gabor scrie:am gresit. exista un avantaj cert al patentului de 70 cm. "drilul" cu cainii ciobanilor

. asta da comfort psihic.
oricum, un mincioc gen umbrela pliabila n-ar fi rau, nu? tineam eu minte un review:
http://www.tackletour.com/reviewspronet.html
Primul lucru cand am ajuns pe malul apei unde voi pescui e sa scot minciogul sa fie gata in caz de...
Minciogul meu e unul destul de mare (nu ca al crapistilor,dar destul de incapator)si cu coada telescopica de 3m.(de fibra de sticla si ultimul tronson mai gros din grafit .E facut de mine cu ajutorul romanului Mircea Dascalescu din Ohio,pe care l-am cunoscut la MONDIALELE DE STATIONAR DIN UNGARIA 1991,el fiind componentul echipei U.S.A.
Norocul meu e ca eu pescuiesc mai mult timp intr-un loc,deplasandu-ma mai rar cand nu dau de peste(pescuiesc de pe mal).Chiar si pestii rapitori ceva mai mici (white bass ) ii scot cu minciogul deoarece pescuiesc cu fir subtire si mai ales pescuind cu jig-uri mici nu stii cum e agatat pestele,poate agatat doar superficial si daca fortezi un pic pestele sau daca se zbate carligul taie pielita in care e agatat.In felul acesta ratez mai putin pesti,iar lungimea minciogului ajuta ca pestele sa nu se zbata asa tare cand e f. aproape de mal, simtindu-se mai in siguranta la 3m. de mal,probabil nerealizand ce se intampla.
Cat despre minciogul rabatabil prezentat pe site-ul "tackletour.com" nu e nimic nou ,eventual e nou pt. americani,acest tip de minciog se gasea cu vreo 20 de ani in urma de vanzare in Romania,fiind facut din aluminiu de catre cehi .Foarte bun si practic,pliat incapea intr-un rucsac,doar din punctul meu de vedere coada prea scurta.
Chiar daca minciogul nu e asa mare,dar e destul de adanc ,daca stii cum sa procedezi poti scoate si pesti mai mari ce normal nu incap in minciog,totul e sa faci in asa fel incat sa intre in mincioc capul pestelui.Daca incerci sa-l bagi de la coada nu vei reusii si pestele va avea sanse mai mari de a scapa.
Jean Scurtu