Mulineta ??????

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mulineta ??????

Mesaj de Ioan S. » 24 Noi 2005, 11:23

Sunt tentat sa achizitionez aceasta mulineta :
Imagine
Este o Baracuda HF 30 (capacitate 100 m fir de 0,25 mm, raport 5,2:1, 9+1 rulmenti, corp din aluminiu). Eu am vazut-o, nu are jocuri (este noua), merge bine ... (in masura in care ma pricep eu - oricum mai bine decit mulineta pe care o am acum :oops: )
Merita ? (Si daca da ... cam cit credeti ca ar merita sa dau pe ea ? - el cere 50 RON ... negociabil :!: )

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Noi 2005, 11:29

eu zic sa uiti de ea si sa-ti iei o mulineta
lucru ieftin = lucru prost= bani aruncati pe geam
si o sa ajungi tot la concluzia ca-ti trebuie o mulineta
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

radu st
junior
junior

Mesaj de radu st » 24 Noi 2005, 11:34

galetul este dintr-un material prea moale. intr-un an de zile va face sant ... joaca-te putin cu ea, si vei observa ca se blocheaza cind rotesti invers.
La inceput merge bine

... merita exact 500.000 ; )

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Noi 2005, 12:23

radu st scrie:galetul este dintr-un material prea moale. intr-un an de zile va face sant ... joaca-te putin cu ea, si vei observa ca se blocheaza cind rotesti invers.
Sa inteleg ca ai avut o astfel de mulineta ? Daca da - cum s-a comportat (exceptind deficienta de la galet) ?

Pentru ca inca ma tenteaza sa o iau ... :evil:
(Cred ca deficienta de la galet se datoreaza vreunui defect de fabricatie la rulment ... sau finisarii necorespunzatoare a ansamblului galetului. In ambele cazuri existau remedii ... daca defectul era sesizat din timp).
Insa cred ca o mulineta ar trebui sa ma serveasca bine 3-4 ani - caz in care pretul acesta (max 500 000 lei) este OK!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Noi 2005, 12:40

o mulineta care sa te serveasca bine3-4 ani e de la 100 USD in sus
la 500 de mii .......sigur prin vara o schimbi
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

radu st
junior
junior

Mesaj de radu st » 24 Noi 2005, 12:48

ti-am spus, la inceput merge bine ... dupa un an insa, incepi sa te enervezi. iti strica firul, din cauza formei si materialului galetului.
in plus, se blocheaza (nu se mai invirte) cid iti e lumea mai draga

unul dintre remedii : sa schimbi totul ; )

depinde ce vrei, pentru un an-doi, 500.000 pare ok

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Noi 2005, 12:57

Multumesc !

Ma duc sa o mai vad o data ... insa ma cam indoiesc ca o voi cumpara :twisted:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 24 Noi 2005, 13:00

un amic de-al meu, fanatic al pescuitului la rapitori a primit o mulineta de-asta anul trecut. a folosit-o tot anul asta si deocamdata nu a avut incidente de exploatare sau defectiuni. daca va mai tine si anul viitor, ramane de vazut; oricum la 500.000 si 9+1 rulmenti, ceva nu da bine.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Noi 2005, 13:31

Sorin scrie:lucru ieftin = lucru prost= bani aruncati pe geam
fisherman scrie: ... oricum la 500.000 si 9+1 rulmenti, ceva nu da bine.
Aici aveti dreptate. In ultima vreme in loc de fiabilitate (la mulinete) cumparam ... rulmenti. E o "invazie" de rulmenti in mulinetele aparute in ultima vreme ... :roll:
Asta cind (cred eu) ar fi suficienti 4 insa sa lucreze bine in orice conditii (capsulati, gresati "for life", materialul pe care/in care se introduc rulmentii suficient de rezistente si prelucrate la cote si rugozitati corespunzatoare).

Insa pretul nu constituie intotdeauna un indicator fidel al fiabilitatii/lipsei de fiabilitate. Am cumparat in urma cu vreo 6 ani 2 mulinete la o treime din pretul din magazin. Le mai am si astazi (functionale) chiar daca una mi-a fost "avariata" de copii (le-am dat-o sa se joace, celui mic ii placeau la nebunie ... a blocat-o si a apelat la cel mare ... :shock:). Este drept ca le-am folosit mai mult la stationar - insa le-am folosit in conditiile destul de dificile de pe Prut (adica mult nisip, agataturi) ... plus curatare totala si gresare o data pe an. Iar la jocuri, la materialele din care sunt facute si la aspect in general cele 2 mulinete de care vorbesc sunt mult mai jos decit aceasta de care intreb eu aici.

In cazul mulinetei acesteia, daca avea 4 sau 5 rulmenti o cumparam fara sa mai intreb pe nimeni.

noname
veteran
veteran

ng

Mesaj de noname » 24 Noi 2005, 13:58

Pai nic eu nu te sfatuiesc sa o cumperi ... chiar aseara ma chinuiam sa repar ceva asemanator pe care dadusem tot vreo 500000 ... Am avut-o 1 an dupa care a inceput sa faca figuri,... in ultimul timp scapa,.. se rupsese o chestie , in fine reusisem sa o rezolv si dupa ce am asamblat-o si am probat-o i-a sarit tamburu :lol:(se rupsese altceva) asa ca mai bine dai 3mil si fiecare pescuit va fi o placere, nu o frica permanenta ca te-ar putea lasa la un peste frumos... acu m uit dupa ceva mai bun si in primul rand o sa ma uit dupa pret.
Tre sa :roll: recunosc ca anu asta am "frecat" saraca mulineta la greu dar atat i-a fost ei sa tina , 1 an :wink:
"Insa pretul nu constituie intotdeauna un indicator fidel al fiabilitatii/lipsei de fiabilitate"
Aici nu te contrazic.... dar probabilitatea de a-ti lua teapa cand cumperi mai scump e mai mica

Scrie răspuns