Marime mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Marime mulineta
Ce marime de mulineta(daiwa 2500 sau 2000) recomandati pentru pescuitul cu fir textil.(Ma refer la diametrul tamburului.)Pentru ca firul sa se aseze mai bine si sa plece mai usor e de preferat un tambur cu diametru mai mic (daiwa 2000) sau unul cu tamburul mai mare(daiwa 2500)?
Multumesc,
Multumesc,
-
- veteran
Re: Marime mulineta
Nu cred ca marimea mulinetei are treaba cu firul textil.Pt ce aplicatii doresti aceasta mulineta?Pike scrie:Ce marime de mulineta(daiwa 2500 sau 2000) recomandati pentru pescuitul cu fir textil.(Ma refer la diametrul tamburului.)Pentru ca firul sa se aseze mai bine si sa plece mai usor e de preferat un tambur cu diametru mai mic (daiwa 2000) sau unul cu tamburul mai mare(daiwa 2500)?
Multumesc,
Tendinta la mulinetele marime mica pt fir textil acum e sa aiba tambur de diametru mare si grosimea totala a straturilor de fir depus sa fie mica. Ca urmare inaltimea tamburului e ceva mai mare. Idea e ca firul textil la solicitare sa nu se ingroape in straturile anterioare, care ar duce la frinare deosebita la aruncare.
Expert in a invata rima sa inoate.
Marime mulineta
Ma intereseaza pentru jiging la salau si chiar pentru pescuit cu lingura la stiuca.
dr pike,
pentru jiggimg la salau pe balta e suficient un 2000 , daca dai cu textil de 8 lb , desi cel mai indicat e un mono de 0,2 .
daca vrei pt stiuca sau pescuit la salau in curent , 2500 e e neaparat necesar , si ca grosime de tambur si ca fiabilitate a angrenajelor interne .
aici vorbesti de 10- 15 lb .
pentru jiggimg la salau pe balta e suficient un 2000 , daca dai cu textil de 8 lb , desi cel mai indicat e un mono de 0,2 .
daca vrei pt stiuca sau pescuit la salau in curent , 2500 e e neaparat necesar , si ca grosime de tambur si ca fiabilitate a angrenajelor interne .
aici vorbesti de 10- 15 lb .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Am impresia ca Daiwa 2000 si 2500 sint identice in afara de tambur. Deci ideea ca 2500 e mai rezistenta ca mecanism cade: mecanismele sint aceleasi, pina si carcasele de multe ori. Metoda e practicata de multi fabricanti.
Inca o data: e numai parerea mea. Nu am verificat in realitate si exact la Daiwa. Am vazut in schimb la alte marci chestia asta.
Inca o data: e numai parerea mea. Nu am verificat in realitate si exact la Daiwa. Am vazut in schimb la alte marci chestia asta.
Expert in a invata rima sa inoate.
-
- veteran