Mulineta ??????
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
faza cu pretul e adevarata dar depinde si de unde cumperi
daca iti comanzi de pe un site serios de pescuit si platesti sa zicem un pret de catalog de 100 USD , fii convins ca nu iei teapa .
daca insa iei de la un magazin de duzina .......poti avea surprize
daca iti comanzi de pe un site serios de pescuit si platesti sa zicem un pret de catalog de 100 USD , fii convins ca nu iei teapa .
daca insa iei de la un magazin de duzina .......poti avea surprize
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
bj

-
- veteran
Aceasta mulineta la pretul de 50 RON este mai ieftina decat taxa pentru 1 zi de pescuit pe un lac bun sau decat pretul transportului pana in locurile bune de pescuit ale vreunui rîu. Sunt si mulinete noname de bazar cu frana pe spate si fara tambur metalic care se apropie de acest pret. Daca rezista un an la pescuit este destul de bine. Avand in vedere ca la spinning se fac intr-o zi zeci de lansari si recuperari, parerea mea este ca si mulineta sa fie de calitate. Care este diferenta dintre o mulineta de 50 RON care rezista 1 an si o mulineta de 100 RON care rezista 2 ani?
hj
Pai a doua oara poti sa-i schimbi culoarea la aia de 50 de roni... 

Din punctul asta de vedere merita luata. (Mai ales ca radu st si fisherman mi-au confirmat ca poate rezista un an.)Aquaro Angler scrie:Aceasta mulineta la pretul de 50 RON este mai ieftina decat taxa pentru 1 zi de pescuit pe un lac bun sau decat pretul transportului pana in locurile bune de pescuit ale vreunui rîu. ..........
Daca rezista un an la pescuit este destul de bine. ..........
Care este diferenta dintre o mulineta de 50 RON care rezista 1 an si o mulineta de 100 RON care rezista 2 ani?
Cit despre mulineta de 50 de RON si aia de 100 de RON diferenta e ca daca prima cedeaza dupa ce a implint un an nu-mi pare rau ... Plus loteria (ca ar putea rezista mai mult) , plus ca esti scutit de aspectul de vechi (zgirieturi) al mulinetelor "exagerat" de ... durabile.
P.S.
Am fost azi din nou si am vazut-o. Nu am cumparat-o pentru ca mi-a scazut pretul la numai 48 RON.

Eu cred ca ar renunta la partea lui, numai sa nu fie nevoit s-o pastreze pina la primavara ... in cel mai bun caz (daca nu cumva pina dupa prohibitie).Sorin scrie:iti dai seama ca daca lui i se merita la 48 de roni , ca in pretu asta era si partea lui, care o fi fost pretu de productie ??
n-ai la ce sa te astepti .
Pe de alta parte nu compara preturile din China cu cele din Romania. Daca un chinez cistiga 20$ pe luna nu putem spune ca e putin atita vreme cit el poate trai cu aceasta suma. Iar daca un roman cistiga (in medie) 200 euro pe luna nu inseamna ca traieste mai bine decit chinezul.
Nu inteleg prea bine cum se intimpla treaba asta insa prin tot felul de taxe, impozite, adaosuri ... etc. am ajuns sa plimbam banii "cu sacosa" iar cind ma uit cu ce ramin ... praful de pe toba.

Si, ca sa reluam, daca ceea ce maninc eu intr-o luna e de 10 ori mai "valoros" decit ceea ce maninca un chinez asta nu inseamna nici ca maninc de 10 ori mai mult si nici calitatea nu este extraordinara.

Cit priveste mulineta in discutie, daca eu o pot lua cu 16$, probabil ar costa 50$ la cine stie ce "producator" (cit de cit "serios") de scule de pescuit. Care "producator" si-ar insciptiona propriul brand si si-ar lua partea pentru ca ales ce fiabilitate sa-mi vinda pentru 50$.
Numai ca la 50$ (pe un site serios), chiar si cei care au indoieli, ar "lua in calcul" o asemenea "oferta".
Ce e sigur e ca vor cumpara acea fiabilitatea pe care acest comerciant le-o vinde de regula pentru 50$ pe cind eu trebuie sa mizez pe o fiabilitate ipotetica ascunsa intr-o carcasa, pe compozitia chimica a unor aliaje, pe tratamentele termice/termochimice (facute sau nu) etc.. Am un singur indiciu aspectul si finisajul exterior ...
De asemeni, cred ca ar trebui sa am retineri cind e vorba sa cumpar un produs adus de unde muncitorii sunt platiti cu 2000 euro/luna. Daca nu am alternativa ... asta e, insa daca exista un produs similar fabricat unde salariile sunt de acelasi ordin de marime cu ale noastre ... ar trebui cel putin sa analizez. ... Ar trebui ... ar trebui ... si uite ca nu prea (am curaj sa) o fac nici macar in cazul unei banale mulinete. Desi suma e suficient de mica ... sa-mi pot permite sa o pierd.

PS Scriind acest mesaj uite ca ... m-am hotarit.