Mulineta de baitcasting pentru "chesti" usoare...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Oct 2011, 15:22

ipocritu scrie:cert e ca la mine nu sa meritat !
acu ...sincer, luand-o in esenta, tu zici ca nu o meritat aia 46 de coco sa ii dai , sa o faci si sa le arati la tunerii astia ce inseamna maxim fitza ? :twisted: :twisted: :twisted:
hai ma ca ejti ipocrit :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 11 Oct 2011, 15:23

la noi la flai ? :lol:

au mai multe ! ale mele au cel putin 3 chiar si alea de flai :lol:

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 11 Oct 2011, 16:18

Leba scrie:AdrianHD, n-am mai cetit toate pajinile, ce ti-ai luat pana la urma "pentru chestii usoare"? :D
Inca nu mi-am luat....Inca... :D Ma cam bate gandul la una din astea doua : http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... model.html sau http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -pixy.html ..Dar anul viitor,anul asta nu mai fac investitii prea mari... :D :D
Until next time....Tight Lines!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2011, 19:49

Nu imi vine sa cred...ipocritule..ca tocmai tu o sa faci pasul asta.....Nu cumva la mulinete mai mari, care implicit au un tambur mai mare si implicit inertie initiala mare...tot nu o sa simti diferenta deloc...sau aproape deloc?

Banuiesc(nu stiu sigur)..ca diferenta se simte mai pronuntat, in cazul mulinetelor mai mici , aruncand greutati mai mici. La tine poate interveni inertia initiala..care trebuie invinsa de naluca in prima faza al lanseului..si cu gramaj mic ..nu o sa reusesti...Presupun doar.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Oct 2011, 20:55

Intre timp mi-a venit si mie mulineta.

Imagine

In ce priveste sistemul de franare original, au avut dreptate cei ce scriau pe forumuri. Pentru a putea face lanseuri puternice, la distante mari, frana magnetica trebuie setata de la pozitia 8 in sus (din cele 10 pozitii), altfel firul se umfla pe tambur la aproape fiecare lansare.
La pescuitul cu jiguri lansate la distante mai mici 10-20 m, deci unde nu e nevoie de lanseuri in forta, frana merge si pe 6.

In ce priveste upgrade-ul, cred ca voi renunta la tambulul acela ultrausor, deoarece mulineta lanseaza deja foarte bine si cu tamburul original.
Insa voi schimba rulmentii tamburului cu rulmentii aceia complet ceramici, de la Avail si voi lua magneti mai puternici pentru frana magnetica.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Oct 2011, 22:25

Razvan , s-o pescui sanatos si ....cu folos !

o nelamurire : daca lanseaza deja f. bine de ce ai vrea sa-i schimbi rulmentii si frana ?

ipocritu
imi place ca nu doar faci misto ci si incerci cate ceva manat de curiozitate
e important si CUM lansezi aceeasi distanta si aici rulmentii isi spun cuvantul, desi la ce greutati arunci tu cu baitcastul s-ar putea sa se simta mai putin
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 11 Oct 2011, 22:25

Razvan ... ia si noteazati cit si cu ce dai acuma ca sa ai termen de comparatie dupa ce ai facut upgrad-ul

ne spui porma daca se merita sau nu... :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Oct 2011, 22:31

Asta va face obiectul unui articol la iarna ! :D

Sorin, multumesc. De ce mai schimb rulmentii si magnetii ? Simplu. Sa mearga si mai bine. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 12 Oct 2011, 00:45

deja parca citesc concluziile articolului...

ca sa dai cu greutati mici la distante mari e bine sa ai un tambur cit mai usor cu fir putin pe el si rulmenti ceramici controlati de o frina cit mai puternica altfel faci peruci daca vrei sa dai departe... :lol:

mda...

deja suna olea contradictoriu cu un alt articol... :lol:

acolo toate mergeau ghine si fara probleme :lol:

fa tu o comparatie intre Cum Cit si Ce lanseaza acum si apoi compara rezultatele cu after up gradare inainte de a te apuca sa dai dreptate unora si altora caci in principiu nu zici nimic altceva decit ce v-am tot zis io pina acum.. ! :lol: departe cu greutati mici ... CIUCIU ! :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 12 Oct 2011, 01:00

cred ca ai vrut sa zici... departe cu greutati mici... fly de la boutique :lol: :lol:

Scrie răspuns