Micsorare talon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

amon
utilizator constant
utilizator constant

Micsorare talon

Mesaj de amon » 05 Feb 2012, 18:58

Salutari la toata lumea.
As avea si eu nevoie de un sfat.Am achizitionat de curand un bat pt spinning Shimano Catana Spinning BX 270 ML care imi vine perfect pe mana dar care are totusi un inconvenient:talonul este prea lung si ma deranjeaza in lansari deoarece tot il agat in geaca,rucsac,etc.
M-am gandit sa il scurtez dar nu ma prea pricep si asa apela la profesionisti,la sfatul altor persoane care poate au mai facut chestia asta.As incerca chiar eu sa il tai dar imi este teama ca poate stric ceva si ma aleg si fara bat,
Sau stie cineva de pe acest forum vreo persoana din Caras Severin care se ocupa cu personalizare de lansete sau ceva de genul?
Va multumesc!

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 05 Feb 2012, 19:01

la resita e un tip care repara.undeva in partea de sus a orasului.parca are si magazin de pescuit,incearca,
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Feb 2012, 19:36

Prima oara cumpara un fighting butt de fly...sau in ultima instanta un cauciuc ce se pune la bastoanele de mosnegi cu diametru interior apropiat de blanc, linga miner masori..
Apoi tai la dimensiunea dorita ...decojesti pluta de pe blanc pina intra complet chestia care ai cumparat-o.aranjezi marginile plutei frumos sa fie contact peste tot, apoi lipesti cu epoxi acolo.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 05 Feb 2012, 20:58

sau un dop fuji tras peste pluta dupa ce a taiat-o si arata si bine.
Urasc atarnatorii!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 05 Feb 2012, 22:28

Eu am customizat un bat prin taiere cu bomfaier-ul, am lipit capatul de dop de pluta, am smirgheluit si gata. Si ghici ce?! Prind la fel de prost cu el. Nu ca as rata din cauza contactului imperfect dintre aratator si blank sau din cauza ca batul nu raspunde la ciupitura prea putin puternica.... Ci din simplul motiva ca nu e peste.... Ce a atacat, s-a prajit! Glumesc, desigur, sunt adeptul c&r dar la o catana nu mi-as face probleme ca o stric...
PS: batul customizat e un shimano hyperloop de 80 ron asa ca...
RX6 & Daiwa SS owner!

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 06 Feb 2012, 14:05

Multumesc pt sfaturi dar unde gasesc sa cumpar CHESTIILE acelea despre care vorbiti?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Feb 2012, 14:26

amon scrie:Multumesc pt sfaturi dar unde gasesc sa cumpar CHESTIILE acelea despre care vorbiti?
vezi prin magazine si cumpara orice chestie care sa poata fi montata in capatul taiat al lansetei, variante sunt o gramda ... iei capatul de la partea din maner, proaspat taiata, o adaptezi putin la ceea ce ti-a ramas si lipesti frumos cu vreun lipici mai tapan si ai rezolvat problema ... iei un tub de attack si dupa ce ai finisat cat de cat OK partile care se unesc torni acolo cateva picaturi si nu ti se va desface ... eu asa am rezolvat la un anumit bat si acum nici nu iti poti da seama ca manerul a avut vreo problema ...

pentru un catana nu are rost sa trimiti cuiva prin posta sa faca operatiunea asta pentru ca probabil intreaga "aventura" te va costa aproximativ 50% din lanseta ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Feb 2012, 16:12

amon scrie:Multumesc pt sfaturi dar unde gasesc sa cumpar CHESTIILE acelea despre care vorbiti?
daca nu ai 2 miini pe stinga refolosesti ceea ce ai acum pe bat . bag seama din foto ca e tot pluta . o fierbi in in apa si o scoti de pe bucata taiata , o pui pe calorifer la uscat si dupa aceea o lipesti cu rasina epoxidica (ex . bizon ) putin finisaj cu smirghel daca este cazul . faci foto si vedem si noi ce a iesit :lol:

spor la treaba
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Feb 2012, 16:24

ceea ce nu ti-a zis nimeni (sau cel putin eu n-am observat) este ca daca tai din coada trebuie sa si adaugi greutate ca sa reechilibrezi batul. :wink: asa ca dupa ce ai taiat trebuie mai intai sa vezi ce lest ai nevoie pentru echilibrare (cantitate), sa-l torni in forma cilindrica la dimensiunea diametrului interior al blancului, sa-l fixezi in blanc cu epoxi si abia apoi sa pui capacul.
nu stiu cat costa Catana dar decat sa platesti un mester sa ti-l modifice , mai bine-l dai si cauti un bat mai potrivit :roll:
daca-i ieftin batu, in cel mai bun caz ti-l faci singur. :wink:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Feb 2012, 16:36

ai nenorocit omul :lol: acum sa vezi discutii despre cum se echilibreaza :lol: si cit de important este sa fie echilibrat in functie de pozitia miini , mulineta , pestele tinta , pozitia stelei polare si altele
:lol: :lol: :lol:

ca sa echilibrezi batul ala corect tre sa bagi greutate in el,, de nu se merita" iar daca vrea sa taie doar 2/3 cm (nu sa precizat cit se taie ) poate fi lasat si fara echilibrare
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Scrie răspuns