George1985 scrie:kingofbeasts scrie:Si Morethan-ul (ala vechi) maraie si simti la el acel "real engine" atat de bine... Ramane una dintre cele mai puternice mulinete de pe piata si cam atat.
Mulineta de forta, usoara, rezistenta...mi-e greu sa cred ca e nevoie de mai mult.
E ca si cand apreciezi un fir pt ca nu face zgomot pe inele

de la un punct incolo gasesti motive pentru care sa vrei mai mult chiar si daca ele sunt doar moft sau pitic pe cerebel

ca exemplu la mine in ograda e Twin Power-ul vopsit pe care am vrut sa-l inlocuiesc cu Vanquish. In final tot Vanquish-ul a cazut in dizgratie dupa ce, TP-ul l-a depasit la aspect (vorbim aici de gustul meu) si dupa ce , cu innoirea (corp nou) si vopsirea l-am scapat si de jocuri astfel ca Vanquish-ul a devenit "in plus" si pleaca (in locul lui urmand sa gasesc ceva mai mare pentru jigging la somn).
si fara a mai insista cu paranteze personale, da, personal apreciez orice imi ofera liniste absoluta de la fire care nu zumzaie pana la mulinete care nu maraie

e doar o chestiune de gusturi .

si nu pentru ca m-ar face mai eficient in pescuit ci pentru ca ma face sa pescuiesc cu mai multa placere.
ps. maraitul nu vine atat de la metal pe metal ci de la imbinarile fara tolerante (aica fara jocuri) de la nivelul dintilor angrenajului

ia orice mulineta pe angrenaj hipoid, baga-i o saiba intre capac si roata dintata principala si va incepe sa maraie pe masura ce dispare si jocul din bratul manivelei. Din pacate, la cele slab calitative, asta inseamna moartea mulinetei in scurt timp datorita uzurilor care apar in angrenaj in timp ce , cele cu angrenaj din materiale dure (bronz si alte aliaje) si corp robust vor avea o viata lunga.