linguri oxidate
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Am un motoras cu pisla pe el si le lustruiesc cu pasta(de lustruit) in special pe cele de cupru si alama.Daca o faci din timp, se mai pierde putin din luciu daca va e frica sa nu luceasca prea tare iar dupa prima folosire incep sa cocleasca(se mai estompeaza) asa ca puteti s-o luati de la inceput.Cele facute de mine se oxideaza mai RPD 

am notat si m-am gandit sa le las asa pe alea coclite ...oxidatevanatoruldepesti scrie:@ initiatorul topicului .
sa sti ca de multe ori cele oxidate ( coclite ) fac legea pe baltoaca .
Vezi Legio ce spune Calone? Ce ti-am spus, uneori astea paradite te ung pe suflet.
iar care inca au luciu (nicoleta?

am astfel acelasi model de lg cu 2 nuantze... sper sa am ocazia sa vad daca "fac legea pe baltoaca" si care dintre ele...
cand am initziat topicul tocmai venisem din delta unde lg sa oxidat "instant" (in timp ce pescuiam cu ea), odata cu oxidarea s-au oprit si atacurile... coincidentza?...
hgyh
coincidentza?... posibil , are perioade cand se apreste instantaneu... deci chiar este posibil si asta chiar de para absurd, sincer am observat ca seare destul de bine si la cele oxidate, deoarece gasisem unele facute rau prin niste setci de trecerea timpului, le-am pus ancore noi si mergeu bine...
In martie in delta osciantele aurii au facut legea: in prima zi neavand nici una aurie le-am folosit pe cele coclite...si au prins.
una dintre ele era
chiar din tura din "cauza" careia am initiat topicu...si a plecat cu o stiuca sau mai bine zis stiuca cu ea...am fotzat-o
si s-a desfacut agrafa
ideea e ca au si cele oxidate zilele lor
una dintre ele era

ideea e ca au si cele oxidate zilele lor

linguritele din alama,argintate sau nu,se curata usor.
intr-un ibric,puneti apa cu sare la fiert.cind sarea este dizolvata,iar apa este in clocot,se adauga poleiala(folie de aluminium),si zeama de la o lamiie.cu o furculita sau un clestisor,presati lingurita pe folia de aluminium.
lingurita se va albi in 15-60 sec,in functie de calitate.
pt o mentinere mai indelungata a culorii,cum ati scos lingurita din ibric(fierbinte),o scufundati in apa cu gheata.
daca totusi ramin pete,frecati-le cu poleiala din IBRIC.
fir intins !!!!!!!!!!!!
intr-un ibric,puneti apa cu sare la fiert.cind sarea este dizolvata,iar apa este in clocot,se adauga poleiala(folie de aluminium),si zeama de la o lamiie.cu o furculita sau un clestisor,presati lingurita pe folia de aluminium.
lingurita se va albi in 15-60 sec,in functie de calitate.
pt o mentinere mai indelungata a culorii,cum ati scos lingurita din ibric(fierbinte),o scufundati in apa cu gheata.
daca totusi ramin pete,frecati-le cu poleiala din IBRIC.
fir intins !!!!!!!!!!!!
-
- veteran
-
- junior
dacă le vreti lucioase
cilit bang o pulverizare şi dupăa aceea frecat foarte puţin cu ciff.
reteta sigura si culmea, nu oxideaza repede dupa. e preferabil si o baie cu bicarbonat de sodiu dupa. in trusa de scule se pot pune doua sticlite de 10g cu cele doua solutii. eu am tot timpul la mine asa ceva. chestia cu smirghelul e valabila doar la fier ruginit nu la metale mai de doamne ajuta.
cilit bang o pulverizare şi dupăa aceea frecat foarte puţin cu ciff.
reteta sigura si culmea, nu oxideaza repede dupa. e preferabil si o baie cu bicarbonat de sodiu dupa. in trusa de scule se pot pune doua sticlite de 10g cu cele doua solutii. eu am tot timpul la mine asa ceva. chestia cu smirghelul e valabila doar la fier ruginit nu la metale mai de doamne ajuta.
evident nu puteau sa-mi lipseasca lingurite oxidate in trusa mai ales dupa ce ploaia in unele partide si timpul pana la "cosmetizarea" de acasa a fost mereu lung
am gasit azi solutia care m-a satisfacut cel mai bine dupa ce am incercat mai multe solutii de pe aici
am folosit detartrant (solutie pe baza de acid clorhidric 33%) si apoi spalat bine cu detergent si multa apa
foarte multe arata ca si noi acum
am gasit azi solutia care m-a satisfacut cel mai bine dupa ce am incercat mai multe solutii de pe aici
am folosit detartrant (solutie pe baza de acid clorhidric 33%) si apoi spalat bine cu detergent si multa apa
foarte multe arata ca si noi acum
- Stefan Tudose
- Moderator