai ai multe de invatat,la fel si eu de altfel si intr-un fel acest minunat forum ne ajuta pe toti cei ce-l frecventam sa progresam in practicarea placerii noastre comune,pescuitul atata timp cat suntem sinceri in comunicarile intre noi.

Fir intins si ape limpezi,

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Iul 2005, 06:03

Bineinteles ca mai am multe de invatat,nu am sustinut ca as fi un mare expert.Dar metoda decuplarii antireversului nu se foloseste pe la noi,nici nu am auzit de ea,doar la tine.Salaul in apele noastre l-am prins doar la vobler si la oscilanta,deci nu in agataturi.Daca am gresit numind acea metoda ca fiind "rudimentara",sorry,greseala mea,sunt nepriceput. :lol:
Toate cele bune!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 06 Iul 2005, 07:27

@ Michael
Si io' prind salau numai in buza stufului .... :)
Nu stiu ce sa caute salaul in locurile cu agataturi , mai ales in alea cu pietroaie d-alea mari . Nu pot sa ii inteleg pe unii de ce cateodata il cauta pe acolo .... ( cred ca au prea multe voblere si oscilante de pierdut ) :) :lol:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 06 Iul 2005, 07:37

Calone scrie:Nu stiu ce sa caute salaul in locurile cu agataturi , mai ales in alea cu pietroaie d-alea mari . Nu pot sa ii inteleg pe unii de ce cateodata il cauta pe acolo .... ( cred ca au prea multe voblere si oscilante de pierdut ) :) :lol:
Este bine cunoscut faptul ca salaul prefera sa se localizeze in locuri cu structuri subacvatice - pietre mari, crengi scufundate, exista chiar articole scrise in reviste de pescuit despre pescuitul salaului in locurile cu agataturi.

Scrie răspuns