Mulineta de stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- vasilepop_65
- senior
Pai iti dai seama ca poti lansa la distante mari in functie de grosimea firului..cu un 0.23 nu vei lansa la aceasi distanta ca si cu un 0.19. Insa faza asta cu 0.19 = 12 kg e o poveste pentru copii prosti. Ai toate sansele sa se rupa si la una de 5 kile, deci poti din start sa injumatatesti tot ce scrie pe cutie. la stiuca poti sa dai linistit si cu 0.23 sau 0.25...iar daca folosesti naluci grele, distanta de lansare nu va fi o problema. Depinde acum si de lanseta si de mulineta, ca nu-i tot una ce-ai in mana.
Pt. GLAD: Zauber 3000 e cea mai buna decizie care ai luat-o in ultimii 20 de ani. O sa vezi.

Pt. GLAD: Zauber 3000 e cea mai buna decizie care ai luat-o in ultimii 20 de ani. O sa vezi.
zauber
De ce zici ca Zauber-ul e atat de bun (nu e ironie dar nu stiu ce calitati extra are, poate ma ajuti tu) pe langa altele ?
Cu ce se diferentiaza de restul , mai ales ca am inteles ca e cam greu , corpul fiind de metal daca nu gresesc dar poate are alte atuuri...
Cand zici ca e mai bun , zici ca e mai bun decat ceva entry level de la Daiwa sau Shimano sau e superior fata de unele din clasa medie .
Cu ce se diferentiaza de restul , mai ales ca am inteles ca e cam greu , corpul fiind de metal daca nu gresesc dar poate are alte atuuri...
Cand zici ca e mai bun , zici ca e mai bun decat ceva entry level de la Daiwa sau Shimano sau e superior fata de unele din clasa medie .
- vasilepop_65
- senior
@ shimano
Pana la un punct ai dreptate , ma refer la cele 12 kg la 0,19 mm (multifilament).
Fata de aceasta afirmatie..."Ai toate sansele sa se rupa si la una de 5 kile"... am rezerve serioase.
Eu dau pe timp friguros cu 0,203 mm, nono si nu-mi fac probleme cu privire la marimea pestelui, ceva probleme am cu agataturile. In aceasta discutie nu se poate face abstractie de echipament ( lanseta, mulineta) si nu in ultimul rand de mana.
@Marinarul
Zauber-ul, in opinia mea, este intre Stradic FB si Aspire FA
Pana la un punct ai dreptate , ma refer la cele 12 kg la 0,19 mm (multifilament).
Fata de aceasta afirmatie..."Ai toate sansele sa se rupa si la una de 5 kile"... am rezerve serioase.
Eu dau pe timp friguros cu 0,203 mm, nono si nu-mi fac probleme cu privire la marimea pestelui, ceva probleme am cu agataturile. In aceasta discutie nu se poate face abstractie de echipament ( lanseta, mulineta) si nu in ultimul rand de mana.
@Marinarul
Zauber-ul, in opinia mea, este intre Stradic FB si Aspire FA

E superior fata de altele de clasa medie, dar care au un nume mai rezonant ca Ryobi, cum ar fi Daiwa sau Shimano. Zauber e ca un tanc rusesc...metal 100%, greu, dar poti s-o lovesti de pereti, si tot mulineta ramane, pe cand alte "bijuterii"....iti imaginezi tu.
Corp integral din aliaj metallic.
Sistem Anti Twist proprietar Ryobi, unul din cele mai eficiente din lume.
Angrenaj cu surub fara sfarsit si angrenaj conducator din aliaje specifice mulinetelor high-end(dur aluminiu-bronz), * 8 + 1 rulmenti, cuplaj de sens unic, pe role.
* Raport de recuperare 5,1:1, foarte potrivit cu cele mai multe specii si aplicatii de pescuit.
* Capacitate fir: 150 m / 0,28 mm
* Tambur cu buza titanizata si gauri pentru micsorarea greutatii
* 2 tamburi de rezerva de aluminiu
* Sistem AirBail
* Frana multidisc
* Maner rabatabil
* Greutate: 305gr
Sunt convins ca nu se compara nici cu Stella nici cu Morethan Branzino, dar, pentru 500 lei, e o mulineta inegalabila la pret/calitate...nici Shimano, nici Daiwa nu cred ca, la 500 lei, iti ofera alta alternativa mai buna (De alte firme de cacao, Cormoran, Okuma, DAM, etc nu avem ce discuta din start)
Nici eu nu am foarte mare vechime in spinning, iar cultura mea legat de scule e limitata, dar cred si sper ca parerea mea va fi subliniata si acceptata si de cei batrani in bransa. Ziceti daca ma insel.
Corp integral din aliaj metallic.
Sistem Anti Twist proprietar Ryobi, unul din cele mai eficiente din lume.
Angrenaj cu surub fara sfarsit si angrenaj conducator din aliaje specifice mulinetelor high-end(dur aluminiu-bronz), * 8 + 1 rulmenti, cuplaj de sens unic, pe role.
* Raport de recuperare 5,1:1, foarte potrivit cu cele mai multe specii si aplicatii de pescuit.
* Capacitate fir: 150 m / 0,28 mm
* Tambur cu buza titanizata si gauri pentru micsorarea greutatii
* 2 tamburi de rezerva de aluminiu
* Sistem AirBail
* Frana multidisc
* Maner rabatabil
* Greutate: 305gr
Sunt convins ca nu se compara nici cu Stella nici cu Morethan Branzino, dar, pentru 500 lei, e o mulineta inegalabila la pret/calitate...nici Shimano, nici Daiwa nu cred ca, la 500 lei, iti ofera alta alternativa mai buna (De alte firme de cacao, Cormoran, Okuma, DAM, etc nu avem ce discuta din start)
Nici eu nu am foarte mare vechime in spinning, iar cultura mea legat de scule e limitata, dar cred si sper ca parerea mea va fi subliniata si acceptata si de cei batrani in bransa. Ziceti daca ma insel.
nu sunt deacord cu tine, dar fiecare cu parerile lui
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104837580
as lua asta oricand in loc de un zauber applause
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104837580
as lua asta oricand in loc de un zauber applause