Mulineta de baitcasting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Mulineta de baitcasting
Foarte corect in tot ce zici, fiecare isi are locul lui.. 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.

aha ! gigi are dreptate !

habar´n-ai ...semlecangheorghe scrie: Franele pot fi centrifugale, magnetice,sau combinate.
Cele centrifugale franeaza direct proportional viteza de rotatie a tamburului.Adica perucile sunt mai rare, dar ca si revers al medaliei pe un anumit gramaj-forma a nalucii nu poti trece de o anumita distanta in lansare..oricat ai incerca..
Cele magnetice -in general pun o presiune constanta pe tambur permitand franari foarte fine si lanseuri mai lungi..reversul medaliei este acela ca, cea mai mica greseala in lanseu se transforma intr-o peruca oribila..Poti sa lansezi bine de 100 de ori si la o mica scapare ,o neatentie in lanseu, faci peruca..

sint curios daca si la asta iti da lumea dreptatesemlecangheorghe scrie:Cele combinate mi se par cele mai ok, reglajul grosier facandu-se din pini si ajustarile de finete din cea magnetica...

-
- veteran
Gigi mai foloseste si neuronii nu doar tastele ,,Cele magnetice -in general pun o presiune constanta pe tambur permitand franari foarte fine si lanseuri mai lungi.,,``
Deci Mag Force Z are un un rotor care intra in campul magnetic asa cum dicteaza greutatile si setarile arcului care controleaza cat intra rotorul in campul magnetic in functie de cum a gandit Daiwa fiecare tambur pentru anumite aplicatii .Una este TD-Z Type R+ ,alta TD-Z, alta setare la Pixy sau Tatula standar sau HLC PE Special 6.3 rotor fix /7.9 rotor mobil etc.
Este o franare dinamica si mica cand atinge o viteza medie la care nu prea sunt franari http://www.daiwa.com/reel/pop_magforce.aspx
Diferente intre Magforce, Magforce Z, V, and 3D. In the Z, V and 3D, Magforce https://www.youtube.com/watch?v=aFRFAXeosnY
Franare constanta exista doar in cazul Magforce pe mulinete ieftine , si unel mulinete de top cu rotor fixum este Special PE 6.3 care este conceput special pentru fire PE si are in plus viteza dubla a sistemului de ghidare a firului (idem seria Z) .
Varainta 3D este o un Magforce Z in care campul magnetic poate fi mutat mai aproape sau mai departe de rotorul car intra dinamic in campul magnetic momentan a fost disponibil doar pe T3/ Te Balistic si seria Z cea mai evoluata Daiwa produsa pana acum.
Seria Z http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item ... index.html.
Iarasi le stie Gigi pe toate

Deci Mag Force Z are un un rotor care intra in campul magnetic asa cum dicteaza greutatile si setarile arcului care controleaza cat intra rotorul in campul magnetic in functie de cum a gandit Daiwa fiecare tambur pentru anumite aplicatii .Una este TD-Z Type R+ ,alta TD-Z, alta setare la Pixy sau Tatula standar sau HLC PE Special 6.3 rotor fix /7.9 rotor mobil etc.
Este o franare dinamica si mica cand atinge o viteza medie la care nu prea sunt franari http://www.daiwa.com/reel/pop_magforce.aspx
Diferente intre Magforce, Magforce Z, V, and 3D. In the Z, V and 3D, Magforce https://www.youtube.com/watch?v=aFRFAXeosnY
Franare constanta exista doar in cazul Magforce pe mulinete ieftine , si unel mulinete de top cu rotor fixum este Special PE 6.3 care este conceput special pentru fire PE si are in plus viteza dubla a sistemului de ghidare a firului (idem seria Z) .
Varainta 3D este o un Magforce Z in care campul magnetic poate fi mutat mai aproape sau mai departe de rotorul car intra dinamic in campul magnetic momentan a fost disponibil doar pe T3/ Te Balistic si seria Z cea mai evoluata Daiwa produsa pana acum.

-
- veteran
Gigi mai foloseste si neuronii nu doar tastele ,,Cele magnetice -in general pun o presiune constanta pe tambur permitand franari foarte fine si lanseuri mai lungi.,,``
in cazul Mag Force Z/V este o franare dinamica in functie ce centrifuga care impinge rotorul in campul magnetic, rezulta o franare mica cand tamburul atinge o viteza http://www.daiwa.com/reel/pop_magforce.aspx
Cam mare distanta de conceptie intre o centrifuga primitiva Shimano SVS si o centrifuga interna care impinge dinamic rotorul doar cand trebuie la Mag Force Z. Penibile sunt si piesele de plastic care se blocheza greu al SVS cu riscul de a le distruge,nu-i nimic ca iti da Shimano o punguta cu piese de schimb

in cazul Mag Force Z/V este o franare dinamica in functie ce centrifuga care impinge rotorul in campul magnetic, rezulta o franare mica cand tamburul atinge o viteza http://www.daiwa.com/reel/pop_magforce.aspx
Cam mare distanta de conceptie intre o centrifuga primitiva Shimano SVS si o centrifuga interna care impinge dinamic rotorul doar cand trebuie la Mag Force Z. Penibile sunt si piesele de plastic care se blocheza greu al SVS cu riscul de a le distruge,nu-i nimic ca iti da Shimano o punguta cu piese de schimb

Cu alea poti sa-ti reglezi separat, dupa cum iti convine, comportamentul tamburului pe inceputul de lanseu, precum si pe final de lanseu. Efectul e ca iti poti seta mulineta sa atingi distante apreciabile fara a renunta la siguranta. Da, te joci oleaca mai mult pana obtii un optim, dar e fain sa ai controlul total, intr-o plaja sensibil mai mare decat cea pe care ti-o ofera oricare din celelalte variante. E, daca vrei, o frana "custom"bradypus scrie:sint curios daca si la asta iti da lumea dreptate

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
- semlecangheorghe
- veteran
Ene nu te mai sfortza ca faci hernie..
Amspus bine ce am spus despre franele magnetice ,am vorbit despre franele magnetice in general fara a detaila.Stiu ca la Daiwa inductorii sunt centrifugali..diferenta dintre tipurile de frana magnetica de la Daiwa nu m-au interesat prea mult pentru ca nu ma intereseaza in general Daiwa-iertata sa im fie erezia..
O frana magnetica clasica este formata dintr-un inductor care prin apropiere sau departare de tambur pune presiune prin campul magnetic mai mult sau mai putin..
Daiwa o inventat gaura la macaroana si coada la pruna cu tipul ala al lor de frana, dar al naibii ,tot greu se regleaza si tot faci peruci..De fapt DAIWA e campeoana la chestii care suna bine,sugereaza high-tech.-ul, si iti ia ochii cu inscriptii gen'' rune alien''..
In materie de casting,nu stiu daca vreun model de la Daiwa se ridica la nivelul unei calcutta dc..
Asa invechit cum e shimano..cu piese de schimb in cutie..(nu am schimbat nici un pin in 2-3 ani de folosinta)
Lasand astea la o parte tot nu ai zis nimic despre ''problemele dedinamica''..unde ai invatat tu asta??La facultatea de psihologie??
Amspus bine ce am spus despre franele magnetice ,am vorbit despre franele magnetice in general fara a detaila.Stiu ca la Daiwa inductorii sunt centrifugali..diferenta dintre tipurile de frana magnetica de la Daiwa nu m-au interesat prea mult pentru ca nu ma intereseaza in general Daiwa-iertata sa im fie erezia..
O frana magnetica clasica este formata dintr-un inductor care prin apropiere sau departare de tambur pune presiune prin campul magnetic mai mult sau mai putin..
Daiwa o inventat gaura la macaroana si coada la pruna cu tipul ala al lor de frana, dar al naibii ,tot greu se regleaza si tot faci peruci..De fapt DAIWA e campeoana la chestii care suna bine,sugereaza high-tech.-ul, si iti ia ochii cu inscriptii gen'' rune alien''..
In materie de casting,nu stiu daca vreun model de la Daiwa se ridica la nivelul unei calcutta dc..

Lasand astea la o parte tot nu ai zis nimic despre ''problemele dedinamica''..unde ai invatat tu asta??La facultatea de psihologie??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Bai baieti, vine Craciunul , mai lasati de la voi
Eu am avut si shimano si daiwa si quantum si abu si ghici ce
Lews speed spool bb de 90 de usd le face de ras
Si vb de metanium,zillion,pixy,luna, exo,tkvd ,revo mgx shs
Aici razboiul daiwa vs shimano poate continua la nesfarsit
Cea mai buna mulineta pe care am folosit-o vreodata a fost daiwa td-z 103ml super tunata de Andrei Zabet si dupa care plang si acum
Peruci faci cu amandoua daca dai ca neghiobu
Eu am avut si shimano si daiwa si quantum si abu si ghici ce
Aici razboiul daiwa vs shimano poate continua la nesfarsit
Cea mai buna mulineta pe care am folosit-o vreodata a fost daiwa td-z 103ml super tunata de Andrei Zabet si dupa care plang si acum
Peruci faci cu amandoua daca dai ca neghiobu
pescar particular
viorel. scrie:... si ghici ce

Cam asta spusesem si eu, timid, de fo doo ori... Da' cine sta sa asculte un mocofan intr-ale baitcasting-ului, cum de altfel ma si pretind? Cum sa compari Daiwa si Shimano, monstrii sacri, cu un outsider? Apai, ii simplu. Mocofan fiind, n-ai timp sa-ti cultivi prejudecati. Iesi din cutie, pui mana pe un Lew's si... dai suav cu el. Dupa care cazi pe ganduri si te lovesti destul de rau. Ce dreac'? Parca Liberto Pixy, care costa de 3 ori un Lew's (mai exact Speed Spool Tournament Pro, despre care pomeneam eu) nu se pescuieste atata de... relaxat. Se aud voci care-ti spun: im-po-si-bil! Daiwa... Clasa high-end... Magforce Z, cum le place la experti... Si mai dai o data... Mai ceri si opinia unui prieten... Care pica si ala pe ganduri... Imposibil! Asta ti-o spun ferm expertii. Care, dealtfel, sunt capabili de analize adanci uitandu-se la poze si citind prospecte. Ei n-au nevoie sa puna mana. Ei stiu...
Noa, da' nu-i bai... avem cu totii loc sub soare... Si la pareri nu ne bate nimeni...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Recomandam cuiva o TD-Z ,mai ales ca era una la Ichiban cu 100$, second bineinteles. Daca toti am fi inceput baitcasting cu Daiwa TD-Z ,rubricile de vinzari=cumparari nu erau pline de scule cumparate aiureaviorel. scrie: Cea mai buna mulineta pe care am folosit-o vreodata a fost daiwa td-z

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.