Minciocul,intre utilitate si superstitie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Dec 2005, 18:09

piticu scrie:minciog? lip grip? pentru ce, fratilor?
io am shi uitat la ce se folosesc astea, tata.
in ultimu' timp ma duc doar sa ud alea - alea si sa ma uit...
la sorin, el prinde. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: esti internabil, pe cuvat! :lol: :lol: :lol: :lol: daca vin prin zona tre' sa iesim impreuna ...asa pentru o mai buna indigestie... :lol: :lol: :lol: :lol:...sau poate vi tu pe la noi, ca din cate am vazut la voi prin zona Buc. nu mai e peste.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Dec 2005, 18:23

Eu am un mincioc de ii zice ravanm. "praporele" si cand ma desfasor pe mal cu 2-3, sau chiar 4 betze si o iau la pas prin tufe, ma trec toate sudorile, iar daca mai sunt si scaieti sau spini ... nu ratez nici unul! Si asta face parte din "frumusetea" pescuitului. :lol: ...am uitat cumva valiza cu naluci, ce cantareste in jur de 10 kile?...nu stiam de ce ma miscam asa de usor! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2005, 18:47

Eu mi-am cumparat anul asta un minciog cu coada scurta si elastic.
Mi-l agat in spate si (pe incercate) ma incurca f. putin cand merg prin tufe si e la-ndemana.
E ceva in genul celor folosite de muscari dar ceva mai larg si cu rama de aluminiu ca n-am bani de esente nobile :)
O stuk in jur de 2 kg incape lejer :wink:
E o solutie de compromis dar eficienta in multe situatii.
Pt. pastravi si cleni mai rasariti e la fix.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Dec 2005, 18:50

Pana n-am vazut cum arata carligul triplu de la vobler infipt in incheietura degetului unui pescar nefericit (poreclit mai apoi "Vobler in Deget") si paloarea fetei lui cand incerca sa si-l scoata (n-a reusit fara ajutorul doctorului Tinte), consideram si eu minciogul un accesoriu destul de inutil.
De atunci il am tot timpul la mine cand pescuiesc la vobler.

De multe ori doar una din triplele voblerului se agata in gura pestelui, cealalta fiind libera. La pestii care se bat tare cand pui mana pe ei (avat, stiuca, sau chiar si clean) exista un risc considerabil sa te trezesti cu carligul in deget.
In vara, mi s-a zbatut un avat de vreun kil in mana de mi-a scapat. In zbor, una din triple mi-a agatat pantalonii, iar avatul s-a zbatut ca un nebun pana a indreptat carligul. Daca era in pantaloni scurti o beleam.

Acum mi-am comandat si un gripper, care va inlocui minciogul cand voi pescui la avat.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2005, 20:04

In +, scosul pestelui din apa cu mana prelungeste drill-ul

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 20:20

dragos74 scrie: Oricum cel putyn la somn mare nu-ti foloseste la nimic mai mult te chinui ca sa nu mai punem incomoditatea caratului asa cum a spus si Calone
sunt de acord . inca nu dispunem de cleste dar eu am cu mine un minciog valabil . al meu se cheama dudu . si are mana fina de tot . cand il apuca atat de cuminte sta ... de zici ca il cunoaste . el cand nu ii ia de mandibula si inclina spre el il ia frumos de aripioarele de langa branhii si asa frumos sta pana il intinde pe mal si apoi il ia de ceafa sub branhii si sta cuminte si la sedinta foto .
daca vb. de mine nu stiu ce as fi facut daca ar fi reusit dudu sa aduca vreunul la mal . dar noi avem o vorba " trenurile lui dudu "

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=678

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2005, 20:24

Cat costa un model de-asta de minciog dudu sau razvanm?
Se pare ca astea-s si cu noroc pe batz :D

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Dec 2005, 20:28

Mana omului zici ca e escavator beleaua e sa nu fiti in barca si sa iei vreun somn peste masura care impreuna cu Dudu sa depasasca capacitatea :)
Dar la nevoie probabil ca ia somnul de mandibula cu stanga ,pe tine de ceafa cu stanga ,barca o apuca in dinti si cu picioarele a ajuns la mal :idea:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Dec 2005, 20:31

dragos74 scrie: Dar la nevoie probabil ca ia somnul de mandibula cu stanga ,pe tine de ceafa cu stanga ,barca o apuca in dinti si cu picioarele a ajuns la mal :idea:
A fost intentionat? :D

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 20:32

ba dragos inca din barca n-am aviu onoarea , ca nu ne prea lasa baietii . de la anu cica e voie ca si-a facut dudu permis si am sti cateva lacasuri :P
mi-a placut duma zisa printre randuri , ar fi tare sa se chiar intample asa ceva si cineva sa filmeze :lol: :lol:

Scrie răspuns