Marime mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
[quote="Cam te miri"][quote="SF"][quote="Cam te miri"]
Dar cred ca va incordati degeaba pe puterea mulinetei care dupa parerea mea nu prea contenza asa mult[/quote]
Cind vad din astea normal ca ma mir . Cum adica puterea mulintei nu conteaza asa mult !?
Fir Intins!!![/quote]
iar in cazul asta chiar si o mulineta ultra light este [b]indeajuns[/b] de puternica [/quote]
Bibliotecarule , nu confunda marimea cu puterea .
Mai , voi nu bagati de seama ca pe aici lumea da cu bat de 8-12 lbs line weight , fir de 6lbs si dracu sti ce mulineta .
Sau cu fir de 10 kile pe un mosor de 2 bani ( fara urma de jicnire sau ironie ) , sau fir de 5 lbs pe o mulineta care suporta cel putin dublu si dupa aia se minuneaza ce mult si ce frumos invirte .
Echilibrarea cred eu ca se face dupa putere , nu dupa ureche , dupa greutatea mulinetei sau stiu eu ce .
Fir Intins!!!
Dar cred ca va incordati degeaba pe puterea mulinetei care dupa parerea mea nu prea contenza asa mult[/quote]
Cind vad din astea normal ca ma mir . Cum adica puterea mulintei nu conteaza asa mult !?
Fir Intins!!![/quote]
iar in cazul asta chiar si o mulineta ultra light este [b]indeajuns[/b] de puternica [/quote]
Mai , voi nu bagati de seama ca pe aici lumea da cu bat de 8-12 lbs line weight , fir de 6lbs si dracu sti ce mulineta .
Sau cu fir de 10 kile pe un mosor de 2 bani ( fara urma de jicnire sau ironie ) , sau fir de 5 lbs pe o mulineta care suporta cel putin dublu si dupa aia se minuneaza ce mult si ce frumos invirte .
Echilibrarea cred eu ca se face dupa putere , nu dupa ureche , dupa greutatea mulinetei sau stiu eu ce .
Fir Intins!!!
SF scrie:
Fir Intins!!!
StintizificoFantasticule.... parca la inceput te mira remarca mea in ce priveste puterea mulinetei… ( chestie despre care lumea discuta inainte de a participa eu la subiect chiar daca initial subiectul se pare ca a fost despre marimea mulinetei )SF scrie:
Fir Intins!!!
Iar acu ai sarit din nou la marime …. cum este ? despre ce vorbesti acu … marime sau putere ? hotarestete !
De unde ai dedus tu ca confund eu marimea mulinetei cu puterea ei... ? Ti-a spus tie cineva ?
Oricum nu vad de ce trebuie sa te infoi in felul asta si sa le iei pe toate chiar in serios cind pe forumul asta regulamentul impune sa discutam subiectele la nivel de idee.
Si sa revin la puterea mulinetei... dupa cum spui si tu... si pe mine ma mira faptul ca multa lume pescuieste fin folosind fire subtiri de 0,18 sau 0,20mm si simt nevoia sa aibe o mulineta supra dimensionata cind ar face treaba chiar mai buna folosind o mulineta ultra light cu mult mai potrivita pt grosimea firelor mentionate si care este dupa parerea mea indeajuns de puternica ca oricum in mod normal in timpul drilului vei recupera firul moale in nici un caz nu vei aduce fortat pestele din puterea mulinetei ( asta asa ... ca sa nu intelegi gresit mesajul in care vorbeam de pompat pestele m-am referit in conditii extreme la care m-a dus gindul in momentul respectiv ca ai fi avut tu nevoie de putere mare din moment ce te-a mirat in asa masura remarca mea... situatii in care nu ai cum sa mergi dupa el si a ramas undeva departe pe riu la vale lesinat de obosit... si nu ai avut cum sa te duci dupa el... etc … ceva de genul asta )
Oricum fiecare are dreptul la o parere si fiecare le stie pe ale lui... asa ca nu cred ca are rost sa mai discut la subiectul asta ca sa nu il plictisesc pe dl avocat care are nevoie de putere ca sa mulineze....

[quote="Cam te miri"][quote="SF"]
De unde ai dedus tu ca confund eu marimea mulinetei cu puterea ei... ? Ti-a spus tie cineva ?
Poate ca nu inteleg eu bine
folosind o mulineta ultra light cu mult mai potrivita pt grosimea firelor mentionate si care este dupa parerea mea indeajuns de puternica ca oricum [/quote]
Mai , tu iarasi asociezi marimea cu puterea si dupa aia ma mai si intrebi . Tu crezi ca toate ultra-light-urile is la fel , crezi ca nu exista diferente intre ele . Intradevar , nu exista nici o diferenta intre un ultra-light de 12 euro si unu de 60 , ca doar is ultra-light amindoua .
Ii ca si cum ai cere un fir , ti se recomanda o grosime si cu asta basta . Un 0,20 ajunge pentru... Nu conteaza ca-i un ultra-copt din piata sau un fir de calitate , conteaza sa fie de 0,20 .
Fir Intins!!!
Poate ca nu inteleg eu bine
folosind o mulineta ultra light cu mult mai potrivita pt grosimea firelor mentionate si care este dupa parerea mea indeajuns de puternica ca oricum [/quote]
Mai , tu iarasi asociezi marimea cu puterea si dupa aia ma mai si intrebi . Tu crezi ca toate ultra-light-urile is la fel , crezi ca nu exista diferente intre ele . Intradevar , nu exista nici o diferenta intre un ultra-light de 12 euro si unu de 60 , ca doar is ultra-light amindoua .
Ii ca si cum ai cere un fir , ti se recomanda o grosime si cu asta basta . Un 0,20 ajunge pentru... Nu conteaza ca-i un ultra-copt din piata sau un fir de calitate , conteaza sa fie de 0,20 .
Fir Intins!!!
-
- senior