linguri oxidate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 26 Oct 2005, 07:29

pentru remusnico

- intrebare de unde iei folia si daca poti sa imi dai un sfat pentru folie relativ la calitate sau grosimea foliei?(folosesti cumva cu alea de masina)

- ce lac folosesti nitrolac,palux sau lac de masina care am auzit ca e mai elastic si rezista la intemperii?

o sa aplic metoda asta cand o sa imi schimb ancorele de la rotative la iarna

SUNT DE ACORD CA UNEORI PREFERA MOMELILE MAI GROSOLANE -adica o tabla complet oxidata - cred ca se apoprie mai mult de modelul natural

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Oct 2005, 11:23

sir.JONES scrie:pentru remusnico

- intrebare de unde iei folia si daca poti sa imi dai un sfat pentru folie relativ la calitate sau grosimea foliei?(folosesti cumva cu alea de masina)

- ce lac folosesti nitrolac,palux sau lac de masina care am auzit ca e mai elastic si rezista la intemperii?

o sa aplic metoda asta cand o sa imi schimb ancorele de la rotative la iarna
In orasul meu exista un magazin specializat pe lacuri, vopsele, perii si alte chestii similare, unde am gasit astfel de folii autoadezive, unele sunt colorate simplu, altele au model holografic. Sunt folii lungi, pe role, cu latimea de aprox. 80 cm - 1 m, iar vanzatoarea se uita crucis la mine cand ceream sa imi dea si mie 5 cm ... Din cate stiu, sunt aduse din Italia.
Cele de masina probabil sunt bune, pentru ca acum vreo 10 ani, cand nu gaseam asa ceva in oras, am cumparat o folie similara din Bucuresti, care avea o grosime de cel putin 1/2 mm, pe care am folosit-o la rotativa si a mers, dar rotativa se invartea mai incet. Ideea e sa folosesti folie cat mai subtire si cat mai maleabila.
Mai am o folie metalica autoadeziva (aluminiu sau staniu, nu stiu) care este mult mai maleabila, si deci riscul de a se dezlipi este mai mic. Mi-a adus-o cineva din Austria in urma cu vreo 7 ani, latimea este de vreo 5 cm, dar probabil se poate gasi si la noi (poate stie vreun instalator). Dupa aplicare, am vopsit cu marker waterresistant. Eu am constatat ca prind mai bine clean cu culoarea galbena, sau culoarea alamei, decat cu luciul nichelului.
Oricum, am fost surprins sa constat ca ideea mea cu hologramele aplicate pe rotativa a fost folosita (sau apreciata :D ) si de altii, precum firma DAM, de exemplu.
In privinta lacului, avand nevoie de cantitati mici, am folosit lac incolor pt. unghii.
In magazine exista lacuri incolore pt. ambarcatiuni, care sunt facute sa reziste la intemperii, dar sunt scumpe si oricum nu cred ca se gasesc cutii mai mici de 1 kg.
Spor la treaba!

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Oct 2005, 12:36

A pronuntat cineva cuvantul DAM?
DAu jumate din imparatia sultanului din Brunei daca imi spune cineva de unde put face rost de rotative DAM Originale!
In cazul meu au depasit ca eficacitate pana si Mepps-urile cele mai legendare...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Oct 2005, 13:01

Depinde ce intelegem fiecare prin produs "original"
Intamplator, cel care importa pt. Romania de la firma DAM mi-e prieten.
Azi, produsele DAM se fabrica in Asia, deci putem vorbi de produse DAM originale fabricate in China, de exemplu.
Faptul ca o buna parte din productia "vestica" a fost transferata in ultimii ani in Asia este binecunoscut de oricine.
Pe un sait am citit ca cea mai mare fabrica a firmei Rapala se afla in China, fapt ce m-a surprins si pe mine.
La obiect: daca nu gasesti anumite produse DAM, incerc sa te ajut.
Jumatatea averii regatului Brunei include cumva si o bere?
remusnico@yahoo.com

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Oct 2005, 13:16

Chiar doua beri!
Produse peste tot in lume... Adevarat! Eu mi-am luat din Italia 2 Rapale identice ca model, culoare acriune doar diferite ca marime. De la acelasi importator , dar produse in locatii diferite. Pe barbeta celui de 14cm scria pe langa Rapala si " Ireland"... Pe cutie m-am lamurit, pta ca scria produs in Irlanda , vopsit in Finlanda. Cel de 11 cm era produs in ?Finlanda , voprit in Finlanda, si pe barbeta nu scria nimic altceva decat Rapala.

Dam-uri se gasesc pestetot in Iasi, sar daca ma stradui putin, le fac si eu mai bine decat alea care umplu bazarul. Mi-e dor de un Effzet care rupe bibanul in doua, de un piscot de 22 g care se misca mai gratios decat unul de 10 de la alte firme, de Voblerul ala cu patern de stiuca pe care n-am apucat sa-l mai cumpar...

"E grele" treburile, maestre!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 26 Oct 2005, 13:20

legio, vobler cu patern de stiuca? ti-l recomand pe cel de la Salmo.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 26 Oct 2005, 13:42

Pt. Legio
Fiecare produs DAM are un numar de articol. Depozitul firmei e la 10 km. de oras. Daca merg acolo, e bine sa stiu tot ce scrie pe ambalaj, ca sa nu bajbai. Plus cantitati (eventual functie de pret). De aceea am dat adresa de e-mail.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Oct 2005, 15:11

@ Adi
Tot respectul pt Salmo... Si Pr Rapala si pt altele care au avut inspiratia sa faca vb cu patern de stiuca.
DAR
Sa nu uitam ca atunci cand DAM scosese primul vb ce imita stiuca , Lauri Rapala inca nu se apucase de cioplit iar baietii de la Salmo se uitau pe teava tunului, daca intelegi ce vreau sa zic... :wink:

Asa ca, imina-mi va plange pana cand voi pune mana (daca se mai produce asa ceva) pe o stiuculita pe care scrie DAM.

@remusnico

Ok, toate produsele au un cod, ce oresupun ca se regasesc intr-un catalob. Din pacate habar nu am de unde pot face rost de asa ceva, sau macar o paina de net unde pot gasi produsele DEM impreuna cu codurile aferente...

Prea multe chestii nu cred ca am nevoie acum, dar daca dau o vorba in gasca , sigur o punem de o comanda de cel putin 25-30 de articole.
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 26 Oct 2005, 15:38

@legio
asta nu inseamna ca modelul celor de la salmo nu poate fi mai bun decat cel de la DAM. dupa parerea mea, modelul PIKE de la salmo e cel mai reusit model de vobler care imita stiuca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 26 Oct 2005, 15:43

Just! Am plimbat si eu cateva si m+au impresionat placut. La mine cred ca e o fixatie... Din moment ce m+am incapatanat sa pescuiesc cu ale mele foste linguri pt ciorba transformate in linguri pt stiuca, pana prind macar cate un peste cu fiecare...
Iar altceva ce m+a mai impresionat a fost un Rapala Magnul cu patern de stiuca... Pacat ca era scufundator, iar au nu ma+nteleg deloc cu astea... Plus ca mi+am facut si eu vb cu patern de marla. Inca n+am apucat sa iau ceva la ele, dar sper ca sambata o comit!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns