Motoare electrice - Baracuda SM 48 vs. Minnkota Endura 30
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Motoare electrice - Baracuda SM 48 vs. Minnkota Endura 30
am nevoie de sfatul,parerile,dar si de experienta voastra in ceea ce priveste cele doua tipuri de motoare.
va rog sa ma ajutati in alegerea motorului ideal ca pret,performante si intretinere
va rog sa ma ajutati in alegerea motorului ideal ca pret,performante si intretinere
Nu stiu nimic despre Baracuda.
Endura 30 am si e OK, baterie sa ai. Intretinere = 0 lei si 0 bani, nicio problema pana acum.
As incerca si alt tip de elice, eventual cu trei pale, sa vad daca obtin un plus de performanta, dar nu am vazut de vanzare.
Vad ca si baracuda are tot elice cu doua pale.
Endura 30 am si e OK, baterie sa ai. Intretinere = 0 lei si 0 bani, nicio problema pana acum.
As incerca si alt tip de elice, eventual cu trei pale, sa vad daca obtin un plus de performanta, dar nu am vazut de vanzare.

Vad ca si baracuda are tot elice cu doua pale.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Baracuda, destul de ok mai putin contactele electrice care daca schimbi de prea multe ori rapid vitezele(1-5 sau 1-5-r) se pot topi extrem de repede. Parerea mea e ca vitezele trebuie schimbate lent. De asemeni nici calitatea bobinei nu m'a impresionat-dar e suficient pentru 2-3 ani lejer.
Minn Kota, parerea mea: cele mai bune! dar nu si cele mai rapide. Mult peste Baracuda, alta bobina, alta calitate a contactelor. Am folosit atat endura(30-34-36; baracuda 48 ca si viteza mi s'a parut a fi cam pe la 34-36 si in nici un caz 48lb cat este dat... posibil sa gresesc
) cat si Maxxum(55) -foarte multumit de ambele. Corp din composit, indestructibil(acum nu stiu cata reclama e si cat adevar, dar eu am dat in destui cataroi pe colibita si belis si nu are absolut nimic).
Motor guide de la 46lb in sus vin cu elici in 3 pale, iar puse varf la varf, un kingfisher de 3m, cu unul de 46 a trecut lejer pe langa mine care aveam o barcuta de 2.35m si maxxumul de 55. Dar dezavantajul este corpul care daca dai mai zdravan cu el in ceva e foarte posibil sa se faca praf.
Ceea ce spune Tavi cu elici in 3 pale ar fi foarte bine, dar nu stiu daca bobinele au fost proiectate pentru 3 pale. Cand ai 3 pale, ai alte forte alte turatii... e posibil sa strici bobina...
Parerea mea!
p.s. pentru cei ce doresc sa vada care e treaba cu Lbsi thrust se pot lamuri aici:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... o%26um%3D1
Minn Kota, parerea mea: cele mai bune! dar nu si cele mai rapide. Mult peste Baracuda, alta bobina, alta calitate a contactelor. Am folosit atat endura(30-34-36; baracuda 48 ca si viteza mi s'a parut a fi cam pe la 34-36 si in nici un caz 48lb cat este dat... posibil sa gresesc

Motor guide de la 46lb in sus vin cu elici in 3 pale, iar puse varf la varf, un kingfisher de 3m, cu unul de 46 a trecut lejer pe langa mine care aveam o barcuta de 2.35m si maxxumul de 55. Dar dezavantajul este corpul care daca dai mai zdravan cu el in ceva e foarte posibil sa se faca praf.
Ceea ce spune Tavi cu elici in 3 pale ar fi foarte bine, dar nu stiu daca bobinele au fost proiectate pentru 3 pale. Cand ai 3 pale, ai alte forte alte turatii... e posibil sa strici bobina...

Parerea mea!
p.s. pentru cei ce doresc sa vada care e treaba cu Lbsi thrust se pot lamuri aici:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... o%26um%3D1
multumesc Tavi & Ionut,
astazi am probat barca cu un Endura de 30lbs al prietenului meu si am vazut care sunt parametrii.
nu cred ca un motor de 48lbs,chiar sa fie la adevarata valoare imi poate aduce un plus de viteza ( sau poate???
)
ionut,
ceea ce imi spusi tu e deja destul de grav referitor la contactele motorului si infasurarea de bobina.
sincer nu mi se pare deloc ok,ceea ce mi-ai relatat despre motorul baracuda si tinand cont de diferentra de pret foarte mica dintre cele doua motoare,inclin sa ma indrept catre Endura.
aveti cumva alte optiuni mai bune,la un raport pret/calitate mai bun???
inca va mai astept cu ceva sfaturi si raspunsuri,multumindu-va anticipat pt deranjul de a raspunde

astazi am probat barca cu un Endura de 30lbs al prietenului meu si am vazut care sunt parametrii.
nu cred ca un motor de 48lbs,chiar sa fie la adevarata valoare imi poate aduce un plus de viteza ( sau poate???

ionut,
ceea ce imi spusi tu e deja destul de grav referitor la contactele motorului si infasurarea de bobina.
sincer nu mi se pare deloc ok,ceea ce mi-ai relatat despre motorul baracuda si tinand cont de diferentra de pret foarte mica dintre cele doua motoare,inclin sa ma indrept catre Endura.
aveti cumva alte optiuni mai bune,la un raport pret/calitate mai bun???
inca va mai astept cu ceva sfaturi si raspunsuri,multumindu-va anticipat pt deranjul de a raspunde

-
- veteran
dane,danr scrie:eu cred ca vei simti o diferenta semnificativa intre endura 30 lbs si un motor de 55 lbs
am prieteni care au svendssen-ul de 55 lbs si spun ca diferenta e mare fata de endura 30....
nu vorbim de aceeasi categorie de pret.
doar daca ma uit pe magazinul tau si observ o diferenta majora fata de categoria de pret/calitate indicata de mine.
imi vinzi un 55lbs la pret de Endura 30 + 15-17% ????

-
- veteran
danr scrie:eu cred ca vei simti o diferenta semnificativa intre endura 30 lbs si un motor de 55 lbs
am prieteni care au svendssen-ul de 55 lbs si spun ca diferenta e mare fata de endura 30....
a desfacut vreunul din ei motorul? pentru ca am impresia ca toti cei pe langa minn kota, motor guide si producatorii mari, pentru a reduce oarecum costurile folosesc materiale mai slab calitativ...

Ionut,
te omor,
ba e alba,ba e neagra,
pai hotarastete si tu odata,nu e de ajuns ca si asa am destule lacune si dubii in privinta motoarelor electrice de barca???
ma mai innebunesti si tu???
e bun sau nu baracuda ala de 48 fata de endura de 30??
si ca sa exemplific mai pe intelesul tuturor e vorba de :
- MinnKota Endura 30lbs = 706ron
- Baracuda SM48 = 650lei
te omor,

ba e alba,ba e neagra,
pai hotarastete si tu odata,nu e de ajuns ca si asa am destule lacune si dubii in privinta motoarelor electrice de barca???

ma mai innebunesti si tu???
e bun sau nu baracuda ala de 48 fata de endura de 30??
si ca sa exemplific mai pe intelesul tuturor e vorba de :
- MinnKota Endura 30lbs = 706ron
- Baracuda SM48 = 650lei