Micsorare talon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

florin.b
senior
senior

Mesaj de florin.b » 07 Feb 2012, 10:28

eu cred ca se exagereaza cu echilibrarea, totusi, vorbim de o shimano catana, pe care ai noroc daca o nimeresti dreapta.

eu zic sa tai pana unde ai nevoie, dar nu cu bomfaierul, risti sa spargi blankul, cu un flex cu panza subtire sau ceva cu turatie mare si fara sa te grabesti.
iar ca butt cap, cumperi o sticla de vin spumant cu dop de pluta, o bei, tai o felie din dop, sa zicem 1 cm, dai o gaura de 1/2 cm adancime, cureti blankul de pluta manerului tot cam atat, atasezi dopul de sticla de vin cu niste epoxi si smirgheluiesi imbirarea ca sa nu arate urat.

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 07 Feb 2012, 16:28

Ok baieti.Multumesc la toti cei care ati avut timp si pt mine cu sfaturi,idei si pareri.Vreau sa va spun ca sunt binevenit toate din partea tuturor.Dar din cate am vazut majoritatea ma sfatuiti sa cumpar alt bat si cred k asa o sa si fac cu toate ca personal sunt incantat de bat si de veleitatile lui.O sa vad ce o sa fac pana la urma desi totusi o sa experimentez ceva cu el sa vad ce o sa iasa pana la urma.
Oricum multumesc inca o data si va doresc fire intinse la toata lumea!

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 07 Feb 2012, 16:53

parerea mea e sa iti faci damblaua si sa tai tu din cotor atit cit trebuie mai ales ca iti place batul . trebuie sa te gindesti ca daca il vinzi nu iei mare lucru pe el (poate 100 lei poate nu ), deci nu e mare pierdere . taie-l incearca sa il echilibrezi (gasesti sfaturi pe forum sau daca nu iti dam noi sfaturi despre ce trebuie facut ) fa treaba cit mai bine si mai simplu . cit despre grija la transport uni nu isi fac probleme la bete de 2,13 cm din 1 bucata .
cladeste bazele carierei de spinner pe batul asta iar cind vei sti mai mult si deja te-ai lovit de mai multe probleme treci la alt nivel de echipare . in sportul asta investitiile sunt vaste si permanente . investeste cu cap si incearca sa acumulezi cit mai multa experienta . trofee capitale se pot scoate si cu un bat ieftin nu musai cu joarde de sute de dolari trebuie insa indeminare si experienta

Fir intins !
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Feb 2012, 17:13

Ohh da Grey,peste se poate prinde f.bine si cu bete ieftine.Amon,am avut si eu Catana,o lanseta care mi-a adus multe satisfactii.Cat despre treaba cu transportul,daca tai din el.... :lol: :lol: spune-le ca tai si din varf tot atat cat tai si din cotor,asta ca sa stea baietii linistiti. :lol: Am un amic care ca si mine a avut o Sakura.Pentru el manerul prea lung,pentru mine era bun asa.El a ales sa-l scurteze cativa cm,exact cum vrei tu.Stii ce s-a intamplat?A prins la fel de bine ca si inainte si zau daca avea vreun disconfort din cauza neechilibrarii batzului.Un exemplu?Pai vreo 9 avati intre 2,5-5kg prinsi si eliberati in decurs de vreo doo ore intr-o dimineata de toamna. :wink: Si mai cunosc inca vreo cativa care au facut manevra asta cu lansetele lor fara sa-i doara capul si sa complice prea mult pescuitul :lol: Deci..nu renunta la Catana aia,masoara,taie,lipeste si iesi pe apa.Fir intins. :wink:

Scrie răspuns