Mulineta de baitcasting pentru "chesti" usoare...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
pinionul nu are rulment al tine o semiluna de plastik cand scoti tamburul,cand tamburul este bagat intra prin rulmentul mai larg pinion si rulmentul mai stramt.pinionul este fixat doar pe ax liber fara rulmentsi semiluna de plastik care al decupleaza de angrenaj.Daca desfacicapacul de reglaj o sa vezi rulmentul,scoatel si se vede pinionul daca scoti si tamburul ai 2 rulmenti,al treile ramane pe carcasa se vede cand scoti tamburul.daca tot nu santeti lamuriti intrati pe skype,Necoara Ion si va arat an direct, o demontez an fata voastra.
eee... poti face poze si posta aici , dar nu e nevoie !
eu te cred !
am mai vazut la alte mulinete dar din pacate nu imi aduc aminte marca si modelul
majoritatea au doar 2 rulmenti pe capete in care intra axul tamburului
sau ... cum am eu la ultra mag doar unul ... iar in capatul celalat intra axul intr-un cuib de alama
eu te cred !
am mai vazut la alte mulinete dar din pacate nu imi aduc aminte marca si modelul
majoritatea au doar 2 rulmenti pe capete in care intra axul tamburului
sau ... cum am eu la ultra mag doar unul ... iar in capatul celalat intra axul intr-un cuib de alama
niki , la quantum tour e sigur cum iti spun ca am si l-am desfacut de nenumarate ori si poti vedea si in schema
la celelalte 2 modele nu stiu , dar se poate vedea usor dintr-o schema .
la celelalte 2 modele nu stiu , dar se poate vedea usor dintr-o schema .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
La Tour cand scoti tamburul ajungi la rulemntul respectiv? Sau doar daca desfaci sideplate-ul de pe partea cu manerul?
Ca se pare , ca niki are dreptate pana la urma. La Smoke e tot asa. Axul intra in doi rulemnti....si se sprijina pe ei.
M-am uitat pe schema la Tour, da se vede clar ca e exact cum e si la Smoke. Rulmentul ala din mijloc, se poate scoate doar prin exterior , dupa ce se scoate tamburul...si intra perfect pe baza axului, pe partea aceea ingrosata(ce se vede bine si in schema)...deci se sprijina direct pe el. Si ca nu e rulment de pinion, rezulta din proba ce i-am facut, adica invartit cu tamburul scos..Nu se invarte rulmentul...daca avea treaba cu pinionul se invartea fara tambur..nu?
http://www.mikesreelrepair.com/schemati ... 101HPT.pdf
Rulmentul 4...axul trece prin el cu partea ce intra in pinion si ramane sprijinit pe rulment cu zona ingrosata de la baza lui.
Ca se pare , ca niki are dreptate pana la urma. La Smoke e tot asa. Axul intra in doi rulemnti....si se sprijina pe ei.
M-am uitat pe schema la Tour, da se vede clar ca e exact cum e si la Smoke. Rulmentul ala din mijloc, se poate scoate doar prin exterior , dupa ce se scoate tamburul...si intra perfect pe baza axului, pe partea aceea ingrosata(ce se vede bine si in schema)...deci se sprijina direct pe el. Si ca nu e rulment de pinion, rezulta din proba ce i-am facut, adica invartit cu tamburul scos..Nu se invarte rulmentul...daca avea treaba cu pinionul se invartea fara tambur..nu?
Rulmentul 4...axul trece prin el cu partea ce intra in pinion si ramane sprijinit pe rulment cu zona ingrosata de la baza lui.
- semlecangheorghe
- veteran
semlecangheorghe scrie:...cuib de alama.
![]()
Mai nou asa ii zice la lagar??

rizi tu rizi Harap Alb... , la mine lagarul se invirte iar " cuibul " e fix... , nah... poate acum intelegi mai bine

aici se vede clar cum arata un lagar...( e pastila aia rotunda de alama )
axul e fix in tambur si tot ansamblu se roteste pe 2 lagare amplasate pe capetele axului
cam multa plasticaraie in cutia de viteza la ambassador 7000... , asai ?

ambassador ultra mag plus luata second hand de pe ebay caci astea nu se mai fac de vo douje ani ...
am dat pe ea cu tot cu transport 35 coco si sint f multumit cu ea
din proiect e un tanc cu multe aspecte sf fiind prima mulineta de tipul ei ! si dupa cum se vede partea mecanica e ca noua...
comparativ cu alte ambasadoare stil clasic la asta tamburul poate fi schimbat cu usurinta in 2 sec
tamburul e usor , are 29 gr cu tot cu atza si nu este fix pe ax ci se invirte pe el in timpul lansarii avind 2 rulmenti incomporati in el ( care pot fi cu usurinta up gradati )
axul se roteste la rindul lui pe un capat de carcasa intr-un rulment iar in celalatl capat intr-un cuib de alama fix ( ala e incorporat si nu se roteste )
tot pe acel capat cu , " cuibul " se vede si frina magnetica
din surubul ala din partea de jos se preseteaza frina apropiind pastilele magnetice sau indepartindule dupa cum simtit nevoia si bineinteles in partea exterioara are butonul de reglaj fin
dupa cum se vede in poze... vorba lui Razvan... nu prea avea frina asa ca am scos vo doo pastile magnetice

ps: fix acu am aflat si eu... cica in romaneste la cuibul ala ii zice lagar fix
deci Gigi... oricum ar fi ... tot n-ai dreptate !

ULK scrie:La Tour cand scoti tamburul ajungi la rulemntul respectiv? Sau doar daca desfaci sideplate-ul de pe partea cu manerul?
nu ajungi ,doar il vezi .....ca sa-l scoti trebuie sa desfaci practic toata mulineta .E ultima piesa la care poti ajunge . Si are quantum un sistem tampit de ale insira ca ordine de desfacere de-ti rogi moarte .....
nu stiu cum e la smoke dar repet la quantum tour nu e asa ......
axul tamburului daca te uiti cu atentie are multe profile , astfel incat in functie de momentul retrieve sau lansare , prin apasraea butonului de cast ....axul ajunge sa se sprijine pa anumiti rulmenti .
faptul ca ei sunt insirati 3 nu inseamna ca actioneaza toti odata si toti pt tambur
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
hai sa vb de tour
daca si la smoke e la fel cu atat mai bine
deci rulmentul 4 dupa cum vezi se prinde in carcasa , nu pe tambur ( aici se scoate f usor ca are doar o siguranta , la mine la modelul vechi e mai complicat ).
pinionul , piesa 36 A , cu partea aceea neteda fara dinti , intra in inelul interior al rulmentului .
In lansare , apesi pe butonul de cast , piesa de plastic de sub pinion , impinge in sus pinionul , apasand pe cel 2 arcuri de compresie .
Axul tamburului trece prin rulment , si prin pinion si se sprijina in rulmentul care nu apare in poza asta, cel care e sub butonul de frana de tambur .
Nici nu are avea rost ca in lanseu un tambur sa se sprijine in 3 puncte fie ele sustinute si de rulmenti
nu genereaza decat frecare suplimentara deci lanseuri mai scurte
Confuzeaza faptul ca cei 3 rulmenti sunt pe aceaasi linie , dar axul nu se sprijina in 3 puncte niciodata
daca si la smoke e la fel cu atat mai bine
deci rulmentul 4 dupa cum vezi se prinde in carcasa , nu pe tambur ( aici se scoate f usor ca are doar o siguranta , la mine la modelul vechi e mai complicat ).
pinionul , piesa 36 A , cu partea aceea neteda fara dinti , intra in inelul interior al rulmentului .
In lansare , apesi pe butonul de cast , piesa de plastic de sub pinion , impinge in sus pinionul , apasand pe cel 2 arcuri de compresie .
Axul tamburului trece prin rulment , si prin pinion si se sprijina in rulmentul care nu apare in poza asta, cel care e sub butonul de frana de tambur .
Nici nu are avea rost ca in lanseu un tambur sa se sprijine in 3 puncte fie ele sustinute si de rulmenti
nu genereaza decat frecare suplimentara deci lanseuri mai scurte
Confuzeaza faptul ca cei 3 rulmenti sunt pe aceaasi linie , dar axul nu se sprijina in 3 puncte niciodata
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va