mono subtire - sugestii!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

mono subtire - sugestii!

Mesaj de costica_fishing » 27 Sep 2004, 18:15

Deci caut ceva pentru un pescuit light:
- de preferinta fluo
- 0,12 - 0,16
- elasticitate scazuta

As vrea sa-l folosesc pe un echipament UL si sa fie cat de cat bun si la jiguri.
Am comandat pt asta Yo-zuri de 12 lb, dar, am aflat ca are cam 0,28. Too bad!

Am cumparat S-force Silver Trout de la Trabucco, era super din toate pct de vedere, cu exceptia elasticitatii. O sa mearga la rotative, voblere, etc.

Astept sfaturi.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Sep 2004, 20:01

Costica,

Nu-ti recomand sa folosesti monofilament fluorocarbon pe mulineta ci FIRE LINE DE 4LB. cu leader de 4-8lb. fluorocarbon.
Vei economisi bani si vei fi mai multumit.Eu asa pescuiesc si e mult mai bine cu specificatia ca mulineta sa fie preferabil DAIWA sau chiar (si nu rade) Okuma daca vrei sa ai aruncari f. lungi.Poti sa-l intrebi pe Eugen ce parere are de sugestia mea.
Daca banii nu sant o problema si totusi vrei un fluorocarbon iti recomand SEAGUAR CARBON PRO FLUOROCARBON de 4lb.(1,8kb) ce are diametrul de o,165mm.,sau de 2lb.De asemenea bun este si P-LINE FLUOROCARBON (2-4 LB.)ce are elasticitate redusa si aproape zero memorie.
Ca sa te conving pot sa-ti spun ca folosind FIRE LINE de 4lb. si leader SEGUAR FLUOROCARBON de 4lb.,jig 1/16oz.(1,8g.) am prins un peste de 15kg.dupa 45 minute de lupta.
De asemenea cu aceeasi montura,jig 1/16 oz.am AVUT UN DRILL DE DOUA ORE SI JUMATATE!!!cu un GARR xxx (peste aligator ) de peste 30kg.(l-am vazut la suprafata de doua ori avea peste un metru si jumatate) dupa care nodul clinch de la carlig a cedat....

Fir intins...DE PESTI CAT MAI MARI,

Jean Scurtu

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Sep 2004, 20:11

Jean, merci pt informatii!

E posibil sa ajung la Fireline de care zici tu (cam cat are diametru cel de 4 lb, dar cel de 6-b lb - cred ca au sub 0,10)?

"Jucaria" o sa fie un Basspro Microlite Supreme Spinning, iar batul din aceeasi gama..

Partea proasta e ca n-am vazut FL asa subtire!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 27 Sep 2004, 20:39

E plin la Cabela's sau Bass Shop Pro! Ala de 4 lb are cam 0,06.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Sep 2004, 21:13

Ca sa fiu putin mai explicit:

Daca pt mulineta am asteptat o luna si ceva (si probabil mai am vreo 2 saptamani de asteptat), ma gandeam ca macar firul sa-l procur mai repede.
Dar daca ma gandesc mai bine, oricum mai am de asteptat vreo doua-trei luni pt bat, asa ca... :(

Fratilor, dar pe aici nu se gaseste?????

eugen
veteran
veteran

fireline 4lbs

Mesaj de eugen » 28 Sep 2004, 04:59

fireline de 4lbs ar trebui sa existe la acquamania. este un 0.10 cinstit, chiar daca scrie altceva pe el. mai cred si ca e mult mai rezistent decat spun producatorii, pentru ca am indoit jiguri mustad de 1/0 cu asa ceva.

pana in momentul de fata nu am gasit o combinatie mai buna ca sa lansez naluci usoare, jean a avut perfecta dreptate sa ne recomande firul asta.
dar cred ca am discutat deja cu tine treaba asta, si ai si vazut firul cand am fost la draganesti. daca intrebi pe forum, banuiesc ca vrei mono.

din cate am incercat eu, cel mai bun raport calitate/pret il au firele sufix. cele mai bune, daca faci abstractie de pret, sunt cele de la stren. my 2 cents.

respect!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Sep 2004, 08:36

Costica,

Daca inca nu ti-ai cumparat mulineta ti-as sugera sa cumperi (daca tot vrei"lite") mulineta ABU GARCIA CARDINAL C 600U, deoarece pentru $5 in plus ai o mulineta mai buna cu ,o frana foarte precisa(Stamina drag)impecabila.In plus cantareste doar 170g.,pe cand MICROLITE SUPREM cantareste 258g.!!!!
Cu acest ABU C600U am prins red xxx-ul de10,4kg. ce e in galeria foto( desi nu e recomandata pt. pescuitul in apa sarata si e pentru pescuitul ultra-lite eu am folosit-o fiind f.usoara-pescuiesc la jig cu bat de 5m.de 170g ca si mulineta)
Iar ca bat iti recomand BASS PRO SHOP'S MICRO-LITE DE 8'6"(COD 21-144-058-00 MODEL ML86UL-2) care la pretul de $40 este un bat deosebit de bun si rezistent pe care il am si eu.

Mult noroc in achizitionarea celor dorite ,

Jean Scurtu

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 28 Sep 2004, 08:44

Parca vroiai mono. Fireline-ul e multi, nu?
Nu ai sa gasesti mono de 12lb la grosimi mici. Cu toate ca 12lb inseamna 5.4kg, si cu toate ca pe piata europeana poti gasi 0.20 pe care sa scrie ca tine 5.4kg, rezistenta reala (la nod) e cea de pe firele de peste ocean. Deci daca vrei un fir subtire, probabil ca trebuie sa fie de 4lb. Eu am de exemplu Stren Clear Blue de 4lb, si are in jur de 0.20.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Sep 2004, 09:05

De ce nu-ti iei un Trilene sensation? Eu momentan am un Trabucco river trout de 0,18 de care sunt foarte multumit, tot pe echipament de lite, dar am de gand sa incerc si trilene sensation.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 28 Sep 2004, 09:35

Fratilor, Costica vrea un fir pentru echipament Ultra Light, deci grosimea maxima e "limitata" la 0,16.

Fireline este un "hibrid". Conform producatorului:
FireLine is a thermal filament fishing line, NOT a mono and NOT a braid. It is made from MICRO Dyneema, the world's strongest fiber. It a lot of small fibers bonded together to deliver the best HIGH PERFORMANCE LINE ever developed!
De obicei rezistenta inscrisa pe rola, de catre producatori, este rezistenta LA NOD (de obicei nodul Grinner ud). Cel de 4 lb test are 0.004" grosime (0,10 mm).

Jean are dreptate apropo de mulinete, dar mai buna decit Abu Garcia ar fi Daiwa Laguna 500 (model LA 500). Are 200 de grame, dar are carcasa metalica si 8 rulmenti, de aici "sporul de greutate". Detalii aici
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns