Minciocul,intre utilitate si superstitie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 19 Dec 2005, 15:37

pai sigur ca nu rezolva orice situatie da parca ma simt mai confortabil intr-un dril cu un micmiog cu maner de sa zicem un metru jumate decat cu patentu..... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 19 Dec 2005, 16:03

Sa fim seriosi,minciogul e pt craparii campioni.
Se pescuieste de pe vase,poduri sau de pe baraj si inaltimea e de 2-7m fata de apa,dar ridici pestele in sus ca de aia pui fir de calitate.(pana la 3kg)
Daca e mare pestele oricum nu te ajuta minciogul.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 19 Dec 2005, 16:08

am gresit. exista un avantaj cert al patentului de 70 cm. "drilul" cu cainii ciobanilor :). asta da comfort psihic.

oricum, un mincioc gen umbrela pliabila n-ar fi rau, nu? tineam eu minte un review:
http://www.tackletour.com/reviewspronet.html

Calone
veteran
veteran

Re: Minciocul,intre utilitate si superstitie

Mesaj de Calone » 20 Dec 2005, 13:18

fishi scrie:Cum mi-a venit ideea acestui subiect?
Marea majoritate a cunoscutilor mei pescari de spinning afirma ca nu-si iau minciocul cu ei decat in situatii extreme(pescuit pe canale de fuga unde se pescuieste pe dale de beton,maluri inalte,etc)in rest cam uita acasa acest accesoriu pe motiv ca ,,de cate ori l-am luat nu a intrat nimic mare'' sau ,,de cate ori nu l-am luat cu mine am prins pestii cei mai frumosi''.Ce parere aveti?
Ca pescar de spinning esti intr-o continua deplasare . Numai minciog iti lipseste sa cari dupa tine ... :D . De obicei la spinnig echipa este de 2 ( in cazul meu ) sau chiar 3 . Ei in cazul unei capturi capitale colegul are obligatia morala sa te ajute . Cam asa e intelegerea noastra .
Minciogul nu lipseste de exemplu la o tura facuta din barca . sau daca stam toata ziua pe un loc unde nu ne deplasam mai mult de 50 m. amonte-aval . :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Dec 2005, 13:37

Pe vremuri caram si eu minciocul cu mine. Dispuneam de barca si mi se parea util. Cu toate ca voblerele se agata ca dracu in mincioc. Intr-o zi, in Irlanda, am prins un stucoi care nu intra in mincioc. Asa ca stiuca aia a scos-o colegul cu mina. De atunci nu am mai luat minciocul cu mine. Am cumparat insa un mincioc mare, cum au crapistii, in caz de pescuit de pe mal inalt.
De cind au aparut clestii pentru peste am redus aproape total si riscul sa ma intep in propriul cirlig cind se zbate pestele. Asa ca, pentru mine, mincioc da, dar numai in anumite conditii.

Tudor

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Dec 2005, 13:41

Cand pescuiesc cu prietenii scoaterea pestelui cu mana e parca o continuare a emotiilor drilului mai aales cand acesta e mare!
Sa vezi concurenta intre noi:''care are mana mai sigura'' si sa vezi bascalie cand scapa cate unul :(
Oricum cel putyn la somn mare nu-ti foloseste la nimic mai mult te chinui ca sa nu mai punem incomoditatea caratului asa cum a spus si Calone

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 20 Dec 2005, 16:03

minciog? lip grip? pentru ce, fratilor?
io am shi uitat la ce se folosesc astea, tata.
in ultimu' timp ma duc doar sa ud alea - alea si sa ma uit...
la sorin, el prinde. :lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 20 Dec 2005, 16:23

Cand plecati amandoi la pescuit si Sorin nu este atent ,baga-i minciocu in rucsac poate cine stie se schimba norocul :D

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 20 Dec 2005, 16:56

Minciogul intr-adevar e destul de incomod atunci cand pescuiesti de pe mal si esti in continua miscare...
In schimb la pescuitul din barca si-a dovedit utilitatea in unele cazuri..mie personal mi s-a intamplat sa am o stuk in carlig agatata superficial..si sa-si dea drumu' tocmai cand a ajuns deasupra deschiderii minciogului...:oops:
bineinteles..eu cu o miscare rapida.. :wink: ..
Alt rost al minciogului este de a proteja pestele..de a nu-l rani inutil; cum se ia de obicei cu mana, ba de opercule ranindu-se uneori branhiile...ba ca se baga degetele in oki la stuk..vorba aia.."asa nu are cum sa-mi mai scape" :evil: ..ba de gura.. :(
Daca tot vreti sa faceti un pescuit gen C&R...FOLOSITI MINCIOGUL.. :roll:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Dec 2005, 17:39

Stiuca o prinzi de ceafa si in felul asta nu ai cum s-o ranesti. Celor care le iau de ochi sau de opercule nu le pasa daca le ranesc sau nu. Pentru ca le pastreaza.

Tudor

Scrie răspuns