Motoare electrice - Baracuda SM 48 vs. Minnkota Endura 30

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 24 Apr 2009, 08:35

marea problema la motoare e in primul rabd asa cum spunea Ionut contactele
este de preferat un motor ce are levier de comanda nu pe ploturi ci pe "tilt" comanda progresiva , gen potentiometru care nu sare de la o viteza la alta direct
la fiecare cuplare la o alta viteza , contactii sunt supusi unui curent de contact instant mai mare decat cel de functionare
in timp si functie de exploatare acestea se incalzesc si cam ...pa
mai exista si o problema cu un sistem mic dintr-o ebonita proasta si un arc de 5mm lungime cu un diamentru cred ca de 2 care se cam sparge daca esti nevoit sa functionezi fata spate instant si rapid
risti sa ramai fara o directie
mergand doar fata sau doar spate , nu mai face cuplarea pe schimbare de polaritate in interiorul levierului de manevra
La aceste schimbari rapide , prin schimbarea de polaritate si ploturi ai probleme din nou cu contactii care daca se incalzesc , iti mananca bateria mai repede si risti sa .... vasle:)
cand sesizati ca se incalzeste zona din mijloc a partii de comanda amotorului incercati o revizie
de vazut presiunea pe contact , papucii cu care sunt cuplate cablurile si cat de ferm este contactul acolo
si daca reusiti si va bazati pe putina meserie , verificati sa nu aveti in interior contactii perlati
Toate contactele imperfecte duc la circulatia unui curent absorbit mai mare decat nominal ceea ce reduce durata de functionare pe baterie si prin incalzire eventuala degradare a partii cu contacte a levierului de comanda
cat despre comparatia 30lb cu 48 , teoretic nu poate fi facuta
ai compara un fiesta cu un mustang
sau lastun cu logan :)
compara 30 cu 30 , in 99% din cazuri va fi acelasi cuplu dezvoltat , aceeasi viteza deci
diferenta intre 30 si 55 e semnificativa din toate punctele de vedere
ca si diferenta dintre maxumm si endura
motoarele sunt motoare de troling nu de viteza
vrei viteza treci la torqueedo :)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

TMarius
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TMarius » 02 Iun 2010, 06:17

Sunt putin off topic , dar am o intrebare : la motoarele elecrice , unde se afla motorul electric ? sus la maner sau jos la elice ? daca se afla sus la maner cumva jos la elice are ceva reductoare ?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Iun 2010, 07:44

TMarius scrie:Sunt putin off topic , dar am o intrebare : la motoarele elecrice , unde se afla motorul electric ? sus la maner sau jos la elice ? daca se afla sus la maner cumva jos la elice are ceva reductoare ?
Motorul se afla jos langa elice ,iar sus e doar panoul de comanda... "cutia de viteze " :lol: .
Cel putin la modele pe care am vazut eu .
Eu personal am un Et de 44 lbs care duce bine o barcuta de 2.50 m , doar ca consuma destul de repede bateria :( ,comparativ cu un minkotta de acelasi putere...
Nu stiu cum e cu calculele HP -LBS dar barcuta respectiva cu un yamaha de 3 cp aproape ca zboara la jumatate de gaz ,in timp ce motorul eletric de 44 lbs doar impinge ...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Sep 2010, 10:35

In aceeasi dilema sunt si eu acum, din pacate :cry:
Am gasit la cineva un endura de 40, undeva la 750 de lei, nou dar fara garantie ..... ceea ce m-a facut sa-mi indrept privirile catre un SM48 de la Baracuda, care impreuna cu o baterie de 100A (la mana a 2-a) costa cat m-ar costa minn kota endura de 40.
Acum, vin si eu cu intrebearea: ce se merita ? endura de 40 sau SM de 48 + bateria ? :?:
Multam
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Sep 2010, 10:47

Nemernic scrie:In aceeasi dilema sunt si eu acum, din pacate :cry:
Am gasit la cineva un endura de 40, undeva la 750 de lei, nou dar fara garantie ..... ceea ce m-a facut sa-mi indrept privirile catre un SM48 de la Baracuda, care impreuna cu o baterie de 100A (la mana a 2-a) costa cat m-ar costa minn kota endura de 40.
Acum, vin si eu cu intrebearea: ce se merita ? endura de 40 sau SM de 48 + bateria ? :?:
Multam
Nu stiu cum e Barracuda, dar daca e sa aleg, Eu prefer minkotta, e mai fiabil si mai rezistent, decat multe alte motoare. Cu baterie sa ai grija nu cumva sa aiba probleme si sa nu tina curentul ... La SH e cu risc ori - ori, la cele noi ai macar garantie, dar costa.
Ca fapt divers, exide gelul de 80 cand am luat era nou nout si nu tinea curentul de pe o zi pe alta ...am facut sesizare, si au trimis alta la schimb peste o saptamana. Acela merge si in ziua de azi .... deci si nou poate fi defect, dar asta nu inseamna ca asa este.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Sep 2010, 10:51

Am uitat sa precizez ca motorul o sa fie folosit mai rar asa.... o data maxim de doua ori pe luna
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Sep 2010, 11:01

Nemernic scrie:Am uitat sa precizez ca motorul o sa fie folosit mai rar asa.... o data maxim de doua ori pe luna
Atunci nu e cazul sa investesti prea mult, ia de care gasesti si daca nu merge ai timp sa repari pana luna viitoare :lol: .
Incearca barracuda + motor, sa nu mai dai bani si pentru baterie, dar proba nu in lighean sau butoi, ci pe barca si in apa.... elicea se invarte si daca motorul e defect doar n-are forta de inpingere. Ca sfat vezi suruburile sa aiba sigiliul, ceara turnata pe ele si atunci stii ca nu s-a umblat in el . Nu stiu daca e de bine sau nu, Eu pun la ET de fiecare data inainte sa ies pe apa un pic de vaselina pe suruburi si in jurul axului ca sa fie mai sigur ca nu intra apa in motor....asa mi-a zis tipul de la care am luat si inca n-a luat apa.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Sep 2010, 11:15

motorul de la baracuda este nou, din magazin ..... cu garantie. bateria este second-hand.
Eu ma intreb daca e diferenta intre baracuda Sm48 lbs si Endura 40lbs .... ca viteza/ putere

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Sep 2010, 11:27

Intre Baracuda si Minkota nu stiu...nu cunosc Baracuda, dar intre Et 44 si Minkota endura de 40 e diferenta mare, cel putin la barca mea, mergea mult mai repede cu Endura 40 la o treapta inferioara si consuma si mai putin curent, de unde reiese ca bateria tinea si mai mult . Acelasi baterie tinea in treapta maxima cam 2 ore cu ET si cam 3,2-3.5 cu Minkotta in conditii similare.
Poate apare cineva si scrie si despre Baracuda. Un coleg a avut una de 30 lbs dar a scapat de el inainte sa "probez"si eu . Din auzite nu e frumos sa dai cu parerea :wink:, asa ca ........
Off topic :
Intre un BMW SH si un Logan nou cu rezervor plin, pe care ai alege ?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 08 Sep 2010, 11:34

kzoli scrie:Intre un BMW SH si un Logan nou cu rezervor plin, pe care ai alege ?
Asta ca da dau cu bata'n balta : ..... BMW-ul E FULLOPTION ? :D :D :D
Glumesc.... :P Clar bmw-ul

Oricum, eu m-as orienta tot catre endura 40lbs, chiar daca nu este din magazin cu garantie... omu' zice ca este nou, sigilat in cutie.... numai ca nu are garantie. Poate c-o fi adus din afara .. cine stie ?! ....
Asteptam pe cineva care a folosit un SM de la baracuda :?:
Multam inca o data

Scrie răspuns