Mulineta pentru SALAU

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mulineta pentru SALAU

Mesaj de giura_mihai » 27 Mar 2011, 15:35

sunt curios care sunt parerile si sfaturile voaastre vis-a-vis de cele 3 mulinete dintre care, initial ar trebui sa aleg :):

- Shimano Rarenium Ci4 2500;
-Daiwa Caldia 2000X sau 2500X;
-Ryobi Zauber 2000;

Toate 3 mulinetele au preturi intre 500 si 600 de roni - daca cineva considera ca exista alte mulinete mai bune in banii acestia este liber sa isi spuna parerea :D. Mulineta o voi folosi in special pentru pescuitul salaului pe Olt si mai rar pe Dunare, insa intamplator se mai baga si cate un somnULETZ . Nu sunt un pescar foarte bun de rapitor, de aceea nici nu am foarte multa experienta, pescuitul crapului ocupandu-mi majoritatea timpului.

Multumesc si fir intins :D

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 27 Mar 2011, 15:51

mihai eu am zauberul de 2000 pt Olt si balti, si cred ca e o alegere buna, plus ca il poti gasi mult sub pretul cu care se vinde prin diferite magazine (pana in 400ron).
Urasc atarnatorii!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Mar 2011, 15:59

Deobicei lansetele sunt pentru salau sau alt peste si mulinetele sunt pentru lansete. O mulineta "de salau" poate fi teoretic orice mulineta care se potriveste cu un batz de salau. Betzele de salau se aleg in functie de naluca cu care dai la salau, jig sau vobler ca actiune, si ca putere putere in functie de greutatea nalucii, iar in functie de apa pe care dai la salau curgatoare sau statatoare, adanca sau putin adanca...si daca dai din apa, de pe mal, contra curentului s.am.d. poti alege lungimile sau alte caracteristicile. Deci apa si pestele - naluca - lanseta - mulineta si in functie de toate, ca un fel de medie dar ca sa corespunda cu toate aceste alegeri, firul... parerea mea...

Ca sa raspund la intrebare, cred ca oricare din mulinetele date de tine sunt bune la salau, pe o lanseta clasa ML sau M, dar avand in vedere ca spui Olt si Dunare, mai degraba M daca nu MH...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

mcfish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mcfish » 27 Mar 2011, 16:04

Eu am shimano rarenium 2500 si nici n-o simt (are 200 gr. si nici un joc pe nicaieri). Dupa o zi de spinning nu te mai simti atat de obosit.

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 27 Mar 2011, 16:12

Lanseta este o Team daiwa de 2,1m 7-21 de grame, deci Medium cu care ma mai duc si pe balti, iar intr-un final sper sa reusesc sa imi cumpar un Avid......eu inclin spre un Shimano Rarenium din cauza greutatii mai micute, insa nu sunt hotarat..........oricum multumesc nu ma asteptam sa imi raspunda cineva asa de repede :)

nila
senior
senior

Mesaj de nila » 27 Mar 2011, 17:07

td 2.10 am si eu si il folosesc impreuna cu o caldia 2000x, sunt multumit de ea insa inainte sa o cumperi ar trebui sa stii ca nu are rulment la galet,asta fiind de altfel si singurul deazavantaj pe care l-am observat la ea.
este o mulineta fina, insa daca vrei sa dai pe dunare si pe olt cred ca ar trebui sa schimbi si batul , comboul asta este pt balti dupa parerea mea.

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 27 Mar 2011, 18:26

am avut rarenium, mulineta este usoara are angrenaje din metal, este foarte bine echilibrata si are un aspect exterior deosebit pentru pretul ei.
eu o recomand :wink:

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 27 Mar 2011, 18:34

nila scrie:inainte sa o cumperi ar trebui sa stii ca nu are rulment la galet,asta fiind de altfel si singurul deazavantaj pe care l-am observat la ea..
Din cauza asta am renuntat si eu sa o cumpar. Dar cred ca se poate pune un rulment la galet in locul bucsei de plastic de acolo...
Until next time....Tight Lines!

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 27 Mar 2011, 19:53

Probabil batul o sa il schimb, deocamdata nu am avut nevoie de jiguri mai mari de 21 de grame si bani sunt mai putini, mai ales ca a inceput sezonul de crap unde oricum o partida de 2-3 zile te seaca de 100-150 roni asa usor......in legatura cu mulineta mai am 2 saptamani sa ma hotarasc in functie si de parerile voastre pentru ca o sa plec in Germania unde preturile fata de Romania sunt cel putin decente

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Re: Mulineta pentru SALAU

Mesaj de marinica » 27 Mar 2011, 20:05

giura_mihai scrie:sunt curios care sunt parerile si sfaturile voaastre vis-a-vis de cele 3 mulinete dintre care, initial ar trebui sa aleg :):

- Shimano Rarenium Ci4 2500;
-Daiwa Caldia 2000X sau 2500X;
-Ryobi Zauber 2000;

Toate 3 mulinetele au preturi intre 500 si 600 de roni - daca cineva considera ca exista alte mulinete mai bune in banii acestia este liber sa isi spuna parerea :D. Mulineta o voi folosi in special pentru pescuitul salaului pe Olt si mai rar pe Dunare, insa intamplator se mai baga si cate un somnULETZ . Nu sunt un pescar foarte bun de rapitor, de aceea nici nu am foarte multa experienta, pescuitul crapului ocupandu-mi majoritatea timpului.

Multumesc si fir intins :D

http://www.cacciaepescatognini.it/prodo ... osa-f.html

gandite pentru un pescuit mai heavy, in oferta la un pret f bun poate in alte magazine gasesti si mai ieftin !!! eu asta as cumpara pt spinning si in general un pescuit care cere un pic mai mult de la o mulineta in sensul de uzura si fiabilitate !!
beast master huchohucho

Scrie răspuns