montura Carolina- sfaturi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 17 Mar 2009, 22:36

ovidiu pescuita corect in timp e super buna...in mehedinti cred ca mai mult de jumatate din pescari de salau o folosesc in detrimentul jigului...e montura pescarului de salau fara barca, si prinde foarte bine dar trebuie sa iti faci "mana" cel putin un sezon...sunt si mai multe metode de recuperare...isi are rostul cand conditiile o solicita..nu e la fel de distractiva ca jigul dar e destul de eficienta manuita corect..

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Mar 2009, 23:38

merge in locuri cu agatatura? sau trebe ceva mai aerisit?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mar 2009, 08:41

in locurile cu cele mai nenorocite agtatori...un aspect foarte important e lestul...mi-a trebuit mult timp sa imi dau seama(eu nu o foloseam prea des si nu i-am dat importanta)...trebuie sa pescuiesti cu plumb cat mai mic(dar sa stai pe substrat) ...de ceva timp am inceput sa imi fac mana la ea si ideal e ca plumbul sa sara de pe substrat cativa cm in momentul in care ii dai un impuls mic din varful lansetei..curentul nu este o problema la aceasta montura...din contra iti va plimba montura si astfel cercetezi o suprafata mai mare de apa, dar firul trebuie sa stea mereu intins si tu controlezi cu batul astfel cuentul ti-o baga in agatatoare...daca pescuiesti de pe mal e important sa ai un bat lung(3-3.6) si sa controlezi mereu montura...firul trebuie tinut mereu intins...sunt si mai multe metode de recuperare...eu misc incet varful batului 20-30 cm si ma opresc, recuperez firul si incep din mou...altii tin varful la punct fix si mulineaza incet..depinde de fiecare cum se obisnuieste si cum crede ca e mai eficient..ovidiu daca imi faci o vizita primavara asta o sa o vezi live...acum in primavara toata lumea o foloseste acasa!

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 18 Mar 2009, 14:52

Eu unul ma indoiesc ca montura Carolina ar fi eficienta la salaul nostru. La bass, exista un timp de o sec. sau mai multe pe care-l lasi pestelui sa inhaleze naluca, la salaul nostru orice miscare pe fir nelalocul ei trebuie penalizata imediat.
Atat timp cat la Carolina, inaintea nalucii (cu destui cm) se afla lestul, nu vad cum iti dai seama de atacurile fine ale salaului.
Montura Texas e recomandata si chiar eficienta la noi, cu un echipament adecvat chiar faci treaba in agataturi.
Si mie imi place sa ma distrez la salau, pe langa plastice moi dau des cu linguri, cicade, voblere si prind bine dar sa ma chinui cu montura Carolina cred ca e cam mult.
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 18 Mar 2009, 16:33

asa cum am precizat intr-un mesaj anterior montura folosita de mine e derivata din montura carolina si nu e celebra montura americana intocmai...chair si carligul a fost inlocuit cu tripla...e o montura eficienta, am folosit si texas dar am rupt de mai multe ori decat cu aceasta montura in acele locuri ( ce-i drept am folosit plumbi cilindrici sau ovali culisanti, nu plumbi gen bullet din tungsten)...si mai mereu plumbul e cel ce se agata in locurile unde am pescuit..cum la aceasta montura plasticul sta la 15-20 cm deasupra substratului si plumbi sunt atasati pe un fir secundar de dimensiune mai redusa, plumbul e el care se agata de cele mai multe ori...cred ca si aceast montura la randul ei mai poate fi rafinata dar lucreaza multumitor..REPET: montura nu cred ca e la fel de eficienta sau la fel de distractiva ca si jigul dar are un randament destul de ridicat si cu siguranta isi are rostul ei.

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 22 Mar 2009, 19:13

merge si in agatatura cu ea, nu e nevoie sa tii firul intins incontinuu, pe un vant infernal nu poti sa faci asa ceva.uite acu` 2 ore am ajuns de la donau.2 zile am dat pe jig, matzuo sickle 3/0, shaduri mann`s 6 si 8 cm.in cele 2 zile am scapat mai mult decat am prins, pana m-am enervat si am tras o foitza de plumb de vreo 15 grame, o tripla de 8 si am croit shadul frumos incat sa-i iasa tripla la vreo 2 cm de coada.rezultat? maxim 15 rateuri in 4 zile, un mucea a rupt, un altul mi-a rupt un crac de la tripla, si cam atat.

LUCIOPERCA
utilizator constant
utilizator constant

MONTURA CAROLINA

Mesaj de LUCIOPERCA » 26 Mar 2009, 17:50

parerea mea e ca acata mai putin .pierderile sunt mai mici in comparatie cu jigul ,folosita corect :D va spun asta ca un cunoscator al monturii .saptamina trecuta am fost pe donau si am avut rezultate cu ia.dar ma rog trebe timp ca sa formezi mina pe asa ceva.eu personal folosesc mono de 0,40 si ancora nr 6,8, sau 4 in functie de guma sau pestisor si nu folosesc vartej .bat de 2,70 actiune 15-40.mai este o chestie si cu lungimea carterului in functie de mai multi factori : adincime , curent etc.Apropo Dorian scuze de intrebare ai fost in aceeasi perioada cu S...... :wink:

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 28 Mar 2009, 10:26

S fiind cine? :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Mar 2009, 21:29

In primul rand tripla cam iese din discutie pentru ca se pescuieste offset si cu carolina. In al doilea rand imi mentin afirmatia ca leaderul mono sa nu fie mai lung de 40 cm. Ar urma faptul ca aceasta montura are avantajul contactului foarte bun si aproape pemanent cu plumbul permitand tinerea liniei principale in tensiune maxima. Adica perioada in care survine atacul este una in care tu practic tii firul perfect intins, singura care se bucura de o oarecare mobilitate fiind naluca. Reactia poate fi foarte rapida, uneori chiar mai rapida decat in cazul pescuitului cu jig normal in conditii de vant. Adesea, burta firului la jigging poate "fura" fir mai mult decat leaderul de 40 cm. Lipsa plumbului in corpul nalucii face ca salaul sa o respinga mai tarziu iar un atractant sau niste softuri gata impregnate sa fie binevenite.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 31 Mar 2009, 01:36

chiar nu iese deloc din discutie tripla.nu am vazut prea mari diferente pescuind in agatatura cu tripla sau carlig simplu.dar acum nu poti face mare tam tam.cate capete, atatea pareri! :D :cooler: :respekt:

Scrie răspuns