Sorin scrie:lucru ieftin = lucru prost= bani aruncati pe geam
fisherman scrie: ... oricum la 500.000 si 9+1 rulmenti, ceva nu da bine.
Aici aveti dreptate. In ultima vreme in loc de fiabilitate (la mulinete) cumparam ... rulmenti. E o "invazie" de rulmenti in mulinetele aparute in ultima vreme ...
Asta cind (cred eu) ar fi suficienti 4 insa sa lucreze bine in orice conditii (capsulati, gresati "for life", materialul pe care/in care se introduc rulmentii suficient de rezistente si prelucrate la cote si rugozitati corespunzatoare).
Insa pretul nu constituie intotdeauna un indicator fidel al fiabilitatii/lipsei de fiabilitate. Am cumparat in urma cu vreo 6 ani 2 mulinete la o treime din pretul din magazin. Le mai am si astazi (functionale) chiar daca una mi-a fost "avariata" de copii (le-am dat-o sa se joace, celui mic ii placeau la nebunie ... a blocat-o si a apelat la cel mare ...

). Este drept ca le-am folosit mai mult la stationar - insa le-am folosit in conditiile destul de dificile de pe Prut (adica mult nisip, agataturi) ... plus curatare totala si gresare o data pe an. Iar la jocuri, la materialele din care sunt facute si la aspect in general cele 2 mulinete de care vorbesc sunt mult mai jos decit aceasta de care intreb eu aici.
In cazul mulinetei acesteia, daca avea 4 sau 5 rulmenti o cumparam fara sa mai intreb pe nimeni.