montura Carolina- sfaturi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

montura Carolina- sfaturi

Mesaj de catalin66 » 15 Mar 2009, 13:40

Ma gandesc sa incerc si eu la Dunare montura Carolina dar am unele nelamuriri .

De ce se pune vartejul ala ? Nu merge facuta montura direct fara atatea legaturi , noduri ?

Leaderul trebuie sa fie din mono pentru o prezentare mai reala sau merge cu textil ? Si cat de lung ? Are vreo importanta?

Si in fine cateva modele de viermi , culori ?

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 15 Mar 2009, 15:38

Salut.Vartejul se pune pentru a impiedica rasucirea monturii din cauza curentilor din apa.Se foloseste de obicei fir mon care e ceva mai dur si nu se rasuceste ca cel textil.Leaderul poti sa il faci din fir fluorocarbon ceva mai gros ca nu se vede in apa chiar daca e gros. In general se spune ca firul mono e mai rezistent la abraziune decat firul textil. Lungimea poate fi in functie de mai multi factori dar poti folosi la Dunare 1ml.Vezi pe net montura senko,carolina,texas,etc.Numai bine. Mircea13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 16 Mar 2009, 09:33

Firul mono e mai rigid si intr-adevar se incurca mai greu. Vizibilitatea nu cred sa fie factorul luat in calcul. Poti folosi mono de 0.25 poate si mai gros. Legat de lungimea leaderului mono de la lest la naluca, aceasta e deobicei intre 20 si 40 cm, in functie de flotabilitatea nalucii, pe apa curgatoare poti folosi 40 cm.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 16 Mar 2009, 19:11

blackmanba pescarii din mehedinti folosesc primavara si iarna o montura derivata din montura carolina cu mult succes la salau ..primavara in multe locuri la barajul portile de fier 1 e cam singura care aduce salai pe mal. la jig (chiar si din barca) nu se poate pescui deca atuncit cand iti permite curentul alminteri sunt km de plase rupte, nailoane,. stalpi de electricitate, bolovani cat casa, spartura de piatra...singura diferenta fata de montura clasica carolina e ca plumbul se leaga separat de firul principal(la vreo 20-25 cm) printr-un piciorus scurt de 3-5 cm astfel incat daca se agata printre pietroaie la o smucitura mai puternica sa ramana plumbul si sa iasa montura. multi folosesc flotoare din papuc in capul gruburilor-stiu ca sunt si gruburi flotante dar daca currentul e prea puternic au nevoie de ajutor..personal am prins salau de mai bine de 10 ani folosind montura dar o folosesc cu precadere doar primavara si doar in acele locuri. pescuitul la jig e mult mai spectaculos si mai placut decat carolina dar cand conditiile de pescuit nu iti permit trebuie sa te adaptezi.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Mar 2009, 19:28

topicul a fost curatat si ramane deschis pentru discutii exclusiv on-topic.
cine are hormoni in exces sa mearga in arena.

tnx.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 16 Mar 2009, 19:33

:twisted:
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Mar 2009, 23:22

Hai ma ca era amicala toata treaba... :twisted: :twisted: :twisted:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 17 Mar 2009, 10:21

Hai Michael ca ne mai incingem si noi astia mai batrani... nu cred ca era pericol de injuraturii, nu Stefane?

Recomand o naluca cat mai supla si cat mai flotanta 8) , asta cu titlul de "parerea mea"...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Mar 2009, 10:47

cum lucreaza fata asta, Carolina, in curent puternic? nu are tendinta sa se culce pe fund?
am dat doar texas ca alternativa la jigul clasic si nu am fost foarte incantat; pana la urma am preferat sa prind decat sa ratez atacuri. Am agatat si texas intr-o veselie; cu 10% mai putin decat jig clasic.
Pe curent mort o fi sfaraiala dar la Dunare par egzample iti vara curentul glontul in agatatura.

Carolina cum sta cu agatatura? presupun ca la fel de rau.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 17 Mar 2009, 11:03

Carolina mi se pare eficienta mai ales de pe mal, e mai nasol daca e fundul moale, vegetatie sau mult namol. Eu cand pescuiesc cu texas in structura nasoala am rate mici de agataturi desi imi strica un pic stilul. Am avut zile cu numai 3-4 plantari de dimineata pana seara. Iti ia ceva timp pana te inveti sa te "feresti" de infasurarea firului in jururl crengilor sau expunerea varfului carligului care sunt fatale. Cu jig normal intre copaci eu n-am nicio sansa.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns