Mulineta ??????

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 24 Noi 2005, 21:58

Stiu si eu ce sa zic, un Cardinal 152R nou e vreo 800.000 si te tine sigur un an :roll: .
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 24 Noi 2005, 22:44

Acu' sa fim sinceri o mulineta poate sa te tina foarte multi ani, daca pescuiesti cateva ore duminica, dar daca iesi des si pescuiesti multe ore/zi, doar o mulineta buna va face fata.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Noi 2005, 22:53

Gerula scrie:Stiu si eu ce sa zic, un Cardinal 152R nou e vreo 800.000 si te tine sigur un an :roll: .
Ultima oara cind am incercat o mulineta Cardinal (nu mai stiu de care, ceva la vreo 1 500 000 lei si cu 8 rulmenti) m-a impresionat (neplacut) calitatea slaba a finisajelor. Ce mai, in zona galetului (unde oricum nu vine firul pe acolo) avea asperitati mari. Cu vreo luna inainte mai cumparasem una la circa 850 000 lei cu 6 rulmenti si parca nu avea aceleasi asperitati.
Sa va spun un secret - am cumparat-o asa ! Era cadou pentru cineva (de altfel si prima o cumparasem tot pentru un cadou) ! Si cred ca au trecut 2 ani de atunci.
Calone scrie:de ce vrei sa te complici sa iei asa o mulineta ieftina ?
daca iei ia una calumea !
Pentru vreo 10 partide de spining pe an, nu stiu daca merita sa iau o mulineta prea scumpa. (Eu merg mai mult la stationar :oops: ... si mai am si acolo destule de innoit!)

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 24 Noi 2005, 23:03

Atunci poti sa o cumperi linistit . Nici nu e scumpa si ti zic io ca tine mai mult dde 1 an 2 .
Imagine

mulineta ce l-a lucrat pe asta a fost o baracuda un pic mai mare .

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 24 Noi 2005, 23:33

Eu ma gandeam la altceva, si anume ca pentru 300.000 economisiti nu merita sa n-ai garantie. Oricum la nivelul asta de pret sunt toate destul de proaste, dar la o adica pe aia noua o iei si te duci sa le dai cu ea in cap la magazin :lol: .
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 25 Noi 2005, 06:21

Ioan S.

Nu cunosc mulineta pe care vrei s-o cumperi,dar ma bucur ca ai inteles ca numarul de rulmenti nu-ti spune nimic despre calitatea mulinetei,doar ca in gol,in magazin poate sa mearga mult mai usor ca mulinetele mele cu trei rulmenti ce mie imi plac f. mult ca raport pret/calitate(DAIWA SS TOURNAMENT).
Problema se pune cand incepe sa fie solicitata la pescuit cum se comporta,cum rezista in timp.
Daca vrei sa cumperi mulineta ca sa te tina numai un an ,mai bine dai banii copiilor tai ca le va gasii o utilizare mai buna precis si tu poti pescui in continuare cu cele pe care le ai.
Dar daca tot decizi sa-ti cumperi o mulineta cumpara-ti o mulineta buna,o mulineta facuta de o firma cu nume recunoscut si cu o calitate garantata sub numele acestei firme.Si nu trebuie sa fie cea mai buna mulineta a firmei ca sa fie totusi buna.
La ora actuala piata e invadata de o sumedenie de mulinete cu nume unul mai pompos ca altul ,una mai frumoasa decat alta cu n'spe rulmenti dar nu prea stim precis cine le face si cat de bine le face si daca nu sunt facute numai asa ca prin estetica lor sa fure ochii(si banii )cumparatorilor si in schimb sa nu ofere decat o calitate indoielnica.

Ca exemplu bun iti dau doar SHIMANO si DAIWA a caror mulinete chiar daca multe din cele mai noi nu sunt facute in Japonia ci in alte tari(mana de lucru mai ieftina) sunt facute la nivelul standardelor calitative ale lor.
Dar si de la aceste firme eu le prefer pe cele facute in Japonia(nu neaparat pe cele facute pt. piata japoneza care desi sunt f. bune sunt si f. scumpe)

Am mai spus pe acest forum ca vazand cand am fost anul trecut acasa,mulinetele OKUMA in magazinele romanesti sau din Ungaria,mulinetete nu semanau aproape de loc cu mulinetele OKUMA ce se vand in U.S.A. in sensul ca de la prima privire ,fara sa le examinezi mai amanuntit,pareau mult mai rudimentare si probabil nici calitatea lor nu era ca a celor de aici.

Insa tu dai banii si faci alegerea care iti place ,eu doar mi-am spus parerea ca si altii de altfel.

Jean Scurtu

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Noi 2005, 08:42

Hai sa ma bag si eu...
Ioan... am si eu o astfel de mulineta si mai sunt cativa care au...
M-a costat 420 mii cu tot cu tambur de rezerva.
Am inteles ca in Suceava, la Baracuda sunt mult mai ieftine.
Ce sa zic despre ea.. O am de jumatate de an in care s-a blocat odata bine de tot, acum are un harshait si nu mai e chiar ca la inceput, fara jocuri.
Probabil e o mulineta buna in cazurile in care nu pescuiesti foarte mult cu ea, nu o forjezi la maxim... sau poate, nu am stiut eu sa am geija de ea cum trebuie.
Ce vreau sa mai zic e ca a blocajul a fost din cauza ruginii din interior (probabil de cand m-a mai prins ploaia la pescuit).
Totusi, 50 RON mi se pare cam mult pentru ea.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Noi 2005, 20:20

Paul scrie:Probabil e o mulineta buna in cazurile in care nu pescuiesti foarte mult cu ea, nu o forjezi la maxim... sau poate, nu am stiut eu sa am geija de ea cum trebuie.
Ce vreau sa mai zic e ca a blocajul a fost din cauza ruginii din interior (probabil de cand m-a mai prins ploaia la pescuit).
Poti fi sigur de asta !
O mulineta care te serveste un an fara a aparea defecte majore (si nu pun rugina la defecte majore ... si nici blocarea unui rulment probabil gresat inadecvat) poate foarte bine sa te serveasca si mai mult ... cu un minim de intretinere.
Insa nu am cumparat-o ... si nu o voi cumpara (la Ovidiu era inchis ... asa ca nu stiam pretul la care o vinde el).
Prefer sa mai astept sa adun bani si de o ... lanseta.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Noi 2005, 09:42

Pot sa va spun ca pe vremuri am avut o mulineta romaneasca DELTA,si cativa ani am folosit-o fara probleme,nu blocaj desi am folosit-o si la spinning si la fund si la pluta.Atunci mi-as fii dorit o mulineta METROM care era mult mai buna desi nu avea pick-up ci doar o rola pe care dupa aruncare puneai firul....

Jean Scurtu

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 27 Noi 2005, 18:53

baracuda!?!!!?
ferestete de firma asta.bani aruncati in vant

Scrie răspuns