"Marait" la mulinetele Daiwa...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

George1985
veteran
veteran

Re: "Marait" la mulinetele Daiwa...

Mesaj de George1985 » 21 Iul 2014, 10:18

kingofbeasts scrie:Si Morethan-ul (ala vechi) maraie si simti la el acel "real engine" atat de bine... Ramane una dintre cele mai puternice mulinete de pe piata si cam atat.
Mulineta de forta, usoara, rezistenta...mi-e greu sa cred ca e nevoie de mai mult. :respekt:
E ca si cand apreciezi un fir pt ca nu face zgomot pe inele :lol1:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Iul 2014, 10:41

George1985 scrie:
kingofbeasts scrie:Si Morethan-ul (ala vechi) maraie si simti la el acel "real engine" atat de bine... Ramane una dintre cele mai puternice mulinete de pe piata si cam atat.
Mulineta de forta, usoara, rezistenta...mi-e greu sa cred ca e nevoie de mai mult. :respekt:
E ca si cand apreciezi un fir pt ca nu face zgomot pe inele :lol1:
de la un punct incolo gasesti motive pentru care sa vrei mai mult chiar si daca ele sunt doar moft sau pitic pe cerebel :wink: :) ca exemplu la mine in ograda e Twin Power-ul vopsit pe care am vrut sa-l inlocuiesc cu Vanquish. In final tot Vanquish-ul a cazut in dizgratie dupa ce, TP-ul l-a depasit la aspect (vorbim aici de gustul meu) si dupa ce , cu innoirea (corp nou) si vopsirea l-am scapat si de jocuri astfel ca Vanquish-ul a devenit "in plus" si pleaca (in locul lui urmand sa gasesc ceva mai mare pentru jigging la somn).
si fara a mai insista cu paranteze personale, da, personal apreciez orice imi ofera liniste absoluta de la fire care nu zumzaie pana la mulinete care nu maraie :twisted: e doar o chestiune de gusturi . :roll: si nu pentru ca m-ar face mai eficient in pescuit ci pentru ca ma face sa pescuiesc cu mai multa placere. :wink:

ps. maraitul nu vine atat de la metal pe metal ci de la imbinarile fara tolerante (aica fara jocuri) de la nivelul dintilor angrenajului :wink: ia orice mulineta pe angrenaj hipoid, baga-i o saiba intre capac si roata dintata principala si va incepe sa maraie pe masura ce dispare si jocul din bratul manivelei. Din pacate, la cele slab calitative, asta inseamna moartea mulinetei in scurt timp datorita uzurilor care apar in angrenaj in timp ce , cele cu angrenaj din materiale dure (bronz si alte aliaje) si corp robust vor avea o viata lunga. :wink:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 21 Iul 2014, 11:01

pai daca voi aveti timp la pescuit sa ascultati mulinetele daca maraie sau nu..... ma indoiesc ca face vreo diferenta.... :lol:
tocmai am scos o laguna xt mai veche din cutie si am intors manivela de cateva ori.... :lol: daca stau cu urechea langa ea si e liniste... parca parca un "torcait" sau "marait"... da' serios acuma, la pescuit??? who cares???

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Iul 2014, 11:13

Adi G scrie: who cares???
"Those of us who are fishing in the moonless nights " asteptand dupa alea de zice lumea ca noaptea-s toate negre :P :wink:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 21 Iul 2014, 11:14

:lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 21 Iul 2014, 15:55

George1985 scrie:
geppetto scrie:Păi dacă e așa deranjant, pune-o pe microbuz către Constanța. Plătesc eu transportul. :lol1:
E in garantie, nu pun surubelnita pe ea. Nu e deranjant, doar ca am devenit pretentios de la o vreme :headbash:
Nici eu nu intenționam să pun şurubelnița pe ea pentru mârâitul normal al mulinetei. Ce încercam să zic era că dacă nu te poți înțelege cu ea, există cineva în Constanța care ştie să aprecieze un cadou. :lol1:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Iul 2014, 16:15

:lol1:

Un cadou SH

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Iul 2014, 17:45

Calul de dar ... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 21 Iul 2014, 21:39

Zamfi scrie:Calul de dar ... :lol:
App o Bradia ar merge :lol: n-o caut, promit :D
Sau un Infinity Q 3000 :twisted:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 24 Iul 2014, 21:47

Ziceati de astea ieftine ... Am avut cabelas prodigy A (capricorn A) care din 2007 pana in 2013 nu auavut nici un marait, doar fashait de la galet si cu o ungere usoara odata la 2 ani se invarteau mai fin decat unele noi. Doar ca erau cam grele, in rest si acum le regret.

Acuma am exceler, prodigy C, tierra si luvias - toate maraie desi nu au nici pe departe orele de functionare ale celor de mai sus.

Scrie răspuns