Manere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Uite care-i treaba , la batu asta o sa-i pice in scurt timp inelele . Ma gindesc ca la citi designeri is pe aici pe forum poate ma aleg cu ceva sfaturi .MihaiV scrie:nu crezi ca ar trebui sa muti primul inel mai aproape de maner, pentru a lucra mai mult din bat? :twisted:
Batu are 3,30 , 50-100 gr. H ,. Magaria , ii cam moale , de la 60 gr. in sus nu mai scot randament din el , 70 gr. arunc , da cu grija . In poza arunc cu un popper de 48 gr. , alea is voluminoase si opun probabil ceva rezistenta , am dat si mai mari da fara sa fortez .
Are 7 inele ,, cred ca se vede aproximativ pe unde is puse . Ce ar trebui sa fac ca sa nu-l mai simt asa moale in lanseu ? Deci aici ar trebui sa intervina cumva magia rodbuildingului si sa umble pe la inele , evident pareri , deci pe unde ar trebui puse ca sa nu se desele asa repede .
Pe recuperare ii bun , nu se indoaie , si poti face ce doresti cu naluca , deci din punctu asta de vedere nu-i bai .
Nu-i parabolic hehehe!!!
Fir Intins!!!
Onesti , blanku imi place cum lucreaza nalucile si implicit cum lucreaza pestii .onesti scrie:Lasa-i inelele acolo unde sunt si schimba-i doar blankul. A, si neaparat fara foregrip.SF scrie: Ce ar trebui sa fac ca sa nu-l mai simt asa moale in lanseu ? Fir Intins!!!
Tu chiar nu citesti care-s tendintzele?!
P.S. In poza 2 esti sigur ca popperul ala roz nu-i ancorat in stanca?
Tendintele , pe bune , nu m-am prins care is , prea ii praf peste tot hehehe!!!
Onesti , nu ma tin de chestii slabe !!!
Fir Intins!!!
-
- veteran
o posibilitate
SF,
am vazut ca lanseta are 6 inele +top si banuiesc ca sunt inele cu diametru mare si stiul cu daua picioare.
O solutie ar fi sa folosesti inele tip Concept cu inele de fly supradimensionate de marimea 10 care sunt si departate de blank comparabil cu cele de 6 si 7. Aici o sa castigi clar ceva putere deoarece 5 inele din astea sunt mai usoare decat 3 din alea standard cu doua picioare.
Distanta de al piciorul mulinetei la plecare eu o vad optim la 70-75 cm marimea plecarii depinde mult de marimea mulinetei si de grosimea firului folosit.Inele Fuj Alconite de marime mai mare 30mm nu am vazut pe site-urile obisnuite dar cred ca exista si mult mai mari.
Practic cu inele Concept (fly+Y)poti sa pui 9-10 inele supradimensionate fata de ce se gaseste standard ca seturi. Va trebui sa le cumperi separat sau un set si completari.
Fly 10-10-10-10 /Y 10-12-16-20-35 -astea pentru fire mono grose
pentru fire multifilament
Fly BLAG 8-8-8-10-10 / Y-10 -12-16-20-30
si cu ce fire pescuiesti ca diametre de asta nu ai vorbit.
am vazut ca lanseta are 6 inele +top si banuiesc ca sunt inele cu diametru mare si stiul cu daua picioare.
O solutie ar fi sa folosesti inele tip Concept cu inele de fly supradimensionate de marimea 10 care sunt si departate de blank comparabil cu cele de 6 si 7. Aici o sa castigi clar ceva putere deoarece 5 inele din astea sunt mai usoare decat 3 din alea standard cu doua picioare.
Distanta de al piciorul mulinetei la plecare eu o vad optim la 70-75 cm marimea plecarii depinde mult de marimea mulinetei si de grosimea firului folosit.Inele Fuj Alconite de marime mai mare 30mm nu am vazut pe site-urile obisnuite dar cred ca exista si mult mai mari.
Practic cu inele Concept (fly+Y)poti sa pui 9-10 inele supradimensionate fata de ce se gaseste standard ca seturi. Va trebui sa le cumperi separat sau un set si completari.
Fly 10-10-10-10 /Y 10-12-16-20-35 -astea pentru fire mono grose
pentru fire multifilament
Fly BLAG 8-8-8-10-10 / Y-10 -12-16-20-30
si cu ce fire pescuiesti ca diametre de asta nu ai vorbit.
-
- veteran
Fly Baracuda
Baracuda,
e o lanseta de fly data de clasa 6/7 din 3 bucati de fel care nu costa decat 70-80 RON.
Supriza ca e o lanseta foarte buna comparabil si la ce poate cu lansete de 200-300$.
e o lanseta de fly data de clasa 6/7 din 3 bucati de fel care nu costa decat 70-80 RON.
Supriza ca e o lanseta foarte buna comparabil si la ce poate cu lansete de 200-300$.
Cristi , cu lanseta aia arunc poppere in mod normal , si mai rar jiguri-linguri metalice compacte daca ii pestele departe , greutati de max. 70 gr.
Daca dai cu fir subtire tre sa ai un shock leader , asta inseamna citeva spire pe tambur , deci nodu trece prin inele . Alt aspect , apa sarata , mai devreme sau mai tirziu face praf orice inel .
Am nevoie de inele solide , bine ancorate si cu doua picioare . Am gasit niste Fuji , habar nu am ce model , am vazut pe alte bete si rezista .
Mulinetele folosite Daiwa 4500 sau Shimano 6000 .
Ma gindeam daca prin amplasarea inelelor as putea obtine un pic de power , strict pentru cast , sau eventual sa-l scurtez un pic din virf !?
Fir Intins!!!
Daca dai cu fir subtire tre sa ai un shock leader , asta inseamna citeva spire pe tambur , deci nodu trece prin inele . Alt aspect , apa sarata , mai devreme sau mai tirziu face praf orice inel .
Am nevoie de inele solide , bine ancorate si cu doua picioare . Am gasit niste Fuji , habar nu am ce model , am vazut pe alte bete si rezista .
Mulinetele folosite Daiwa 4500 sau Shimano 6000 .
Ma gindeam daca prin amplasarea inelelor as putea obtine un pic de power , strict pentru cast , sau eventual sa-l scurtez un pic din virf !?
Fir Intins!!!
-
- veteran
saltwater Rod
In nici un caz sa tai din varf ,nu e nevoie, diferenta de 3 inele in plus o vor intarii clar deoarece va face arce mai mici intre inele ,si inele vor si mai usoare, doau motive ca lanseta sa fie mai puternica decat e in prezent
Nu ai mentionat cu ce grosime de fire pescuiesti. e important ca sa sti care e dimensiunea inelului de plecare si cele mai mici inele de pe varf.
Daca pui inele pe splin mai castigi si de acolo ceva forta. Parca vad ca torsiune de la efortul mare de lansare le-a slabit.
Nu ai mentionat cu ce grosime de fire pescuiesti. e important ca sa sti care e dimensiunea inelului de plecare si cele mai mici inele de pe varf.
Daca pui inele pe splin mai castigi si de acolo ceva forta. Parca vad ca torsiune de la efortul mare de lansare le-a slabit.