Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete

Mesaj de crapmaniacul » 28 Feb 2016, 19:46

Am omis un lucru in privinta vaselinei de mai sus, este 11 Ron flaconul de 70 ml, tva inclus ...

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 28 Feb 2016, 22:29

crapmaniacul scrie:Am omis un lucru in privinta vaselinei de mai sus, este 11 Ron flaconul de 70 ml, tva inclus ...

Unde ai gasit vaselina asta?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 28 Feb 2016, 22:41

octavio79 scrie:
crapmaniacul scrie:Am omis un lucru in privinta vaselinei de mai sus, este 11 Ron flaconul de 70 ml, tva inclus ...
Unde ai gasit vaselina asta?

Ai MP.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 29 Feb 2016, 10:49

De 11 lei o sa te si tina am facut si eu un experiment de genu sa testez o vaselina care nu era special fabricata pe mulinete pe sistemu merge si asta si de atunci m-am lecuit,o mulineta gripata total.
Sunt curios Edy greseaza mulinetele cu vaselina de genu cand le trimitem la servisat eu cred ca nu.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 29 Feb 2016, 12:27

RYOBI scrie:
De 11 lei o sa te si tina am facut si eu un experiment de genu sa testez o vaselina care nu era special fabricata pe mulinete pe sistemu merge si asta si de atunci m-am lecuit,o mulineta gripata total.
Sunt curios Edy greseaza mulinetele cu vaselina de genu cand le trimitem la servisat eu cred ca nu.
Vaselina nu este mai mult decat un derivat petrolier care daca primeste cativa aditivi isi pastreaza si isi imbunatateste proprietatile de lubrefiere intr-o plaja de temperaturi mai mare sau mai mica.
Ideea e ca la frig sa nu-si creasca gradul de vascozitate si sa scada practic lubrefierea, iar la cald sa nu curga, e simplu.

Nu cred ca o vaselina made in japan face cu mult mai mult decat face o vaselina de acest gen, insa discutia nu are sens.

Daca respecti cateva reguli de bun simt nu o sa ai treaba cu griparea mecanismlui din cauza de vaselina:
- nu pui mai multa vaselina decat trebuie, pe principiul ca mai mult inseamna mai bine
- nu pui vaselina pe rulmenti sau la galet, acolo trebuie ulei mineral
- o data la 2-3 ani (sau cand simti ca e cazul) mai inspectezi mecanismul si evaluezi daca este necesara o curatare cu solventi a pieselor metalice si o noua gresare
- nici o vaselina nu-si pastreaza proprietatile nealterate mai mult de 3-4 ani in conditii de schimbari de temperatura gen vara-iarna.
Fiecare este liber sa foloseasca absolut orice doreste, eu am dat numai un exemplu cu ceea ce am gasit eu si ceea ce voi folosi.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 29 Feb 2016, 15:21

Categoric fiecare e liber sa foloseasca ce vrea dar pastrand proportiile mi se pare aiurea sa ti cumperi porsche carrera si sa faci schimburile de ulei cu un ulei slab.Presupun ca mulinetele tale sunt din clasa de top eu zic ca merita un lubrefiant de calitate.Eu personal acord o atentie deosebita vaselinei iar 70ml cat are tubul ala o sa ti ajunga si daca vrei sa faci service la mulinete pt alti.
Diversitatea lubrefieantilor e prea vasta ca sa ma bag la experiemnte dupa ce am rasfoit online cateva caracteristici a lor.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 29 Feb 2016, 16:07

Tocmai pe considerente de-astea fac bani ambalatorii (era sa zic producatori) de unsori minune :)
Daca a dat omu' 20j de milioane pe mulineta, mai dai inca 1 pe unsoare, 5 pe un tambur de rezerva si tot asa. Argumente pur emotionale.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 29 Feb 2016, 17:38

adrianc scrie:Tocmai pe considerente de-astea fac bani ambalatorii (era sa zic producatori) de unsori minune :)
Daca a dat omu' 20j de milioane pe mulineta, mai dai inca 1 pe unsoare, 5 pe un tambur de rezerva si tot asa. Argumente pur emotionale.
Pe principiul unde s-a dus mia dispare repede si suta si e firesc sa dispara, nu ? .... cel putin discutabil ....
Cu certitudine ca fiecare avem nevoie de siguranta si incredere cand aruncam 3-4-500 dolari pe o morisca cu staif. Manati din spate de marketing si ego, deseori avem tendinta sa exageram daca bugetul ne permite. De aceea exista sampanie de 15,000 dolari sticla, pantofi de 4,000 dolari perechea, camasi de 5,000 dolari bucata ... etc etc.

Baietii destepti de la Shimano si de la Daiwa dar nu numai ei sunt premianti in a specula diverse modele si tipare de cumparare si au inteles demult ca orice e made in japan se vinde cu 25% in plus fata de o marfa similara si isi folosesc din plin acest atu.

Si usor usor ne lasam dusi de val si intram in jocul lor si luam discuri de carbon manufacturate la 60 dolari, un fir textil la 70 de dolari, o vaselina la 30 dolari, o husa de protectie de 80 de dolari , un unguent ptr firul textil de 25 de dolari , un ulei ptr galet de 35 de dolari, si atentie nu vorbesc de lucruri custom si de serie mica ...
Si cei care sunt multumiti sa cumpere sunt liberi sa o faca, in final satisfactia fiecaruia primeaza si conteaza, totul e foarte subiectiv. Din lucrurile enumerate deja, uneori se merita din plin sa platesti mai mult , dar nu chiar peste tot asa de-a valma, m-as feri de generalizari si uniformizari.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 01 Mar 2016, 02:23

http://www.skf.com/group/products/lubri ... index.html
http://www.skf.com/ro/products/lubricat ... index.html
Al doilea link e site pentru Romania..
Dupa vreo 7-8 ani se apropie de golire un tub de vaselina SKF , excelenta unsoare, am uns mulinete, balamale si mai stie naiba ce, cu doar 200 ml parca.. LGMT 2 General Purpose, nimic fancy

http://www.timken.com/en-us/products/lu ... fault.aspx
Timken iarasi are o gama larga de unsori si una din cele doua companii trebuie sa fie prezenta in fiecare oras mare din Romania, de regula in magazinele serioase de rulmenti si curele de distributie...De la Timken am Pillow block dar o folosesc numai sa ung jantele si prezoanele la masina, ca altfel nu mai dau jos rotile primavara...In schimb cea sintetica cu capac mov e tot ce isi doreste o mulineta iubita plus viscozitate mai joasa 1,5 .
Alaturi de altele sint companiile cele mai cunoscute din lume, pur si simplu nu isi pot permite sa arunce la vinzare ceva de calitate indoielnica,mai ales ca isi bat gura cu importanta lubrifierii intr-una . Tin minte ca nu m-am speriat nici de preturi la astea doua pe cind la Kluber am pus marfa rapid inapoi pe raft. :lol: :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Mar 2016, 07:38

Am incercat cateva feluri de vaselina pina am ajuns la un produs denumit Scandex Reel X soft si medium.Este destul de scumpa raportat la cantitate,insa se simte diferenta in rulajul mulinetei si cum sta pe angrenaje.Am folosit din cea soft pina acum si pot sa zic ca sunt incantat de ea..nu am mai vazut asa consistenta...fluida la nici o vaselina..Pentru uz propriu o cutiuta din aia , cred ca tine 10 ani pt. 3-4 mulinete si costa undeva la 7-8 euro..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns