Micsorare talon

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Feb 2012, 16:58

grey-wolf scrie:ai nenorocit omul :lol: acum sa vezi discutii despre cum se echilibreaza :lol: si cit de important este sa fie echilibrat in functie de pozitia miini , mulineta , pestele tinta , pozitia stelei polare si altele
:lol: :lol: :lol:

ca sa echilibrezi batul ala corect tre sa bagi greutate in el,, de nu se merita" iar daca vrea sa taie doar 2/3 cm (nu sa precizat cit se taie ) poate fi lasat si fara echilibrare
sti la fel de bine ca si mine ca, daca lasa batul dezechilibrat dupa taiere pescuitul, va fi mai chinuitor cu el taiat decat atunci cand se agata coada de haine.
de acord cu partea asta :
ca sa echilibrezi batul ala corect tre sa bagi greutate in el,, de nu se merita"
pe de alta parte poate insa sa faca altceva:
taie , nu pune nimic pe coada decat niste banda adeziva de harie contra murdariei, face 5-6 partide cu batu asa , si decide dupa daca baga sau nu greutate pe coada si la urma pune dopu'
ps. despre echilibrat s-a mai discutat pe forum de cateva ori => un search e suficient pentru lamuriri :wink:
eu totusi recomand vanzarea si achizitionarea altui bat decat taierea.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Feb 2012, 19:28

@amon...
ti l-as face eu dar e treaba un pic complicata cu transportul... e in jur de 30lei dus-intors... manopera e din partea casei :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Feb 2012, 19:37

Amon,taie-l frate,pune-i dop-ul ala de care zic baietii si dute linistit la pescuit.Si daca totusi te incurca treaba aia cu echilibratul, te rogi de un strungar sa-ti faca un dop pe masura din bronz sau aluminiu.Eu unul asa a-si face.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Feb 2012, 19:58

Dopul nu ar streica sa-l faci din plumb... (torni intr-un cornet in nisip.. etc)
si ai grija cu ce tai: o pila diamantata subtire... taie laser ;) si nu face aschii
spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Feb 2012, 20:59

Cat sa cantareasca oare bucatica aia de cotor? un nimic zic eu, taie boata, pune mulinelu pe ea si sa vezi ca n-are nici pe naiba sau cauti un dop de cauciuc (fuji am zis eu) care are bombeu la capat si e greut astfel ca echilibreaza batul.
Urasc atarnatorii!

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 06 Feb 2012, 21:35

Taie lanseta atat cat crezi (vreo 4-5 cm, cred), taie cu bonfaierul daca nu ai altceva, incearca sa folosesti ca dop ceea ce este acu pe bat iar cu echilibratul nu-ti fa probleme pentru ca nici de nou nu este bine echilibrat.Lipeste cu Locktite sau altceva deoarece un epoxi de calitate face cat jumate de bat.

P.S. - trebuie sa ai grija sa tai doar ce trece de cot... parerea mea.Se merita sa experimentezi pe un Catana.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Feb 2012, 22:24

Dupa ce-l tai vei avea o grija in plus la transport din cauza segmentelor inegale
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Feb 2012, 22:47

stefanflorin scrie:Cat sa cantareasca oare bucatica aia de cotor? un nimic zic eu, taie boata, pune mulinelu pe ea si sa vezi ca n-are nici pe naiba sau cauti un dop de cauciuc (fuji am zis eu) care are bombeu la capat si e greut astfel ca echilibreaza batul.
nu-i vorba doar de greutatea acelei bucati de cotor ci si de lungimea pe care apasa acea greutate. :wink:
daca privesti un bat ca o parghie cu punctul de echilibru in punctul de priza(de regula piciorul mulinetei) conditia de echilibru e ca greutatea de pe cotor inmultita cu lungimea cotorului (forta ori bratul fortei )sa fie egala cu greutatea partii dinspre varf inmultita cu lungimea acesteia(forta ori bratul fortei).
daca avem batul
A--------B----------------------C
unde B e punct de sprijin formula e cam asa

Fa x AB=Fb x BC

Raportul dintre AB si Fa fiind unul invers-proportional o sa vezi ca , cu cat scade valoarea AB trebuie sa creasca valoarea lui Fa pentru ca egalitatea de sus sa se mentina. Fa fiind forta care apasa in A adica greutatea cotorului (mai exact greutatea segmentului AB) iar Fb forta care apasa in B = greutatea tronsonului de varf BC.

pe scurt , daca taie 5 cm si aia cantaresc 5 grame , s-ar putea sa-i trebuiasca o greutate de 25 de grame pentru a reface echilibrul lansetei.:shock:

cam asta-i treaba cu echilibrul.

:twisted: 8)
Tavi scrie:Dupa ce-l tai vei avea o grija in plus la transport din cauza segmentelor inegale
corect si de luat in calcul :wink:

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 06 Feb 2012, 22:52

... frumos explicat!

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Feb 2012, 23:09

grey-wolf scrie: .... acum sa vezi discutii despre cum se echilibreaza :lol: si cit de important este sa fie echilibrat in functie de pozitia miini , mulineta , pestele tinta , pozitia stelei polare si altele
:lol: :lol: :lol:
IO ti-am zis ca-i popa da tu Batman Batman !!! :lol: :lol: :lol:

de azi inainte dau la toti incepatorii sfatul sa faca direct bete custom si numai cu componente de top . daca nu prind sau nu le place pescuitul cumparam noi betele la 25 % din bani initiali :headbash:

Hai ca m-am scos :lol:

PS suntem o tara de supradotati vad eu , toata lumea vrea sa si-o micsoreze nimeni sa si-o mareasca :lol: :lol: :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Scrie răspuns