Mulineta pentru SALAU

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kleniacul
veteran
veteran

Re: Mulineta pentru SALAU

Mesaj de kleniacul » 27 Mar 2011, 20:58

giura_mihai scrie:sunt curios care sunt parerile si sfaturile voaastre vis-a-vis de cele 3 mulinete dintre care, initial ar trebui sa aleg :):

- Shimano Rarenium Ci4 2500;
-Daiwa Caldia 2000X sau 2500X;
-Ryobi Zauber 2000;

Toate 3 mulinetele au preturi intre 500 si 600 de roni - daca cineva considera ca exista alte mulinete mai bune in banii acestia este liber sa isi spuna parerea :D. Mulineta o voi folosi in special pentru pescuitul salaului pe Olt si mai rar pe Dunare, insa intamplator se mai baga si cate un somnULETZ . Nu sunt un pescar foarte bun de rapitor, de aceea nici nu am foarte multa experienta, pescuitul crapului ocupandu-mi majoritatea timpului.

Multumesc si fir intins :D
Sakura alpax

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 28 Mar 2011, 07:37

@mihai - asta e tierra ce ai acum?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 28 Mar 2011, 09:46

Nu, nu am Tierra, am dat cu una destul de mult, da era a unui prieten care in ianuarie cand a fost pe un baraj la Olt a lasat-o acolo impreuna cu un Shukan, inoata dupa pesti acum :lol: ........despre mulineta de la Sakura nu stiu ce sa zic, deocamdata trebuie sa treaca si ceva timp sa vedem daca e asa de fiabila..........ce vroiam sa stiu e despre diferenta asta intre numarul de rulmenti la mulinetele Shimano fata de Daiwa sau de exemplu Daiwa cu Ryobi, normal vorbesc despre mulinete din aceeasi gama de pret...........intreb asta pentu ca la crap e exact invers cele de la Shimano au mai putini fata de cele de la Daiwa :)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 28 Mar 2011, 09:52

Gama de top de la shimano are un angrenaj mai complicat(wormshaft) decat gama de top de la daiwa...de aceea shimano are unde sa „bageâ€

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 28 Mar 2011, 10:22

pentru salau iti trebuie o mulineta usoara in primul rand nu numai pentru faptul ca nu obosesti atat la sfarsit de zi ci si pentru faptul ca poti controla mult mai bine miscarea batului si implicit a nalucii (in special la gume ). apoi mersul ar trebui sa fie ultra "rotund" si silentios fara sa simti ca "agata" sau ca scoate sunete ciudate care sa-ti distraga atentia de la nauca sau care sa-ti dea semnale false . o alta conditie e sa echilibreze bine batul pe care e pusa dupa cum zicea si Chief undeva mai sus , batul il alegi in functie de stilul folosit si nalucile utilizate iar mulineta in functie de bat :wink: nu in ultimul rand trebuie sa-ti placa si sa-ti dea incredere .

ps. referitor la rulmenti as spune ca si numarul lor conteaza dar mai mult conteaza locul in care sunt plasati. astfel cat sunt mai multi rulmenti plasati unde trebuie cu atat mai lin functioneaza mulineta si cu atat mai fiabila este.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Mar 2011, 11:27

mihai, ti-as recomanda o lanseta ceva mai puternica in cazul in care nu ai cumparat inca tierra-ul ala ... pentru olt vei folosi linistit jiguri de 20 de grame la care daca mai adaugi si cauciucul o sa depasesti bine specificatiile lansetei ...

si nici nu e tocmai OK sa pescuiesti in mod normal cu lanseta la limita mai ales in curent unde s-ar putea sa te trezesti ca lanseta sta cam prea inconvoiata la recuperarea twisterului si nu mai poti sa intepi cum trebuie ....

in privinta mulinetei ... mergi pe o daiwa de 3000 linistit, are acelasi corp cu 2500 sau ia Stradicul ala care din cate am vazut e laudat de multe lume ... dar as merge pe o masura mai mare avand in vedere ca vorbim de Olt ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Mar 2011, 12:54

daca pleci in Germania, poate gasesti Spro blue/red Arc la oferta.
au calitatea cel putin egala cu ryobi zauber, fiind clone ale acestuia, nemtii le apreciaza mult in dauna "germanelor" balzer/dam/cormoran etc.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Mar 2011, 20:56

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

stradic
veteran
veteran

mulineta

Mesaj de stradic » 28 Mar 2011, 21:02

Dca te a cucerit de ce o vinzi Adelin :?: :shock:
rapala the best vobler in the world

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 29 Mar 2011, 14:00

Misto mulineta asta Pflueger Patriarch 9530, am vazut-o acum cateva zile tot asa cautand informatii despre diferite mulinete, insa vad la specificatii ca este o mulineta mai mult destinata pescuitului usor(light sa vb in termeni cunoscuti), de aceea ma gandesc ca poate angrenajele alea ar avea de suferit in timp, mai ales ca tot timpu exista posibilitatea unui somn mai mic sau mai mare si trebuie sa il tii, nu poti avea un drill foarte lin pentru ca sunt tot felul de betoane si cioate prin Olt si sunt sanse mari daca ii dai foarte mult fir sa il scapi :)......acelasi lucru l-am vazut si despre Rarenium, iar la note comparativ sta mai bine Pflueger Patriarch 9530, desi nu conteaza asta, in banii astia de 750 roni imi iau fara nici un leu in plus sau minus un Twin Power care e cam taticul lor, insa mulineta asta o iau in considerarea pentru atunci cand voi mai avansa si pentru un pescuit mai "greu" sa zic asa :)

Scrie răspuns