Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
deci, in benzina (exceptie plastic) timp de 20 de min nui asa bun fata de asta cu detergentu?[/quote]
e foarte buna idea , eu am incercat si cu acetona (chestiile alea de femei) si cu diluant universal (care oricum il foloseam sa degresez si sa curat suprafetele inainte de vopsire). Numai dupa aia sa le stergi bine si eventual sa le tii in apa (la rulmenti mai ales).
e foarte buna idea , eu am incercat si cu acetona (chestiile alea de femei) si cu diluant universal (care oricum il foloseam sa degresez si sa curat suprafetele inainte de vopsire). Numai dupa aia sa le stergi bine si eventual sa le tii in apa (la rulmenti mai ales).
the angler is catching xxx, not by the lure
jedi,Jedi scrie:Orice vaselina MP(multi purposse)indeplineste la superlativ cerintele dintr-o mulineta.Toate magazinele de piese auto au o gama larga de vaseline,din care se poate alege(de catre cei foarte pretentiosi)o vaselina bazata pe uleiuri sintetice,.Cit despre vaselina Cormoran,Shimano,Hot Sauce nu-i altceva decit o anumita vaselina ambalata sub egida proprie,.Restul sint bla bla-uri de marketing.
imo,nu e chiar asa,nu orice vaselina si mai ales cea de masina nu e chiar indicata pt mulinete...e cu totul altfel compozitzia si vascozitatea ei,plus ca intr-o mulineta piesele au cu totul alta tolerantza(foarte mica)decat cele dintr-o masina....acum binenteles ca potzi unge si cu ea dar rezultatul difera,e alt smoothnes cu o vaselina de calitate destinata excluziv pt mulinete.
chestia e simtzi efectiv pe mulinetele mai scumpe,si care dupa cum spuneam sunt construite foarte exact,cu tolerantze extrem de mici.
Quantum Hot Saucem,chiar are proprietatzi de aderare la metal,cea ce o face extrem de eficienta.
Nu folositi benzina, pute ca dracu si mai rscati sa dati si foc la casa. Au in Cora Pantelimon petrol lampant, care curata la fel de bine si se aprinde mult mai greu. Si nici nu miroase asa nasol.
Ca vaselina eu foloseam in Germania de-aia pentru rulmentii de patine cu rotile, e foarte potrivita si acolo se gasea cam la toate complexele comerciale mari (rolele sunt foarte la moda acolo, si se gasesc accesorii/consumabile peste tot). Aici nu stiu unde se gasesc produse de-astea, eu mi-am adus stoc
.
Ca vaselina eu foloseam in Germania de-aia pentru rulmentii de patine cu rotile, e foarte potrivita si acolo se gasea cam la toate complexele comerciale mari (rolele sunt foarte la moda acolo, si se gasesc accesorii/consumabile peste tot). Aici nu stiu unde se gasesc produse de-astea, eu mi-am adus stoc

- georgel_spin
- utilizator constant
cred ca de-acu mi le ung cu ulei de peste 

Numa bine si fire intinse!!!-------------<*))))))><
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566
Re:
Salut. Care-I mag. ala german? Mersi.Cristi E scrie:ulei shimano nu am vazut pe nicaieri pe la noi,decat venit cu mulinetele,eventual intrebat la cei care aduc shimano la noi.Blue_Fox scrie:Da vaselina shimano de unde ai facut rost?Si daca sa zicem mi-se termina sticluta de ulei din pachet cu mulineta de unde as putea face rost si de ulei?Cristi E scrie:eu folosesc shimano oil(ce vine de obicei cu mulinetele),shimano grease si Quantum Hot Sauce Reel Grease(asta e pe cabelas).
vaselina am gasit intr-un magazin din germania.
TOT RESPECTUL !!!
Re: Re:
S-a inchis de-atunci, s-a daramat cladirea si pe locul ei s-a construit un mall... Nici Germania nu mai arata la fel...roly scrie:Salut. Care-I mag. ala german? Mersi.
Dupa noua ani si ceva de la discutia de-atunci...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
- utilizator nou
Re: Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete
Si eu recomand metabond.
Merge... ca uns
)

- veteran
Re: Lubrifianti :)) Vaselina si spray - ptr mulinete
Chiar ieri am gasit intr-un magazin cele trei tipuri de vaselina made in Poland de mai sus. Dupa ce le-am intors pe toate partile am ales-o pe cea din stanga, considerand ca si pastreza mai bine proprietatile intr-o plaja mai mare de temperaturi. Ca idee are culoare albastra.
Pentru galet o picatura de ulei mineral ptr mecanisme fine face minuni.

Pentru galet o picatura de ulei mineral ptr mecanisme fine face minuni.