Costica,
Daca banii nu sant cea mai mare problema, bineinteles ca DAIWA LAGUNA 500 e mai buna.Din pacate in catalogul BASS PRO SHOP'S greutatea ei este trecuta gresit.Nu e 7,4 oz.(209,8g.) ci 5,1 oz.(144,6g.) cum este data in site-ul DAIWA din America de Nord.
Si mai buna este DAIWA SS TOURNAMENT 700 desi are numai 3 rulmenti(am si 700 si 1300 si imi plac mult) si cantareste 7 oz.(198 g.),dar pretul e ca atare,de aceea nu ti-am zis de ea.
Daca 60 de grame in plus nu te deranjeaza,atunci poti lua linistit DAIWA SAMURAI 1500-7i ce costa $30 si are 7+1 rulmenti.
Oricum o DAIWA indiferent de pret e o mulineta f. buna.
Eu am o parere f. buna de OKUMA EPIXOR 15,doar ca mulinetele OKUMA ce le-am vazut eu acum cand am fost acasa,nu prea semanau cu ce se gaseste pe piata americana.La fel si cele ce le-am vazut in Ungaria.
Poti sa studiezi si PLUEGER PREZIDENT MODELUL 6725X ($60)ce are 10 rulmenti si cantareste 7,6 oz.(215 g.).Am avut in Romania cu 20 de ani in urma un PLUEGER micro, pe lagar ce mergea f. bine si usor (mai functioneaza si acum la nepotul meu).
E foarte important cat de uniform pune firul pe tambur si de asta nu-ti poti da seama decat daca o vezi la cineva si o incerci.Pentru mine aici e mai usor deoarece pot cumpara mulineta, pescuiesc cateva zile si daca nu imi convine o duc inapoi si-mi reprimesc banii.
Am o mulineta BROWNING SILAFLEX 500 ,am pescuit cu ea dar nu sant multumit,desi merge f.usor(am pescuit si in ocean cu ea)deoarece nu mulineaza firul uniform avand probleme si cu FIRE LINE fara a mai pomeni de monofilament(tambur cu diametru mic si ingust !!!)
Nu am nici un fel de probleme cu DAIWA si ABU 600U,preferand DAIWA.
Decide tu ce crezi ca e mai convenabil pt. tine,tine cont sau nu de parerile mele personale si ale celorlalti.
Si daca nu gasesti acolo ceea ce vrei sa cumperi sper sa te pot ajuta sa cumperi de aici.
Numai bine,
Jean Scurtu